18
feb
Mantelzorgers ontmoeten elkaar in Beek
Samen met andere mantelzorgers in gesprek over alle zaken die op dat moment ter tafel komen of alleen luisteren naar de ervaringen van anderen. Gewoon even een moment voor uzelf. Voor koffie en iets lekkers wordt uiteraard gezorgd. Voor vragen of meer informatie over deze bijeenkomst kunt u altijd contact opnemen met Astrid Vermeulen 046-4575700 astridvermeulen@piw.nl 
aanmelden
27
feb
Workshop Balans: hoe combineer ik werk, privé en (mantel)zorg? (drie bijeenkomsten)
Mantelzorgers zorgen langdurig en intensief voor hun hulpbehoevende partner, ouder, kind, vriend of buur. Veel mantelzorgers zien deze hulp als vanzelfsprekend. Het zorgen voor een ander wordt vaak met liefde gedaan. Dat neemt niet weg dat de zorg soms zwaar is en dat er soms moeilijke keuzes gemaakt moeten worden. De zorg voor een naaste wordt vaak gecombineerd met werk of andere bezigheden buitenshuis. In de praktijk zien we vaak dat de zorg, vaak ongemerkt, zwaarder wordt naarmate de tijd verstrijkt. Om de zorg ook op lange termijn goed vol te kunnen houden kan een workshop Blijf in Balans zinvol zijn. Tijdens deze workshop proberen we tips en handvaten te geven om goed in balans te blijven en hiermee te voorkómen dat de mantelzorger overbelast raakt. Het gaat uiteindelijk om een goede balans tussen draagkracht en draaglast.  Deze gratis workshop/cursus wordt gegeven op: Donderdag 27 februari en 12 en 19 maart, het is één programma bestaande uit 3 bijeenkomsten en alle 3 de bijeenkomsten zijn van 18.30 - 20.30 uur op onderstaande locatie.Maximum aantal deelnemers: 18  en het min. aantal deelnemers: 8 Aanmelden is verplicht en kan tot uiterlijk 15 februari a.s. vol=volBij voldoende deelnemers gaat de workshop door en ontvangt u in week 08 een bevestiging. Zijn en nog vragen, dan kunt u contact opnemen met Betsie Horrichs 06 - 36 56 86 56 of Renata Jednoróg 06-40 91 92 55.
aanmelden

Nieuwe opzet mantelzorgwaardering 2019 gemeente Sittard-Geleen

De gemeente Sittard-Geleen zet mantelzorgers graag in het zonnetje als dank voor hun inzet. Met ingang van 2019 is hiervoor een nieuwe vorm gekozen.

De gemeente Sittard-Geleen zet mantelzorgers graag in het zonnetje als dank voor hun inzet. Met ingang van 2019 is hiervoor een nieuwe vorm gekozen. Mantelzorgers die al langere tijd zorgen voor een inwoner van onze gemeente kunnen kiezen uit een leuke activiteit of een cadeaubon.  Dat gaat via een persoonlijke uitnodiging voor mensen die geregistreerd zijn bij het Steunpunt Mantelzorg.

Er zijn bijvoorbeeld kaartjes beschikbaar voor een sportieve thuiswedstrijd van OCI-LIONS, Fortuna Sittard of Microz Eaters. Of men kan kiezen voor een culturele activiteit op verschillende locaties van de Domijnen, een feestelijke bijeenkomst op de Dag van de Mantelzorg op 10 november of een VVV-cadeaubon van €15,-.

Voor wie?

U komt in aanmerking voor de mantelzorgwaardering als:

  • u voor iemand zorgt met een chronische ziekte, beperking, verslaving of psychische problemen
  • u dit minimaal drie maanden aaneengesloten doet
  • degene voor wie u zorgt in de gemeente Sittard-Geleen woont. Het maakt niet uit of u zelf in Sittard-Geleen woont of niet
  • de zorg onbetaald is en geen vrijwilligerswerk
  • u bij het Steunpunt Mantelzorg Westelijke Mijnstreek ingeschreven staat

Mantelzorgers die vóór 30 augustus 2019 reeds ingeschreven staan bij het Steunpunt Mantelzorg Westelijke Mijnstreek, krijgen begin oktober een kaart met een persoonlijke code. Hiermee kunnen zij zich aanmelden op de website www.mantelzorgersbedankt.nl. Deze website komt vanaf 1 oktober online.

Nog niet geregistreerd?

Bent u nog niet geregistreerd als mantelzorger, maar voldoet u wel aan bovenstaande criteria? U kunt zich nog tot uiterlijk 31 december 2019 registreren via https://www.steunpuntmantelzorg-wm.nl/schrijf-u-gratis-in . Na uw registratie bij het Steunpunt Mantelzorg ontvangt u het formulier mantelzorgwaardering 2019 dat u en verzorgde dienen in te vullen en ondertekenen. Na retourontvangst van dit formulier zorgt het Steunpunt dat uw gegevens bij de gemeente Sittard-Geleen terecht komen. De gemeente stuurt u vervolgens een kaart met uw persoonlijke code om uw activiteit aan te vragen. Dit kan wel een aantal weken duren. Het kan zijn dat de data voor activiteiten inmiddels volgeboekt of verstreken zijn. U kunt dan altijd de cadeaubon aanvragen.

 

Voor de volledige tekst zie: https://www.sittard-geleen.nl/Inwoners/Actueel/Nieuws_en_persberichten/September_2019/Nieuwe_opzet_mantelzorgwaardering

De tekst is aangevuld met informatie voor mantelzorgers die zich ná 30 augustus 2019 hebben ingeschreven bij ons Steunpunt c.q. zich nog gaan inschrijven.