20
mei
Diverse keren dit jaar: Steunpunt Mantelzorg presenteert de documentaire WEI, omgaan met dementie
Het Steunpunt Mantelzorg gaat diverse keren dit jaar in het kader van het thema "Omgaan met dementie" de documentaire WEI vertonen, waarin naast het draaien van de film ook gelegenheid is om in gesprek te gaan met deskundigen op het gebied van dementie.  We zijn voornemens dit ongeveer elke 2 maanden te doen in de periode februari t/m november. Zodra de RIVM richtlijnen het toelaten plannen wij een dergelijke bijeenkomst voortaan kort tevoren, zodat de kans op doorgang het grootst is. Dus houd uw mailbox in de gaten, wij versturen tijdig een uitnodiging! Heeft u tussentijds al vragen? Neem dan contact op met Betsie Horrichs via 06 - 36 56 86 56/ betsie.horrichs@piw.nl of met Renata Jednoróg 06 - 40 91 92 55/ renata.jednorog@piw.nl.  
aanmelden
28
jun
Mantelzorgers ontmoeten elkaar in Beek
Als mantelzorger sta je klaar voor een naaste, je doet allerlei zorg- en regeltaken en hebt een luisterend oor. Wil je dit graag  blijven doen, dan is het nodig ook af en toe tijd voor jezelf te nemen en stil te staan bij wat jou bezighoudt.  Daarom organiseert Steunpunt Mantelzorg bijeenkomsten voor mantelzorgers, om onder het genot van een kop koffie, een goed gesprek te hebben of gewoon even op andere gedachten te komen.  Heb jij behoefte om met andere mantelzorgers te praten over je ervaringen, zorgen en gevoelens of heb je gewoon een luisterend oor nodig of heb je vragen? Dan ben je van harte welkom.   Wens je meer informatie over deze bijeenkomst of heb je andere vragen neem dan contact op met  Astrid Vermeulen, telefoon 06 -  40 07 90 96/ astrid.vermeulen@piw.nl of Betsie Horrichs, 06 – 36 56 86 56/ betsie.horrichs@piw.nl  Aanmelden is verplicht. Vol = Vol . Aanmelden kan t/m 27 juni 2022.    
aanmelden

Wat kan de WMO gemeente Beek voor u betekenen?
donderdag 23 juni 2022

Als het zorgen voor je naaste steeds zwaarder wordt, hoe kun je dan hulp vragen bij de gemeente middels een WMO aanvraag en het keukentafelgesprek?

Tijdens deze bijeenkomst zullen een aantal WMO consulenten je meer vertellen over wat de gemeente voor jou kan betekenen om jouw mantelzorgtaken te verlichten. Een medewerker van Stichting MEE zal ook aanwezig zijn om  uitleg te geven over de ondersteuning die je kunt krijgen bij het "keukentafelgesprek". Tijdens een "keukentafelgesprek" komt een WMO consulente bij je thuis aan de "keukentafel" om samen met jou de mantelzorgsituatie te bespreken en te onderzoeken wat er nodig is om de zorg vol te kunnen houden. Stichting MEE kan je uitleggen hoe je dit keukentafelgesprek goed kunt voorbereiden. Ook de KBO zal aanwezig zijn en uitleg geven over haar rol en mogelijkheden in relatie tot het "keukentafelgesprek".

Wens je meer informatie over deze bijeenkomst of heb je andere vragen neem dan contact op met  Astrid Vermeulen, telefoon 06 -  40 07 90 96/ astrid.vermeulen@piw.nl of Betsie Horrichs, 06 – 36 56 86 56/ betsie.horrichs@piw.nl 

Aanmelden is verplicht en kan t/m 21 juni a.s. Vol = Vol .

 

 

 

 
Tijdstip: 13:30 - 15:30 uur
Locatie: Doctor Stassenstraat 88, 6191 VP Beek (Muziekschool)