27
feb
interactieve lezing “Mental Health First Aid".
In Nederland krijgt 1 op de 4 personen te maken met psychische klachten. Mensen die zelf of in hun omgeving hiermee te maken krijgen, weten meestal niet wat ze kunnen doen en hebben dikwijls te weinig kennis om hier goed mee om te gaan. Veel mensen met psychische problemen worden negatief bejegend en krijgen te maken met vooroordelen (stigma). Ook worden psychische klachten niet altijd snel herkend. De drempel voor het zoeken van hulp in de geestelijke gezondheidszorg is voor veel mensen hoog. Er wordt soms te laat (of helemaal niet) naar de juiste vorm van hulp gezocht. U bent van harte welkom op dinsdagavond 27 februari 2018 om 19:00u voor de interactieve lezing "Mental Health First Aid". Naast cliënten worden zeker ook familieleden en naasten, hulpverleners en stagiaires, docenten en studenten en andere belangstellenden van harte uitgenodigd voor deze lezing.
aanmelden
07
mrt
Slim Slapen deel 3
Senioren hebben minder slaap nodig. Of men ervaart het als zodanig. Maar is dat ook zo?  Of is er toch iets anders aan de hand? Wilt u meer weten over het slaappatroon bij senioren en wat u zélf kunt doen? Hoe kan je de natuur inzetten om beter te slapen, beter te ontspannen en uiteindelijk vitaal in het leven te blijven. Ellen Kegge, oefentherapeut Cesar en slaapcoach en Marise Coerwinkel Tria wandelcoach nemen u mee tijdens een interactieve bijeenkomst over goed en slecht slapen en praktische oefeningen die effect kunnen hebben op sombere gevoelens en het slapen.Doelgroep: senioren en hun mantelzorgers die graag meer willen weten over aspecten van het slapen bij senioren. De bijeenkomst is gratis, wel graag aanmelden vóór 22 februari  bij: Laura Florie via telefoonnummer:046-4575700 of emailadres: lflorie-schmeitz@piw.nl
aanmelden

activiteitenkalender

Het Steunpunt Mantelzorg Westelijke Mijnstreek organiseert verschillende activiteiten in de gemeenten Sittard-Geleen en Beek. U bent van harte welkom bij een activiteit.

U mag deelnemen aan alle activiteiten ongeacht of u woonachtig bent in betreffende gemeente. Voor de gemeente Sittard/Geleen is aanmelden verplicht en voor de gemeente Beek is aanmelden gewenst echter niet verplicht, u bent altijd welkom.


interactieve lezing “Mental Health First Aid".

dinsdag 27 februari 2018 - 19:00 uur
Engelenkampstraat 23-25, Sittard (gebouw Land van Gulick)
lees meer

Slim Slapen deel 3

woensdag 7 maart 2018 - 10:00 uur
Wijksteunpunt de Linde Hyacinthenlaan 33, 6163 BH Geleen
lees meer

Jong & Parkinson: ‘Parkinson en werk gerelateerde uitdagingen’

zaterdag 10 maart 2018 - 13:00 uur
Gemeenschapshuis 't Trefpunt Pancratiusstraat 23 Munstergeleen
lees meer

“Mentorschap en (Levens)testament” in WSP Munstergeleen

woensdag 14 maart 2018 - 14:30 uur
Gemeenschapshuis 't Trefpunt, Pancratiusstraat 23, 6151 CD Munstergeleen
lees meer

Themabijeenkomst Beek Thema "persoonsgebonden budget"

donderdag 15 maart 2018 - 13:30 uur
MFC Molenberg, Molenstraat 158, Beek (Aula)
lees meer

Themabijeenkomst Beek 12 april "Mantelzorg en wonen"

donderdag 12 april 2018 - 13:30 uur
Gemeenschapshuis Neerbeek, Calistusplein 9 Neerbeek
lees meer