25
apr
Mantelzorgen volgens RET methode In Beek
Onprettige gevoelens en gedachtes kunnen soms de overhand krijgen. Leer bewuster te communiceren en op een andere manier naar een gebeurtenis te kijken. Dat kan uw taak als mantelzorger helpen verlichten. Mantelzorger zijn voor iemand die van u afhankelijk is vraagt veel geduld, tact en energie. Dat valt niet altijd mee. Het belangrijkste is goede zorg voor uw naaste. Toch is ook een goede communicatie belangrijk. Als u bijvoorbeeld met agressief gedrag wordt geconfronteerd of gevoelens van ongeduld bij uzelf ervaart (hoe vaak denkt u misschien wel niet ‘alwéér’), kan dat spanningen veroorzaken. Bewust communiceren is dan zeker van belang. Iedereen, jong en oud, kan dit leren. Door op een andere manier naar de situatie te kijken, veranderen uw gedachten en emoties, worden blokkades weggenomen. U heeft weer geduld, er ontstaat ruimte om weer te luisteren waardoor de omgang met uw naaste meer plezierig verloopt. RET staat voor Rationele Effectiviteits Training. RET gaat ervan uit dat niet de gebeurtenissen zelf de oorzaak zijn van stress en ongewenst gedrag, maar de gedachten over die gebeurtenissen. Tijdens deze RET-bijeenkomst krijgt u handvatten waarmee u de overtuigingen of gedachten die u belemmeren ombuigt zodat u weer op een prettige, ontspannen manier kunt omgaan met uw naaste. Sonja Bos en Erica Daams zijn de  sprekers/trainers van deze RET-bijeenkomst. Aanmelden via mantelzorg@piw.nl of telefonisch  06-54 26 36 67. Aanmelden is niet verplicht, maar wel wenselijk. Inloop vanaf 13.00 uur.    
aanmelden
22
mei
Mantelzorgers ontmoeten elkaar in Limbrichterveld en omgeving
Als mantelzorger sta je klaar voor een naaste, je doet allerlei zorg- en regeltaken en hebt een luisterend oor. Wil je dit graag  blijven doen, dan is het nodig ook af en toe tijd voor jezelf te nemen en stil te staan bij wat jou bezighoudt. Daarom organiseert Steunpunt Mantelzorg  bijeenkomsten voor mantelzorgers, om onder het genot van een kop koffie, een goed gesprek te hebben of gewoon even op andere gedachten te komen. Heb jij behoefte om met andere mantelzorgers je ervaringen uit te wisselen, zorgen en gevoelens te delen? Of heb je gewoon een luisterend oor nodig of heb je vragen? Dan ben je van harte welkom! Meer informatie over deze bijeenkomst? Neem contact op met Elly Pijls tel. 06-22 05 19 15, of Renata Jednoròg tel. 06-40 91 92 55
aanmelden

activiteitenkalender

Het Steunpunt Mantelzorg Westelijke Mijnstreek organiseert verschillende activiteiten in de gemeenten Sittard-Geleen en Beek. U bent van harte welkom bij een activiteit.

U mag deelnemen aan alle activiteiten ongeacht of u woonachtig bent in betreffende gemeente. Voor de gemeente Sittard/Geleen en Beek is aanmelden verplicht. Mocht u zich niet hebben aangemeld maar toch op het laatste moment willen komen dan ben u uiteraard altijd van harte welkom.


Mantelzorgen volgens RET methode In Beek

donderdag 25 april 2019 - 13:30 uur
Aula PIW, Molenstraat 158 in Beek (ingang aula via parkeerterrein)
lees meer

Mantelzorgers ontmoeten elkaar in Limbrichterveld en omgeving

woensdag 22 mei 2019 - 13:00 uur
Gemeenschapshuis Limbrichterveld, Eisenhowerstraat 724, 6135 BN Sittard
lees meer

Themabijeenkomst levenstestament

maandag 27 mei 2019 - 13:30 uur
Wijkcentrum Lindenheuvel, Hyacinthenlaan 33, 6163 BH GELEEN
lees meer

Wat als je naaste ziek wordt? Beek

dinsdag 28 mei 2019 - 13:30 uur
Aula PIW, Molenstraat 158 in Beek (ingang aula via parkeerterrein)
lees meer

Stil staan bij uw eigen wensen en dromen. Beek

maandag 17 juni 2019 - 13:30 uur
Aula PIW, Molenstraat 158 in Beek (ingang aula via parkeerterrein)
lees meer

Praktische informatie voor omgaan met kinderen met autisme

maandag 17 juni 2019 - 19:00 uur
Wijksteunpunt Limbrichterveld, Eisenhowerstraat 724, 6135 BN Sittard
lees meer

Mantelzorgers ontmoeten elkaar in Born en kleine kernen

dinsdag 18 juni 2019 - 10:00 uur
Wijksteunpunt Hof van Eynatten, Hof van Eynatten 1, 6141 CG Limbricht.
lees meer

Respijtzorg; een moment voor jezelf. Beek

maandag 2 september 2019 - 13:30 uur
Aula PIW, Molenstraat 158 Beek, (aula bereikbaar via parkeerterrein)
lees meer