Steunpunt Mantelzorg WM is er voor u als mantelzorger

Door alle ontwikkelingen op het gebied van zorg en welzijn, komen steeds meer verantwoordelijkheden terecht bij mantelzorgers. Het Steunpunt Mantelzorg vindt het belangrijk dat mantelzorgers passende ondersteuning krijgen bij de uitvoering van hun mantelzorgtaken. 

Als u op zoek bent naar praktische hulp, advies of begeleiding - voor uzelf als mantelzorger of voor een ander - dan kunt u bij ons terecht. Wij proberen u passende ondersteuning te bieden. Mocht dat niet kunnen, dan weten wij wel welke organisatie dat wel kan doen.

Het steunpunt biedt ook emotionele steun door middel van persoonlijke gesprekken. Verder organiseren wij inloopmomenten waar mantelzorgers de mogelijkheid hebben hun ervaringen te delen en zo elkaar tot steun te zijn. Daarnaast geeft het steunpunt voorlichting en training en organiseert het lezingen, presentaties, informatie- en themabijeenkomsten.

Gesprekken Preventieve Ondersteuning Mantelzorg (POM)

Tijdens deze gesprekken kijken wij met name naar de belasting van u als mantelzorger en welke eventuele knelpunten u daarbij ervaart. De vraag 'Hoe gaat het eigenlijk met ú?' staat hierbij centraal.

Neem contact op via het centrale nummer T 046 - 4575700 en vraag naar de contactpersoon uit uw gemeente.

Mantelzorgtest: voor meer informatie lees