15
dec
Mantelzorgers ontmoeten elkaar: Samen het jaar afsluiten
Als mantelzorger sta je het hele jaar klaar voor je zieke naaste. Als blijk van waardering willen samen met jullie het jaar afsluiten, onder het genot van een kopje koffie en iets lekkers. Nog één keer dit jaar een moment van ontmoeting met andere mantelzorgers. Je bent van harte welkom! Aanmelden is verplicht en kan t/m 11 december a.s Vol = Vol, dus ben er op tijd bij. Zijn er nog vragen neem dan contact op met: Betsie Horrichs, 06 - 36 56 86 56 / betsie.horrichs@piw.nl of Marjon Schmeetz, 06 - 57 55 63 83 / marjon.schmeetz@knooppuntinformelezorg.nl  Ontvangst vanaf 10.15 uur.
aanmelden
17
jan
BordjeVol! Compact. Zorg je voor een ander, zorg dan ook voor jezelf. Born
Mantelzorgers hebben vaak veel op hun bordje. Soms ligt overbelasting op de loer. BordjeVol Mantelzorg geeft breed inzicht in de zorg gerelateerde taken én alle andere dingen die deel uitmaken van iemands leven. Het is een methode die gemaakt is door WeHelpen en die jou als mantelzorger helpt om keuzes te maken en bijvoorbeeld hulp van anderen in te schakelen. We gaan er gezamenlijk mee aan de slag, waarbij je spelenderwijs inzicht krijgt in je energievreters en energiegevers, welke veranderingen wenselijk zijn en wie daarbij kan helpen. Zijn er nog  vragen, bel of mail met Betsie Horrichs, telefoon 06 - 36 56 86 56 / betsie.horrichs@piw.nl of Mathilde Reijnders, telefoon 06 - 36 53 47 64/ mathilde.reijnders@piw.nl . Wil je deelnemen? Aanmelden is verplicht en kan t/m 15 januari 2023 a.s.  Vol = Vol. Ontvangst vanaf 9.45 uur.
aanmelden

Liesbeth Hoogendijk informeert Deense minister over mantelzorg

Of wij de Minister Ouderenzorg van Denemarken iets willen vertellen over Mantelzorg in Nederland? Natuurlijk willen we dat! De ambassade van Denemarken vroeg Mezzo een presentatie over te geven aan de minister Thyra Frank. Zij is 3 dagen in Nederland op werkbezoek om te kijken hoe de ouderenzorg in Nederland is georganiseerd.

Directeur van Mezzo Liesbeth Hoogendijk, hield een presentatie rondom mantelzorg in Nederland. Wat is Mantelzorg? Wanneer ben je mantelzorger en hoeveel mantelzorgers zijn er in Nederland? Vol interesse werd er geluisterd naar de cijfers en de regelingen die er zijn rondom de zorg voor een naaste, de behoeftes die er zijn en de wensen.

Wat blijkt: in Denemarken is dit nog geheel een grijs gebied. Er waren dan ook veel vragen die Liesbeth Hoogendijk graag beantwoordde. Mezzo hoopt dat de minister geïnspireerd naar huis gaat.

De presentatie vond plaats inverpleeghuis Oudshoorn Alpen aan de Rijn. De minister ontmoette gisteren Staatssecretaris van Rijn daarnaast bezoekt ze meerdere verpleeghuizen.