16
mei
Beweegsessies voor mensen met dementie en hun mantelzorgers
Beste mantelzorger,           Hierbij nodigen wij u uit om deel te nemen aan onze beweegsessies voor mensen met (beginnende) dementie en hun naasten.  Tijdens deze middagen, georganiseerd door het Steunpunt Mantelzorg, Knooppunt Informele Zorg en Ecsplore, staat bewegen centraal. We brengen niet alleen mensen met dementie, maar ook hun mantelzorgers in beweging.   Na een gezamenlijke ontvangst met koffie/thee begeleiden medewerkers van Ecsplore de mensen met dementie op laagdrempelige en plezierige wijze tijdens beweegspellen.  Ondertussen hebben mantelzorgers de mogelijkheid om hun ervaringen te delen met andere mantelzorgers en kunnen zij voor deskundige informatie en tips terecht bij de aanwezige mantelzorgconsulent.  De eerste bijeenkomst zal ook een casemanager dementie aansluiten en bij de tweede bijeenkomst een ergotherapeut met als specialisatie dementie.  Na een uurtje bewegen sluiten we de middagen gezamenlijk af.   Tijdens de derde sessie gaat de hele groep samen bewegen, zodat de oefeningen en spellen ook in de thuissituatie uitgeprobeerd kunnen worden.   Voor wie?   Voor mensen met dementie en hun mantelzorgers.   Wanneer?   Dinsdag 16 mei                       Donderdag 1 juni                       Donderdag 8 juni   Hoe laat?  14.00 tot 15.30 uur   Waar?        Oos Zittesj Hoes, Odasingel 659 te Sittard   Parkeergelegenheid bij de parkeergarage ODA parking te Sittard,  Haspelsestraat 41 te Sittard.  Meer informatie/aanmelden: Heeft u nog vragen of wilt u zich aanmelden, neem dan per e-mail contact op met Steunpunt Mantelzorg via  mantelzorg@piw.nl         Of bel 046-4575700 en vraag naar Marjon Hermans  Het aantal aanmeldingen is beperkt, daarom geldt VOL = VOL.    Deelname is gratis.  We hopen u binnenkort te mogen verwelkomen!  Mede namens mijn collega's van Ecsplore!    
aanmelden
15
jun
BordjeVol! Compact. Zorg je voor een ander, zorg dan ook voor jezelf Geleen
Mantelzorgers hebben vaak veel op hun bordje. Soms ligt overbelasting op de loer. BordjeVol Mantelzorg geeft breed inzicht in de zorg gerelateerde taken én alle andere dingen die deel uitmaken van iemands leven. Het is een methode die gemaakt is door WeHelpen en die jou als mantelzorger helpt om keuzes te maken en bijvoorbeeld hulp van anderen in te schakelen. We gaan er gezamenlijk mee aan de slag, waarbij je spelenderwijs inzicht krijgt in je energievreters en energiegevers, welke veranderingen wenselijk zijn en wie daarbij kan helpen. Zijn er nog  vragen, bel of mail dan met Betsie Horrichs 06-36 56 86 56 of betsie.horrichs@piw.nl of Gitte Sieben 046 - 457 57 00/ gitte.sieben@piw.nl. Wil je deelnemen? Aanmelden verplicht en kan t/m 08 juni a.s. Vol = Vol.
aanmelden

Samen Sterk voor Mantelzorg in BEEK

Campagne "Wie helpt mij als ik zorg voor iemand anders"

 

Beste mantelzorger uit Beek,

graag attenderen we u op onderstaand bericht over de Campagne in Beek "Wie helpt mij als ik zorg voor iemand anders".

 C:\Users\mschmeetz\Documents\Slogan_oranje (002).jpg

SAMEN STERK VOOR MANTELZORG! 

 

Op maandag 3 april wordt in het Beekse gemeentehuis de postercampagne ‘Wie helpt mij als ik zorg voor iemand anders’ gepresenteerd. Met de campagne vragen de Gemeente Beek en het Steunpunt Mantelzorg Westelijke Mijnstreek meer aandacht voor de Beekse mantelzorger. De campagne wordt door wethouder Thijs van Es van de Gemeente Beek, Astrid Vermeulen en Marjon Schmeetz van het Steunpunt Mantelzorg Westelijke Mijnstreek feestelijk afgetrapt.  

 

Bewust maken 

Mantelzorgers hebben vaak niet door dat ze mantelzorger zijn. Zij ervaren de zorg die zij aan een ander geven als normaal. Pas als de zorg (te) zwaar wordt, dringt tot hen door dat langdurige mantelzorg er niet zomaar even wordt bijgedaan. De campagne ‘Wie helpt mij als ik zorg voor iemand anders’ moet daar verandering in brengen. Doel van de campagne is om mantelzorgers en hun omgevinger zo vroeg mogelijk van bewust te maken dat ze mantelzorger zijn. Daarnaast moet de campagne bijdragen aan meer naamsbekendheid voor het Steunpunt Mantelzorg Westelijke Mijnstreek, zodat mantelzorgers ook weten waar ze voor hulp terecht kunnen.   

 

Op de speciaal voor Beek ontworpen posters staan Beekse mantelzorgers van alle leeftijden. Zij zijn gefotografeerd op herkenbare plekken in de gemeente Beek. Iedere poster vertelt een eigen verhaal en wijst de kijker de weg naar ondersteuningsmogelijkheden. De posters worden vanaf 3 april op diverseopenbare locaties in Beek verspreid en opgehangen.  

 

Folder 

Naast de posteractie ontwikkelde het Steunpunt Mantelzorg Westelijke Mijnstreek ook een folder. In deze folder staat op welke vormen van ondersteuning Beekse mantelzorgers een beroep kunnen doen. De informatiefolder wordt op diverse openbare locaties verspreid en is verkrijgbaar bij zorgaanbieders en professionals die met mantelzorgers in aanraking komen.  

 

Heeft u vragen over mantelzorg, dan kunt u terecht bij het Steunpunt Mantelzorg Westelijke Mijnstreek, bereikbaar via: 

Telefoonnummer 046 - 45 75 700  

Of kijk voor meer informatie op de website www.steunpuntmantelzorg-wm.nl