28
feb
Cursus "Houd uw brein fit"
Vaak lijkt het of, naarmate je ouder wordt, jouw geheugen je steeds meer in de steek laat. Veel ouderen gebruiken hun geheugencapaciteit niet optimaal. Je kunt hier zelf veel aan verbeteren. In de training zullen we gezamenlijk nagaan waarom we zoveel vergeten. De cursus is vooral gericht op het verkrijgen van inzicht in de werking van ons geheugen en hoe we hier gebruik van kunnen maken bij het onthouden. Onthouden gaat namelijk niet vanzelf. Om te onthouden moet je actief bezig zijn met hetgeen je wilt onthouden. Het geheugen verbeteren betekent vaak het veranderen van de gewoontes. Je moet hiervoor openstaan en om op een andere manier naar jouw omgeving te kijken. Bijvoorbeeld:    Welke 2 figuren zie je in deze tekening?   De cursus bestaat uit 10 wekelijkse bijeenkomsten van 2 uur. Elke bijeenkomst is opgebouwd uit een theoretisch deel en oefeningen om de theorie in praktijk te brengen.  De training is bedoeld voor mannen en vrouwen vanaf 55 jaar.                                                                                  (De training is niet geschikt voor mensen met (beginnende) dementie.)  Deze gratis cursus wordt gegeven op dinsdag  28 februari,  7 maart, 14 maart,  21 maart, 28 maart, 4 april, 11 april, 18 april,  25 april,  2 mei a.s.   Het is één programma bestaande uit 10 bijeenkomsten. De bijeenkomsten zijn van 10.00 - 12.00 uur op onderstaande locatie. Aanmelden is verplicht en kan t/m  20 februari a.s. vol=vol.   Bij voldoende deelnemers gaat de cursus door en ontvangt u uiterlijk in week 8 een bevestiging. Mochten er meer aanmeldingen zijn, dan wordt u op een wachtlijst geplaatst en proberen wij zo spoedig mogelijk weer een nieuwe cursus van start te laten gaan. U krijgt hierover dan uiteraard bericht. Zijn er nog vragen, dan kunt u contact opnemen met Marjon Hermans 06-57 55 63 83/ Marjon.schmeetz@knoopppuntinformelezorg.nl of met Marla Geurts  06-17 99 17 78  
aanmelden
03
apr
BordjeVol Compact Geleen. Zorg je voor een ander zorg dan ook voor jezelf
Mantelzorgers hebben vaak veel op hun bordje. Soms ligt overbelasting op de loer. BordjeVol Mantelzorg geeft breed inzicht in de zorg gerelateerde taken én alle andere dingen die deel uitmaken van iemands leven. Het is een methode die gemaakt is door WeHelpen en die jou als mantelzorger helpt om keuzes te maken en bijvoorbeeld hulp van anderen in te schakelen. We gaan er gezamenlijk mee aan de slag, waarbij je spelenderwijs inzicht krijgt in je energievreters en energiegevers, welke veranderingen wenselijk zijn en wie daarbij kan helpen. Zijn er nog  vragen, bel of mail dan met Betsie Horrichs 06-36 56 86 56 of betsie.horrichs@piw.nl of Gitte Sieben 046 - 457 57 00/ gitte.sieben@piw.nl. Aanmelden is verplicht en kan t/m 30 maart a.s. Vol=Vol.   Ontvangst vanaf: 09.45 uur.
aanmelden

Lotgenotencontact mantelzorgers Beek

In samenwerking met Zuyderland gaat Steunpunt Mantelzorg-WM Beek vanaf november 2016 één keer per maand een open inloop organiseren voor mantelzorgers die behoefte hebben aan lotgenotencontact. Als u behoefte heeft om met andere mantelzorgers te praten over uw zorgen, ervaringen, gevoelens of gewoon een luisterend oor nodig heeft dan bent u elke laatste donderdag van de maand welkom.

Deze bijeenkomsten zullen plaatsvinden op de hieronder aangegeven data (m.u.v. de kerstperiode). Tijdens deze bijeenkomsten is er altijd een medewerker van steunpunt mantelzorger aanwezig (Astrid Vermeulen of Maarten Wehrens) en een medewerker van Zuyderland.

Tijd 9.30 uur – 10.30 uur / Locatie MFC De Molenberg, Molenstraat 158 Beek:

De data in 2016 zijn:
Donderdag 24 november
Donderdag 15 december

De data in 2017 zijn
Donderdag 26 januari
Donderdag 23 februari
Donderdag 30 maart
Donderdag 27 april
Donderdag 25 mei
Donderdag 29 juni

Buiten de geplande lotgenotendata van Steunpunt Mantelzorg-WM bent u altijd welkom voor een kop koffie en luisterend oor of goed gesprek. Dit kan elke maandagmiddag van 13.00uur tot 16.00uur en donderdagochtend van 09.00uur tot 12.00uur tijdens de open inloop van Zuyderland, gevestigd in het PIW kantoor op de Molenstraat 158 Beek ( toegang via de parkeerplaats).

Wij hopen u te mogen begroeten tijdens onze lotgenotencontacten en/of binnen de inloop.

Maarten Wehrens en Astrid Vermeulen van Steunpunt Mantelzorg
Marij Housmans en Sanne Bastiaens van Zuyderland