15
dec
Mantelzorgers ontmoeten elkaar: Samen het jaar afsluiten
Als mantelzorger sta je het hele jaar klaar voor je zieke naaste. Als blijk van waardering willen samen met jullie het jaar afsluiten, onder het genot van een kopje koffie en iets lekkers. Nog één keer dit jaar een moment van ontmoeting met andere mantelzorgers. Je bent van harte welkom! Aanmelden is verplicht en kan t/m 11 december a.s Vol = Vol, dus ben er op tijd bij. Zijn er nog vragen neem dan contact op met: Betsie Horrichs, 06 - 36 56 86 56 / betsie.horrichs@piw.nl of Marjon Schmeetz, 06 - 57 55 63 83 / marjon.schmeetz@knooppuntinformelezorg.nl  Ontvangst vanaf 10.15 uur.
aanmelden
17
jan
BordjeVol! Compact. Zorg je voor een ander, zorg dan ook voor jezelf. Born
Mantelzorgers hebben vaak veel op hun bordje. Soms ligt overbelasting op de loer. BordjeVol Mantelzorg geeft breed inzicht in de zorg gerelateerde taken én alle andere dingen die deel uitmaken van iemands leven. Het is een methode die gemaakt is door WeHelpen en die jou als mantelzorger helpt om keuzes te maken en bijvoorbeeld hulp van anderen in te schakelen. We gaan er gezamenlijk mee aan de slag, waarbij je spelenderwijs inzicht krijgt in je energievreters en energiegevers, welke veranderingen wenselijk zijn en wie daarbij kan helpen. Zijn er nog  vragen, bel of mail met Betsie Horrichs, telefoon 06 - 36 56 86 56 / betsie.horrichs@piw.nl of Mathilde Reijnders, telefoon 06 - 36 53 47 64/ mathilde.reijnders@piw.nl . Wil je deelnemen? Aanmelden is verplicht en kan t/m 15 januari 2023 a.s.  Vol = Vol. Ontvangst vanaf 9.45 uur.
aanmelden

Kijktip: documentairereeks gezichten van dementie

Oud-nieuwslezer Gijs Wanders en kunstenaar Herman van Hoogdalem portretteren in de ocumentairereeks Gezichten van Dementie, mensen met dementie en hun geliefden.

Eerbetoon
Herman van Hoogdalem schildert voor het project de wanhoop, het lijden en de berusting van de mensen met dementie. Wanders spreekt met de familie van de geportretteerden over hun pijn, onmacht, maar ook mooie momenten en confronteert hen met het geschilderde portret.

Gezichten van dementie begon als een eerbetoon aan de overleden moeder van Herman van Hoogdalem. Jaren na haar dood keerde hij terug naar het verzorgingshuis waar zij woonde. Met toestemming van de families portretteerde hij de bewoners op ruim 2 meter hoge aquarellen.

Familie Wanders
Aan de reeks van portretten is ook het verhaal van de familie Wanders toegevoegd. De vader van Gijs Wanders lijdt aan dementie. Naast het verhaal van zijn vader heeft Wanders ook de verhalen van de geportretteerden vastgelegd. Dat levert een aantal korte documentaires op die bij MAX te zien zijn in de week van de Wereld Alzheimer Dag.

Klik hier om de documentaire te bekijken...

Bron: alzheimer-nederland.nl