15
dec
Mantelzorgers ontmoeten elkaar: Samen het jaar afsluiten
Als mantelzorger sta je het hele jaar klaar voor je zieke naaste. Als blijk van waardering willen samen met jullie het jaar afsluiten, onder het genot van een kopje koffie en iets lekkers. Nog één keer dit jaar een moment van ontmoeting met andere mantelzorgers. Je bent van harte welkom! Aanmelden is verplicht en kan t/m 11 december a.s Vol = Vol, dus ben er op tijd bij. Zijn er nog vragen neem dan contact op met: Betsie Horrichs, 06 - 36 56 86 56 / betsie.horrichs@piw.nl of Marjon Schmeetz, 06 - 57 55 63 83 / marjon.schmeetz@knooppuntinformelezorg.nl  Ontvangst vanaf 10.15 uur.
aanmelden
17
jan
BordjeVol! Compact. Zorg je voor een ander, zorg dan ook voor jezelf. Born
Mantelzorgers hebben vaak veel op hun bordje. Soms ligt overbelasting op de loer. BordjeVol Mantelzorg geeft breed inzicht in de zorg gerelateerde taken én alle andere dingen die deel uitmaken van iemands leven. Het is een methode die gemaakt is door WeHelpen en die jou als mantelzorger helpt om keuzes te maken en bijvoorbeeld hulp van anderen in te schakelen. We gaan er gezamenlijk mee aan de slag, waarbij je spelenderwijs inzicht krijgt in je energievreters en energiegevers, welke veranderingen wenselijk zijn en wie daarbij kan helpen. Zijn er nog  vragen, bel of mail met Betsie Horrichs, telefoon 06 - 36 56 86 56 / betsie.horrichs@piw.nl of Mathilde Reijnders, telefoon 06 - 36 53 47 64/ mathilde.reijnders@piw.nl . Wil je deelnemen? Aanmelden is verplicht en kan t/m 15 januari 2023 a.s.  Vol = Vol. Ontvangst vanaf 9.45 uur.
aanmelden

Mantelzorger van iemand met dementie?

Zorgen voor iemand met dementie is geen gemakkelijke opgave. Ineens ben je Mantelzorger, en heb je veel vragen en zorgen over de toekomst. Deze vragen en zorgen kunnen delen met een lotgenoot biedt verlichting. Als ervaringsdeskundigen deel je tips en adviezen met elkaar.

Ook is het vaak een hele klus om hulpverlening en begeleiding te vinden die het beste bij u en uw naaste passen. U weg vinden in het huidig zorgstelsel kan ook erg lastig zijn.

De cursus is bedoeld om aan die behoefte tegenmoet te komen. Onder begeleiding van een Casemanager van Hulp bij dementie, en een ervaren vrijwilliger gaan wij u in vier bijeenkomsten informatie geven, advies en antwoord op uw vragen.

Opzet cursus

  • 4 bijeenkomsten 25 November, 2 December, 9 December en 16 December
  • 1 terugkombijeenkomst samen met cursisten te plannen.(na 2 mnd)
  • 19.00-21.30 uur
  • Locatie Porta da Vida , te Limbricht
  • Het is mogelijk om met 2 personen      deel te nemen.
  • Eigen bijdrage van €35,- (inclusief      koffie/thee en cursus materiaal)
  • Na aanmelding ontvangt u een brief      met alle details.

Behoefte aan meer informatie of wilt u zich aanmelden?

Hulp bij Dementie , westelijke mijnstreek
Mcc – Omnes
Milaanstraat 100
6135LH Sittard
046-4571130