10
mrt
Omgaan met dementie voor mantelzorgers NA AANMELDING KOMT U OP DE RESERVELIJST DAAR HET MAX AANTAL DEELNEMERS IS BEREIKT
Deze training zit reeds vol, maar u kunt zich toch nog aanmelden. Dan komt u op de wachtlijst voor de volgende training die dit jaar  zeker nog gegeven gaat worden.  Zodra de data bekend zijn zullen we u hiervoor als eerste benaderen.  Inhoud training: Speciaal voor mantelzorgers met een naaste met dementie is er de training "Omgaan met dementie voor mantelzorgers", bestaande uit 3 dagdelen.  Deze training is ontwikkeld in samenwerking met de casemanagers van Hulp bij Dementie en de mantelzorgconsulenten van het Steunpunt Mantelzorg Westelijke Mijnstreek.   De eerste bijeenkomst (10 maart) is gericht op kennismaking en wat is dementie?   De tweede bijeenkomst (17 maart) zal vooral de gevolgen in het gedrag bespreken en handvatten aanreiken hoe hiermee om te gaan.   De derde bijeenkomst (31 maart) zal inzoomen op de ondersteuningsmogelijkheden om zo lang mogelijk als mantelzorger in balans te blijven.   De training wordt gratis aangeboden.   Voor vragen, neem contact op met Betsie Horrichs via 06 - 36 56 86 56 of betsie.horrichs@knooppuntinformelezorg.nl of Marjon Schmeetz via 06 - 57 55 63 83 / marjon.schmeetz@knooppuntinformelezorg.nl.   Meldt u aan via:  AANMELDEN   NB de laatste bijeenkomst is van 13.30-15.30 uur.        
aanmelden
10
mrt
Workshop Blijf in Balans. Hoe combineer ik werk, privé en (mantel)zorg? 3 bijeenkomsten
Mantelzorgers zorgen langdurig en intensief voor hun hulpbehoevende partner, ouder, kind, vriend of buur. Veel mantelzorgers zien deze hulp als vanzelfsprekend. Het zorgen voor een ander wordt vaak met liefde gedaan. Dat neemt niet weg dat de zorg soms zwaar is en dat er soms moeilijke keuzes gemaakt moeten worden. De zorg voor een naaste wordt vaak gecombineerd met werk of andere bezigheden buitenshuis. In de praktijk zien we vaak dat de zorg, vaak ongemerkt, zwaarder wordt naarmate de tijd verstrijkt. Om de zorg ook op lange termijn goed vol te kunnen houden kan een workshop Blijf in Balans zinvol zijn. Tijdens deze workshop proberen we tips en handvaten te geven om goed in balans te blijven en hiermee te voorkómen dat de mantelzorger overbelast raakt. Het gaat uiteindelijk om een goede balans tussen draagkracht en draaglast. Deze gratis workshop/cursus wordt gegeven op: Maandag 10, 17 en 31 maart 2025. Het is één programma bestaande uit 3 bijeenkomsten en alle 3 de bijeenkomsten zijn van 19.00 - 21.00 uur op onderstaande locatie. Aanmelden is verplicht en kan t/m 26 februari a.s. via formulier aanmelden    vol=vol   Bij voldoende deelnemers gaat de workshop door en ontvangt u uiterlijk in week 10 een bevestiging. Mochten er meer aanmeldingen zijn, dan wordt u op een wachtlijst geplaatst en proberen wij zo spoedig mogelijk weer een nieuwe cursus van start te laten gaan. U krijgt hierover dan uiteraard bericht. Zijn en nog vragen, dan kunt u contact opnemen met Betsie Horrichs via 06 - 36 56 86 56 of mail betsie.horrichs@knooppuntinformelezorg.nl of  Marjon Schmeetz, 06 - 57 55 63 83 / marjon.schmeetz@knooppuntinformelezorg.nl.    
aanmelden

Disclaimer

Ondanks de constante zorg en aandacht die Partners in Welzijn en het Steunpunt Mantelzorg Westelijke Mijnstreek aan de samenstelling van deze website besteedt, is het mogelijk dat de informatie die op deze site wordt gepubliceerd onvolledig of onjuist is. De informatie wordt geregeld aangevuld en eventuele wijzigingen kunnen te allen tijde met onmiddellijke ingang en zonder enige kennisgeving worden aangebracht. 
Partners in Welzijn en het Steunpunt Mantelzorg Westelijke Mijnstreek geven geen enkele garantie op het goed functioneren van deze site, noch op de informatie of inhoud ervan, en is niet aansprakelijk voor eventuele gevolgen of schade, in welke vorm dan ook, die voortkomen uit het gebruik van deze site.

Auteursrechten
Alle rechten op (bedrijfs)namen, beelden en logo’s berusten bij de respectievelijke eigenaars. Een bezoeker mag geen auteursrechtelijke beschermde werken of andere in deze website opgeslagen informatie openbaar maken, verspreiden of verveelvoudigen zonder (schriftelijke) toestemming van Partners in Welzijn. Gebruik voor persoonlijke doeleinden is toegestaan. Citeren mag, mits met bronvermelding.

Persoonlijke informatie
U kunt onze website bezoeken zonder dat u ons meedeelt wie u bent en zonder dat u daarvoor persoonlijke gegevens moet vrijgeven. Er bestaat echter de mogelijkheid dat wij voor specifieke doeleinden informatie van u nodig hebben, zoals bijvoorbeeld naam en adres. Partners in Welzijn Het Steunpunt Mantelzorg Westelijke Mijnstreek hechten aan uw privacy en gebruiken alleen persoonsgegevens die door u zijn ingevuld en slechts voor het bijbehorende doel. Elke informatie, verschaft door een bezoeker, wordt beschouwd als vertrouwelijk.

Links naar andere sites
Partners in Welzijn en het Steunpunt Mantelzorg Westelijke Mijnstreek zijn niet aansprakelijk en/of verantwoordelijk voor de inhoud en gevolgen van gebruik van websites van derden, of voor de privacybescherming op die websites, die via deze site worden gelinkt.


Partners in Welzijn en het Steunpunt Mantelzorg Westelijke Mijnstreek behouden zich het recht voor deze disclaimer te allen tijde met onmiddellijke ingang en zonder kennisgeving vooraf te wijzigen.