15
dec
Mantelzorgers ontmoeten elkaar: Samen het jaar afsluiten
Als mantelzorger sta je het hele jaar klaar voor je zieke naaste. Als blijk van waardering willen samen met jullie het jaar afsluiten, onder het genot van een kopje koffie en iets lekkers. Nog één keer dit jaar een moment van ontmoeting met andere mantelzorgers. Je bent van harte welkom! Aanmelden is verplicht en kan t/m 11 december a.s Vol = Vol, dus ben er op tijd bij. Zijn er nog vragen neem dan contact op met: Betsie Horrichs, 06 - 36 56 86 56 / betsie.horrichs@piw.nl of Marjon Schmeetz, 06 - 57 55 63 83 / marjon.schmeetz@knooppuntinformelezorg.nl  Ontvangst vanaf 10.15 uur.
aanmelden
17
jan
BordjeVol! Compact. Zorg je voor een ander, zorg dan ook voor jezelf. Born
Mantelzorgers hebben vaak veel op hun bordje. Soms ligt overbelasting op de loer. BordjeVol Mantelzorg geeft breed inzicht in de zorg gerelateerde taken én alle andere dingen die deel uitmaken van iemands leven. Het is een methode die gemaakt is door WeHelpen en die jou als mantelzorger helpt om keuzes te maken en bijvoorbeeld hulp van anderen in te schakelen. We gaan er gezamenlijk mee aan de slag, waarbij je spelenderwijs inzicht krijgt in je energievreters en energiegevers, welke veranderingen wenselijk zijn en wie daarbij kan helpen. Zijn er nog  vragen, bel of mail met Betsie Horrichs, telefoon 06 - 36 56 86 56 / betsie.horrichs@piw.nl of Mathilde Reijnders, telefoon 06 - 36 53 47 64/ mathilde.reijnders@piw.nl . Wil je deelnemen? Aanmelden is verplicht en kan t/m 15 januari 2023 a.s.  Vol = Vol. Ontvangst vanaf 9.45 uur.
aanmelden

De veelgeprezen voorstellingen Dag Mama 1 en 2 over omgaan met dementie, binnenkort in de Maaspoort Venlo!

Onderstaand bericht delen wij op verzoek van drs. Sarah Blom en dr. David Blom, Oud worden met Zorg, www.oudwordenmetzorg.nl, +31 6 47 15 93 08

DAG MAMA 1 en 2 – DE VEELGEPREZEN VOORSTELLINGEN OVER OMGAAN MET DEMENTIE – BINNENKORT IN DE MAASPOORT VENLO!

Na 5 jaar van uitverkochte zalen en meer dan 300.000 bezoekers, komen Dag Mama 1 en 2 naar de Maaspoort. De makers, een theaterfamilie van gepromoveerd ouderenpsychologen, theatermakers en voormalig mantelzorgers, brengen de voorstellingen op 8 en 9 februari 2022 naar de grote zaal.

De makers schreven de voorstellingen met één duidelijke missie: Het publiek diep raken in hart en ziel, door de immense impact van dementie op álle betrokkenen te tonen; en de mooiste inzichten en handvatten aan te reiken om hiermee om te gaan. Er is nog zoveel mogelijk!

De shows zijn los of gezamenlijk te bezoeken. Samen onthullen ze de baanbrekende methodiek van ouderenpsychologen Blom, die inmiddels alom geroemd worden om hun no- nonsense aanpak en creativiteit.

DAG MAMA 1 en 2

In Dag Mama 1 maken we kennis met een vrouw, die zichzelf aan het verliezen is. Met de brandende vraag voor dochter hoe daarmee om te gaan. Het stuk speelt zich af in de nieuwe leefomgeving van moeder: haar kamertje in het verpleeghuis. Hier moeten de werelden van moeder, dochter en broeder samenkomen. Dit blijkt niet eenvoudig.

Dag Mama 2 maakt een sprong in de tijd. Terwijl het gedrag van moeder steeds problematischer en heftiger wordt, verschijnt ook haar zoon ten tonele. Oude familieconflicten spelen op en zetten de familiebanden op scherp, wat het voor de broeder haast onmogelijk maakt om hierin een goede weg te vinden. Of toch niet?

Beide shows laten het publiek op onvergetelijke wijze ervaren wát de omgang met dementie zo uitdagend maakt voor alle betrokkenen, en hóe we hiermee het beste kunnen omgaan. Zodat we ook het beste kunnen geven. Aan de mens met dementie én aan elkaar. Van begin tot eind.

De shows zijn los of gezamenlijk te bezoeken. Samen onthullen ze de baanbrekende methodiek van ouderenpsychologen Blom, die inmiddels alom geroemd worden om hun no- nonsense aanpak en creativiteit.

EEN FENOMEEN IN NEDERLAND EN BELGIË

De missie van de ouderenpsychologen en theatermakers is overduidelijk aangeslagen, en wie googelt struikelt van de ene lovende reactie in de andere. Zo kan dochter Susan Ashworth na het zien van de show ‘’Voor het eerst in lange tijd écht contact met haar moeder maken’’ , leerde verzorgende Julian Veenendaal ‘’In één avond meer dan in zijn hele opleiding’’ en werd Ida Samplonius ‘niet eerder zo tot in haar ziel geraakt. Dit had ze veel eerder willen weten’.

Ouderenpsycholoog Sarah Blom: ‘’We vinden het bijzonder dat we zoveel mensen mogen meenemen op deze enerverende reis. Hoewel DAG MAMA op nietsontziende wijze laat zien wat er speelt, raakt ze het publiek met een sterke boodschap in het hart: er is nog zoveel mogelijk. Mensen verlaten de zaal met een glimlach op het gezicht.’’

Wetenschapper en psycholoog dr. David Blom vult aan: ‘’En dat de Maaspoort ons nu naar Venlo heeft gehaald is geweldig, omdat we de limburgers vanaf het begin tot onze sterkste supporters hebben mogen rekenen. Het voelt in die zin ook een beetje als thuiskomen.’’

PRAKTISCH

De voorstellingen spelen op 8 en 9 februari in de grote zaal, van 19.00 tot 22.00 uur (let op: tot 22.30 bij Dag Mama 2).

DAG MAMA 1 en 2 zijn geaccrediteerd door het V&VN en register zorgprofessionals (ieder respectievelijk 3 punten).

Ga voor meer informatie naar www.oudwordenmetzorg.nl/venlo

 

BESTEL TICKETS

DAG MAMA 1 42,50 euro https://oudwordenmetzorg.nl/show/dagmama1-8feb22/

DAG MAMA 2 44,50 euro https://oudwordenmetzorg.nl/show/dagmama2-9feb22/

COMBI-TICKET | KORTING 82 euro https://oudwordenmetzorg.nl/show/venlo-combi