07
apr
Themabijeenkomst Omgaan met Dementie
Als mantelzorger sta je klaar voor een naaste, je doet allerlei zorg- en regeltaken en hebt een luisterend oor. Wil je dit graag  blijven doen, dan is het nodig ook af en toe tijd voor jezelf te nemen en stil te staan bij wat jou bezighoudt.                          Daarom organiseert Steunpunt Mantelzorg  bijeenkomsten voor mantelzorgers, om onder het genot van een kop koffie, een goed gesprek te hebben of gewoon even op andere gedachten te komen. Aangezien we regelmatig mantelzorgers aan tafel krijgen, die een naaste hebben met (beginnende) dementie, hebben wij deze bijeenkomst gastspreker Claudia Lemmens, coördinator dementie van vrijwilligersorganisatie de Brug uitgenodigd. Tijdens de bijeenkomst wordt o.a. informatie gegeven over dementie, als ook handige tips voor de omgang met iemand met (beginnende) dementie en hoe grenzen te bewaken. Verder is er volop gelegenheid voor het stellen van vragen en het uitwisselen van ervaringen. Vooraf aanmelden is niet verplicht, maar wel wenselijk. Dit kan via onderstaand formulier.  Meer informatie over deze bijeenkomst? Neem contact op met Betsie Horrichs, 06 – 36 56 86 56 of mail betsie.horrichs@piw.nl  
aanmelden
21
apr
Mantelzorgers ontmoeten elkaar in Gelderhof
Als mantelzorger sta je klaar voor een naaste, je doet allerlei zorg- en regeltaken en hebt een luisterend oor. Wil je dit graag  blijven doen, dan is het nodig ook af en toe tijd voor jezelf te nemen en stil te staan bij wat jou bezighoudt. Daarom organiseert Steunpunt Mantelzorg  bijeenkomsten voor mantelzorgers, om onder het genot van een kop koffie, een goed gesprek te hebben of gewoon even op andere gedachten te komen. Heb jij behoefte om met andere mantelzorgers te praten over je ervaringen, zorgen en gevoelens of heb je gewoon een luisterend oor nodig of heb je vragen? Dan ben je van harte welkom. Aanmelden kan tot 20 april a.s Meer informatie over deze bijeenkomst? Neem contact op met Elly Pijls 06-22051915 of Renata Jednorog 06-40919255
aanmelden

Maatregelen coronavirus

UPDATE 16 MAART 2020 17.30 UUR
Zondag 15 maart heeft het kabinet aanvullende maatregelen genomen in de aanpak van het coronavirus. Partners in Welzijn volgt de aanwijzingen van de overheid, GGD en RIVM inzake de afgegeven richtlijnen Corona in Nederland. Deze aanwijzingen kunnen per dag/uur aangepast worden, en zijn soms op meerdere manieren te interpreteren.

We proberen ons op de beste manier te verhouden tot de regels, maar het belangrijkste is “eigen gezond verstand te blijven gebruiken”.

Concreet betekent dit op dit moment:

  • DE KANTOREN, SOCIALE PLEINEN, Wijksteunpunten en INLOOPLOCATIES VAN PARTNERS IN WELZIJN, ZIJN MET INGANG VAN 16 MAART TOT NADER BERICHT, FYSIEK GESLOTEN. Vragen kunnen telefonisch gesteld worden via het nummer van Partners in Welzijn 046-4575700
  • ALLE FYSIEKE AFSPRAKEN OP KANTOOR, HUISBEZOEK OF GROEPSACTIVITEITEN VAN PARTNERS IN WELZIJN gaan niet door.
  • HULP-EN DIENSTVERLENING WORDEN TELEFONISCH OF DIGITAAL VOORTGEZET. Uw hulpverlener zal hierover contact met u opnemen In noodsituaties kan hiervan afgeweken worden, mits er geen gezondheidsrisico’s zijn.
  • TELEFONISCH EN VIA E-MAIL BLIJVEN WIJ OP WERKDAGEN BEREIKBAAR VOOR VRAGEN OP HET GEBIED VAN HULP- EN DIENSTVERLENING. Het telefoonnummer van Partners in Welzijn is 046-4575700.
  • HET ADVIES IS OM ZOVEEL MOGELIJK THUIS TE BLIJVEN.
  • DE BELANGRIJKSTE REGEL BLIJFT VAN KRACHT: met klachten zoals hoesten, verkoudheid, benauwdheid of koorts geldt: thuisblijven.

Hygiënemaatregelen
Verder willen we de eerder gecommuniceerde maatregelen t.a.v. hygiëne om verspreiding van het virus te voorkomen, nogmaals onder de aandacht brengen:
1) Was regelmatig uw handen met zeep
2) Hoest en nies in de binnenkant van uw elleboog
3) Gebruik papieren zakdoekjes
4) Geen handen schudden

Mochten de maatregelen wijzigen, dan zullen wij vanzelfsprekend dit bericht updaten.