03
jan
Diverse keren dit jaar: Steunpunt Mantelzorg presenteert de documentaire WEI, omgaan met dementie
Het Steunpunt Mantelzorg gaat diverse keren dit jaar in het kader van het thema "Omgaan met dementie" de documentaire WEI vertonen, waarin naast het draaien van de film ook gelegenheid is om in gesprek te gaan met deskundigen op het gebied van dementie.  We zijn voornemens dit ongeveer elke 2 maanden te doen in de periode februari t/m november. Zodra de RIVM richtlijnen het toelaten plannen wij een dergelijke bijeenkomst voortaan kort tevoren, zodat de kans op doorgang het grootst is. Dus houd uw mailbox in de gaten, wij versturen tijdig een uitnodiging! Heeft u tussentijds al vragen? Neem dan contact op met Betsie Horrichs via 06 - 36 56 86 56/ betsie.horrichs@piw.nl of met Renata Jednoróg 06 - 40 91 92 55/ renata.jednorog@piw.nl.  
aanmelden
01
feb
Mantelzorgers ontmoeten elkaar in Born en kleine kernen
Als mantelzorger sta je klaar voor een naaste, je doet allerlei zorg- en regeltaken en hebt een luisterend oor. Wil je dit graag  blijven doen, dan is het nodig ook af en toe tijd voor jezelf te nemen en stil te staan bij wat jou bezighoudt. Zeker nu, in tijden door Corona, kan het ventileren van gevoelens, angsten en  zorgen, maar ook het delen van lichtpuntjes en mooie ervaringen, waardevol zijn.  Daarom organiseert Steunpunt Mantelzorg bijeenkomsten voor mantelzorgers, om onder het genot van een kop koffie, een goed gesprek te hebben of gewoon even op andere gedachten te komen.  Heb jij behoefte om met andere mantelzorgers te praten over je ervaringen, zorgen en gevoelens of heb je gewoon een luisterend oor nodig of heb je vragen? Dan ben je van harte welkom.   Wens je meer informatie over deze bijeenkomst of heb je andere vragen neem dan contact op met Mathilde Reijnders 06 – 36 53 47 64/ mathilde.reijnders@piw.nl of Renata Jednoróg 06 - 40 91 92 55/ renata.jednorog@piw.nl.  In verband met de RIVM richtlijnen is aanmelden verplicht. Vol = Vol . Deze bijeenkomst is onder voorbehoud van de actuele situatie omtrent Corona. Aanmelden kan t/m 23 januari 2022. Mocht de bijeenkomst in verband met RIVM richtlijnen niet kunnen doorgaan, dan worden degenen zich voor deze bijeenkomst hebben aangemeld geïnformeerd en tevens wordt aangegeven of we een alternatief kunnen aanbieden, bijvoorbeeld in de vorm van een digitale bijeenkomst of een persoonlijk gesprek.
aanmelden

goed om te weten


Mantelzorgwaardering 2021 gemeente Beek

De gemeente Beek spreekt graag een blijk van waardering uit aan mantelzorgers voor hun zorg en inzet voor bewoners van de gemeente Beek. Zorgvragers kunnen daarom voor hun mantelzorger een waardering aanvragen van € 100 over het voorgaande jaar. De indieningstermijn voor een aanvraag mantelzorgwaardering over 2021 loopt van 1 januari 2022 tot en met 30 april 2022.

lees meer

Mantelzorgwaardering 2021 gemeente Sittard-Geleen

Ook dit jaar weer waardeert de gemeente Sittard-Geleen uw inzet met een jaarlijkse Mantelzorgwaardering. De precieze informatie wordt altijd aan het einde van het kalenderjaar bekend gemaakt. 

lees meer

De veelgeprezen voorstellingen Dag Mama 1 en 2 over omgaan met dementie, binnenkort in de Maaspoort Venlo!

Onderstaand bericht delen wij op verzoek van drs. Sarah Blom en dr. David Blom, Oud worden met Zorg, www.oudwordenmetzorg.nl, +31 6 47 15 93 08

lees meer

Tips van en voor partners van mensen met geheugenklachten

Ben je mantelzorger / partner van iemand met geheugenklachten? Deze tips kunnen behulpzaam zijn.

lees meer

Talkshow 'Sociaal en gezond ouder worden. Hoe doet รบ mee? Bekijk nu Online

Hoe we vitaal ouder kunnen worden stond maandag 7 juni centraal tijdens een boeiende online talkshow onder leiding van Sander Kleikers en kan nu worden bekeken.

lees meer