15
dec
Mantelzorgers ontmoeten elkaar: Samen het jaar afsluiten
Als mantelzorger sta je het hele jaar klaar voor je zieke naaste. Als blijk van waardering willen samen met jullie het jaar afsluiten, onder het genot van een kopje koffie en iets lekkers. Nog één keer dit jaar een moment van ontmoeting met andere mantelzorgers. Je bent van harte welkom! Aanmelden is verplicht en kan t/m 11 december a.s Vol = Vol, dus ben er op tijd bij. Zijn er nog vragen neem dan contact op met: Betsie Horrichs, 06 - 36 56 86 56 / betsie.horrichs@piw.nl of Marjon Schmeetz, 06 - 57 55 63 83 / marjon.schmeetz@knooppuntinformelezorg.nl  Ontvangst vanaf 10.15 uur.
aanmelden
17
jan
BordjeVol! Compact. Zorg je voor een ander, zorg dan ook voor jezelf. Born
Mantelzorgers hebben vaak veel op hun bordje. Soms ligt overbelasting op de loer. BordjeVol Mantelzorg geeft breed inzicht in de zorg gerelateerde taken én alle andere dingen die deel uitmaken van iemands leven. Het is een methode die gemaakt is door WeHelpen en die jou als mantelzorger helpt om keuzes te maken en bijvoorbeeld hulp van anderen in te schakelen. We gaan er gezamenlijk mee aan de slag, waarbij je spelenderwijs inzicht krijgt in je energievreters en energiegevers, welke veranderingen wenselijk zijn en wie daarbij kan helpen. Zijn er nog  vragen, bel of mail met Betsie Horrichs, telefoon 06 - 36 56 86 56 / betsie.horrichs@piw.nl of Mathilde Reijnders, telefoon 06 - 36 53 47 64/ mathilde.reijnders@piw.nl . Wil je deelnemen? Aanmelden is verplicht en kan t/m 15 januari 2023 a.s.  Vol = Vol. Ontvangst vanaf 9.45 uur.
aanmelden

GroenLinks komt met initiatiefnota over toekomstbestendige ouderenzorg

GroenLinks publiceert vandaag de initiatiefnota ‘Lachend 80, voor een toekomstbestendige ouderenzorg’. Een uiterst urgent thema, nu ouderen steeds langer thuis blijven wonen. Het is overduidelijk dat er iets moet gebeuren om dat op een prettige en verantwoorde manier vol te kunnen houden, aangezien de huidige hulp- en ondersteuning op het gebied van wonen, zorg en welzijn nog niet voldoet.

Verschillende politieke partijen hebben al voorstellen gedaan om te kijken hoe de zorg voor (kwetsbare) ouderen op peil kan blijven: de SP met het idee van de zorgbuurthuizen; D66 en de VVD zoeken de oplossing meer in een tussenvorm tussen thuis en verpleeghuis, zoals de pilot rondom part time verpleeghuizen.

Mezzo staat achter het uitgangspunt van GroenLinks dat er meer samenhang moet komen tussen wonen, zorg en welzijn. Dat zal niet alleen ten goede komen aan (kwetsbare) ouderen, maar ook voor mantelzorgers. Op termijn past daar ook een financiële verschuiving bij, van de medische zorg naar zorg en ondersteuning. De juiste zorg op de juiste plek te krijgen voor (kwetsbare) ouderen is daarom ook dè grote uitdaging waar we voor staan.

Bekijk hier de initiatiefnota

Bron: Mezzo