31
aug
Mantelzorgers ontmoeten elkaar in Sittard
Als mantelzorger sta je klaar voor een naaste, je doet allerlei zorg- en regeltaken en hebt een luisterend oor. Wil je dit graag  blijven doen, dan is het nodig ook af en toe tijd voor jezelf te nemen en stil te staan bij wat jou bezighoudt.   Daarom organiseert Steunpunt Mantelzorg bijeenkomsten voor mantelzorgers, om onder het genot van een kop koffie, een goed gesprek te hebben of gewoon even op andere gedachten te komen.  Heb jij behoefte om met andere mantelzorgers te praten over je ervaringen, zorgen en gevoelens of heb je gewoon een luisterend oor nodig of heb je vragen? Dan ben je van harte welkom.   Wens je meer informatie over deze bijeenkomst of heb je andere vragen neem dan contact op met Elly Pijls, via elly.pijls@piw.nl of 06 - 22 05 19 15. Aanmelden is verplicht. Vol = Vol . Aanmelden kan t/m 29 augustus 2022. Graag tot dan.   
aanmelden
01
sep
Diverse keren dit jaar: Steunpunt Mantelzorg presenteert de documentaire WEI, omgaan met dementie
Het Steunpunt Mantelzorg gaat diverse keren dit jaar in het kader van het thema "Omgaan met dementie" de documentaire WEI vertonen, waarin naast het draaien van de film ook gelegenheid is om in gesprek te gaan met deskundigen op het gebied van dementie.  We zijn voornemens dit ongeveer elke 2 maanden te doen in de periode februari t/m november.  Dus houd uw mailbox in de gaten, wij versturen tijdig een uitnodiging! Heeft u tussentijds al vragen? Neem dan contact op met Betsie Horrichs via 06 - 36 56 86 56/ betsie.horrichs@piw.nl .  
aanmelden

VERSCHOVEN naar 2022 -- Omgaan met dementie. Steunpunt Mantelzorg presenteert de documentaire WEI
dinsdag 30 november 2021

Ondanks het feit dat deze bijeenkomst binnen de richtlijnen van het RIVM zou kunnen plaatsvinden, vinden wij als Steunpunt Mantelzorg, gezien het oplopend aantal besmettingen het zorgvuldiger, deze bijeenkomst door te schuiven naar een nader te bepalen datum in 2022. Aanmelden is op dit moment dan ook niet mogelijk.

WEI is een documentaire van Ruud Lenssen waarin hij het dementie- en mantelzorgtraject van zijn ouders vastlegt. Vader Jac heeft zijn eigen paradijsje gecreëerd: een hectare natuurgrond met paarden, kippen en moestuin. De wei is zijn levenswerk en Jac is vastberaden ervoor te blijven zorgen. Juist nu bij hem dementie is geconstateerd. De natuur en zijn dieren geven Jac troost en houvast in een steeds verwarrender bestaan.

Moeder Ria ziet Jac’s achteruitgang met lede ogen aan. De zorgen voor haar man worden groter en ze moet steeds meer van haar eigen leven opgeven. Haar gevoelens van liefde en zorgzaamheid slaan regelmatig om in frustratie en eenzaamheid. Desondanks wil ze Jac thuis verzorgen, zo lang het kan. Maar terwijl Jac probeert vast te houden aan zijn paradijs komt een onvermijdelijk afscheid dichterbij.

Wei is niet alleen een film over dementie en mantelzorg, maar tevens een liefdevol verhaal over de vergankelijkheid van het leven.

De ervaring leert dat het zien van deze documentaire reacties oproept en er behoefte is aan een gesprek dan wel de mogelijkheid tot het kunnen stellen van vragen.

Graag willen wij hierop inspelen door aansluitend aan de vertoning van WEI, de gelegenheid te geven in gesprek te gaan met deskundigen op het gebied van dementie.

Wens je meer informatie over deze bijeenkomst of heb je andere vragen dan neem gerust contact op met  Astrid Vermeulen, telefoon 06 - 40 07 90 96 / astrid.vermeulen@piw.nl of Betsie Horrichs, 06 – 36 56 86 56/ betsie.horrichs@piw.nl  .

Wil je deelnemen? Aanmelden is verplicht en kan t/m 21 november a.s.   Vol = Vol. 

DEZE BIJEENKOMST WORDT DOORGESCHOVEN NAAR 2022. Aanmelden is op dit moment dan ook niet mogelijk.

 

Deze bijeenkomst is onder voorbehoud van de actuele situatie omtrent Corona.

 

Tijdstip: 14:00 - 16:30 uur
Locatie: Doctor Stassenstraat 88, 6191 VP Beek (Muziekschool)