20
mei
VOL Mantelzorgers ontmoeten elkaar in Geleen Zuid; in gesprek over mantelzorg in tijden van Corona
Deze bijeenkomst is volgeboekt, inschrijven is dus niet meer mogelijk. Er komen ook de 2e helft van 2021 weer bijeenkomsten, dus houd onze website in de gaten. Als mantelzorger sta je klaar voor een naaste, je doet allerlei zorg- en regeltaken en hebt een luisterend oor. Wil je dit graag  blijven doen, dan is het nodig ook af en toe tijd voor jezelf te nemen en stil te staan bij wat jou bezighoudt. Zeker nu, in tijden door Corona, kan het ventileren van gevoelens, angsten en  zorgen, maar ook het delen van lichtpuntjes en mooie ervaringen, waardevol zijn.  Daarom organiseert Steunpunt Mantelzorg  bijeenkomsten voor mantelzorgers, om onder het genot van een kop koffie, een goed gesprek te hebben of gewoon even op andere gedachten te komen.  Heb jij behoefte om met andere mantelzorgers te praten over je ervaringen, zorgen en gevoelens of heb je gewoon een luisterend oor nodig of heb je vragen? Dan ben je van harte welkom.   Wens je meer informatie over deze bijeenkomst of heb je andere vragen neem dan contact op met Gitte Sieben telefoon 06 - 36 24 96 82 of mail gitte.sieben@piw.nl of Betsie Horrichs, telefoon 06 - 36 56 86 56 of mail betsie.horrichs@piw.nl . In verband met de RIVM richtlijnen is aanmelden verplicht. Vol = Vol . Deze bijeenkomst is volgeboekt, inschrijven is dus niet meer mogelijk. Er komen ook de 2e helft van 2021 weer bijeenkomsten, dus houd onze website in de gaten. Deze bijeenkomst is onder voorbehoud van de actuele situatie omtrent Corona. Aanmelden kan t/m 17 mei a.s. Mocht de bijeenkomst in verband met RIVM richtlijnen niet kunnen doorgaan, dan worden degenen zich voor deze bijeenkomst hebben aangemeld geïnformeerd en tevens wordt aangegeven of we een alternatief kunnen aanbieden, bijvoorbeeld in de vorm van een digitale bijeenkomst of een persoonlijk gesprek.
aanmelden
20
mei
VOL bij aanmelding komt op u de wachtlijst te staan: Workshop Blijf in Balans; hoe combineer ik werk, privé en (mantel)zorg? (drie bijeenkomsten)
Deze workshop is vol vanaf 18 april , wanneer u zich aanmeldt komt u automatisch op de wachtlijst te staan.   Mantelzorgers zorgen langdurig en intensief voor hun hulpbehoevende partner, ouder, kind, vriend of buur. Veel mantelzorgers zien deze hulp als vanzelfsprekend. Het zorgen voor een ander wordt vaak met liefde gedaan. Dat neemt niet weg dat de zorg soms zwaar is en dat er soms moeilijke keuzes gemaakt moeten worden. De zorg voor een naaste wordt vaak gecombineerd met werk of andere bezigheden buitenshuis. In de praktijk zien we vaak dat de zorg, vaak ongemerkt, zwaarder wordt naarmate de tijd verstrijkt. Om de zorg ook op lange termijn goed vol te kunnen houden kan een workshop Blijf in Balans zinvol zijn. Tijdens deze workshop proberen we tips en handvaten te geven om goed in balans te blijven en hiermee te voorkómen dat de mantelzorger overbelast raakt. Het gaat uiteindelijk om een goede balans tussen draagkracht en draaglast. Deze gratis workshop/cursus wordt gegeven op: Donderdag  20 en 27 mei en 10 juni, het is één programma bestaande uit 3 bijeenkomsten en alle 3 de bijeenkomsten zijn van 19.00 - 21.00 uur op onderstaande locatie. We houden ons aan de RIVM richtlijnen, daarom is de groep klein en is aanmelden verplicht. Aanmelden is verplicht en kan tot uiterlijk 10 mei a.s. vol=vol  De workshop is vol, maar als u zich aanmeldt komt u op de wachtlijst te staan en ontvangt u bericht zodra een nieuwe workshop van start gaat. Bij voldoende deelnemers gaat de workshop door en ontvangt u uiterlijk in week 19 een bevestiging. Mochten er meer aanmeldingen zijn, dan wordt u op een wachtlijst geplaatst en proberen wij zo spoedig mogelijk weer een nieuwe cursus van start te laten gaan. U krijgt hierover dan uiteraard bericht Zijn en nog vragen, dan kunt u contact opnemen met Betsie Horrichs 06 - 36 56 86 56/ betsie.horrichs@piw.nl  of Renata Jednoróg 06-40 91 92 55/ renata.jednorog@piw.nl.  
aanmelden

handige links

Informatief

Praktisch

Doelgroepen

  • www.jongzorgen.nl Informatie voor jonge mantelzorgers.
  • www.nivel.nl Zoek in Nivel-publicaties op het trefwoord 'mantelzorg'.
  • www.hersenletsel.nl  Dé vereniging voor mensen met een niet-aangeboren hersenletsel en hun naasten
  • www.alzheimernederland.nl Alzheimer Nederland werkt aan een betere kwaliteit vn leven voor mensen met dementie en hun familie. Dit gebeurt via voorlichting, ondersteuning, belangenbehartiging en wetenschappelijk onderzoek.