30
nov
VERSCHOVEN naar 2022 -- Omgaan met dementie. Steunpunt Mantelzorg presenteert de documentaire WEI
Ondanks het feit dat deze bijeenkomst binnen de richtlijnen van het RIVM zou kunnen plaatsvinden, vinden wij als Steunpunt Mantelzorg, gezien het oplopend aantal besmettingen het zorgvuldiger, deze bijeenkomst door te schuiven naar een nader te bepalen datum in 2022. Aanmelden is op dit moment dan ook niet mogelijk. WEI is een documentaire van Ruud Lenssen waarin hij het dementie- en mantelzorgtraject van zijn ouders vastlegt. Vader Jac heeft zijn eigen paradijsje gecreëerd: een hectare natuurgrond met paarden, kippen en moestuin. De wei is zijn levenswerk en Jac is vastberaden ervoor te blijven zorgen. Juist nu bij hem dementie is geconstateerd. De natuur en zijn dieren geven Jac troost en houvast in een steeds verwarrender bestaan. Moeder Ria ziet Jac’s achteruitgang met lede ogen aan. De zorgen voor haar man worden groter en ze moet steeds meer van haar eigen leven opgeven. Haar gevoelens van liefde en zorgzaamheid slaan regelmatig om in frustratie en eenzaamheid. Desondanks wil ze Jac thuis verzorgen, zo lang het kan. Maar terwijl Jac probeert vast te houden aan zijn paradijs komt een onvermijdelijk afscheid dichterbij. Wei is niet alleen een film over dementie en mantelzorg, maar tevens een liefdevol verhaal over de vergankelijkheid van het leven. De ervaring leert dat het zien van deze documentaire reacties oproept en er behoefte is aan een gesprek dan wel de mogelijkheid tot het kunnen stellen van vragen. Graag willen wij hierop inspelen door aansluitend aan de vertoning van WEI, de gelegenheid te geven in gesprek te gaan met deskundigen op het gebied van dementie. Wens je meer informatie over deze bijeenkomst of heb je andere vragen dan neem gerust contact op met  Astrid Vermeulen, telefoon 06 - 40 07 90 96 / astrid.vermeulen@piw.nl of Betsie Horrichs, 06 – 36 56 86 56/ betsie.horrichs@piw.nl  . Wil je deelnemen? Aanmelden is verplicht en kan t/m 21 november a.s.   Vol = Vol.  DEZE BIJEENKOMST WORDT DOORGESCHOVEN NAAR 2022. Aanmelden is op dit moment dan ook niet mogelijk.   Deze bijeenkomst is onder voorbehoud van de actuele situatie omtrent Corona.  
aanmelden

De veelgeprezen voorstellingen Dag Mama 1 en 2 over omgaan met dementie, binnenkort in de Maaspoort Venlo!

Onderstaand bericht delen wij op verzoek van drs. Sarah Blom en dr. David Blom, Oud worden met Zorg, www.oudwordenmetzorg.nl, +31 6 47 15 93 08

DAG MAMA 1 en 2 – DE VEELGEPREZEN VOORSTELLINGEN OVER OMGAAN MET DEMENTIE – BINNENKORT IN DE MAASPOORT VENLO!

Na 5 jaar van uitverkochte zalen en meer dan 300.000 bezoekers, komen Dag Mama 1 en 2 naar de Maaspoort. De makers, een theaterfamilie van gepromoveerd ouderenpsychologen, theatermakers en voormalig mantelzorgers, brengen de voorstellingen op 8 en 9 februari 2022 naar de grote zaal.

De makers schreven de voorstellingen met één duidelijke missie: Het publiek diep raken in hart en ziel, door de immense impact van dementie op álle betrokkenen te tonen; en de mooiste inzichten en handvatten aan te reiken om hiermee om te gaan. Er is nog zoveel mogelijk!

De shows zijn los of gezamenlijk te bezoeken. Samen onthullen ze de baanbrekende methodiek van ouderenpsychologen Blom, die inmiddels alom geroemd worden om hun no- nonsense aanpak en creativiteit.

DAG MAMA 1 en 2

In Dag Mama 1 maken we kennis met een vrouw, die zichzelf aan het verliezen is. Met de brandende vraag voor dochter hoe daarmee om te gaan. Het stuk speelt zich af in de nieuwe leefomgeving van moeder: haar kamertje in het verpleeghuis. Hier moeten de werelden van moeder, dochter en broeder samenkomen. Dit blijkt niet eenvoudig.

Dag Mama 2 maakt een sprong in de tijd. Terwijl het gedrag van moeder steeds problematischer en heftiger wordt, verschijnt ook haar zoon ten tonele. Oude familieconflicten spelen op en zetten de familiebanden op scherp, wat het voor de broeder haast onmogelijk maakt om hierin een goede weg te vinden. Of toch niet?

Beide shows laten het publiek op onvergetelijke wijze ervaren wát de omgang met dementie zo uitdagend maakt voor alle betrokkenen, en hóe we hiermee het beste kunnen omgaan. Zodat we ook het beste kunnen geven. Aan de mens met dementie én aan elkaar. Van begin tot eind.

De shows zijn los of gezamenlijk te bezoeken. Samen onthullen ze de baanbrekende methodiek van ouderenpsychologen Blom, die inmiddels alom geroemd worden om hun no- nonsense aanpak en creativiteit.

EEN FENOMEEN IN NEDERLAND EN BELGIË

De missie van de ouderenpsychologen en theatermakers is overduidelijk aangeslagen, en wie googelt struikelt van de ene lovende reactie in de andere. Zo kan dochter Susan Ashworth na het zien van de show ‘’Voor het eerst in lange tijd écht contact met haar moeder maken’’ , leerde verzorgende Julian Veenendaal ‘’In één avond meer dan in zijn hele opleiding’’ en werd Ida Samplonius ‘niet eerder zo tot in haar ziel geraakt. Dit had ze veel eerder willen weten’.

Ouderenpsycholoog Sarah Blom: ‘’We vinden het bijzonder dat we zoveel mensen mogen meenemen op deze enerverende reis. Hoewel DAG MAMA op nietsontziende wijze laat zien wat er speelt, raakt ze het publiek met een sterke boodschap in het hart: er is nog zoveel mogelijk. Mensen verlaten de zaal met een glimlach op het gezicht.’’

Wetenschapper en psycholoog dr. David Blom vult aan: ‘’En dat de Maaspoort ons nu naar Venlo heeft gehaald is geweldig, omdat we de limburgers vanaf het begin tot onze sterkste supporters hebben mogen rekenen. Het voelt in die zin ook een beetje als thuiskomen.’’

PRAKTISCH

De voorstellingen spelen op 8 en 9 februari in de grote zaal, van 19.00 tot 22.00 uur (let op: tot 22.30 bij Dag Mama 2).

DAG MAMA 1 en 2 zijn geaccrediteerd door het V&VN en register zorgprofessionals (ieder respectievelijk 3 punten).

Ga voor meer informatie naar www.oudwordenmetzorg.nl/venlo

 

BESTEL TICKETS

DAG MAMA 1 42,50 euro https://oudwordenmetzorg.nl/show/dagmama1-8feb22/

DAG MAMA 2 44,50 euro https://oudwordenmetzorg.nl/show/dagmama2-9feb22/

COMBI-TICKET | KORTING 82 euro https://oudwordenmetzorg.nl/show/venlo-combi