28
feb
Cursus "Houd uw brein fit"
Vaak lijkt het of, naarmate je ouder wordt, jouw geheugen je steeds meer in de steek laat. Veel ouderen gebruiken hun geheugencapaciteit niet optimaal. Je kunt hier zelf veel aan verbeteren. In de training zullen we gezamenlijk nagaan waarom we zoveel vergeten. De cursus is vooral gericht op het verkrijgen van inzicht in de werking van ons geheugen en hoe we hier gebruik van kunnen maken bij het onthouden. Onthouden gaat namelijk niet vanzelf. Om te onthouden moet je actief bezig zijn met hetgeen je wilt onthouden. Het geheugen verbeteren betekent vaak het veranderen van de gewoontes. Je moet hiervoor openstaan en om op een andere manier naar jouw omgeving te kijken. Bijvoorbeeld:    Welke 2 figuren zie je in deze tekening?   De cursus bestaat uit 10 wekelijkse bijeenkomsten van 2 uur. Elke bijeenkomst is opgebouwd uit een theoretisch deel en oefeningen om de theorie in praktijk te brengen.  De training is bedoeld voor mannen en vrouwen vanaf 55 jaar.                                                                                  (De training is niet geschikt voor mensen met (beginnende) dementie.)  Deze gratis cursus wordt gegeven op dinsdag  28 februari,  7 maart, 14 maart,  21 maart, 28 maart, 4 april, 11 april, 18 april,  25 april,  2 mei a.s.   Het is één programma bestaande uit 10 bijeenkomsten. De bijeenkomsten zijn van 10.00 - 12.00 uur op onderstaande locatie. Aanmelden is verplicht en kan t/m  20 februari a.s. vol=vol.   Bij voldoende deelnemers gaat de cursus door en ontvangt u uiterlijk in week 8 een bevestiging. Mochten er meer aanmeldingen zijn, dan wordt u op een wachtlijst geplaatst en proberen wij zo spoedig mogelijk weer een nieuwe cursus van start te laten gaan. U krijgt hierover dan uiteraard bericht. Zijn er nog vragen, dan kunt u contact opnemen met Marjon Hermans 06-57 55 63 83/ Marjon.schmeetz@knoopppuntinformelezorg.nl of met Marla Geurts  06-17 99 17 78  
aanmelden
03
apr
BordjeVol Compact Geleen. Zorg je voor een ander zorg dan ook voor jezelf
Mantelzorgers hebben vaak veel op hun bordje. Soms ligt overbelasting op de loer. BordjeVol Mantelzorg geeft breed inzicht in de zorg gerelateerde taken én alle andere dingen die deel uitmaken van iemands leven. Het is een methode die gemaakt is door WeHelpen en die jou als mantelzorger helpt om keuzes te maken en bijvoorbeeld hulp van anderen in te schakelen. We gaan er gezamenlijk mee aan de slag, waarbij je spelenderwijs inzicht krijgt in je energievreters en energiegevers, welke veranderingen wenselijk zijn en wie daarbij kan helpen. Zijn er nog  vragen, bel of mail dan met Betsie Horrichs 06-36 56 86 56 of betsie.horrichs@piw.nl of Gitte Sieben 046 - 457 57 00/ gitte.sieben@piw.nl. Aanmelden is verplicht en kan t/m 30 maart a.s. Vol=Vol.   Ontvangst vanaf: 09.45 uur.
aanmelden

Online seminar: 'dag en nacht met dementie'

Op donderdag 8 juni van 19.30 tot 20.30 uur organiseert CZ weer een gratis online seminar over dementie. Dit keer is het thema ‘dag en nacht met dementie’. Het online seminar is gericht op mantelzorgers van mensen met dementie en geeft uitleg en praktische tips over welke aanpassingen in en om huis de persoon met dementie kunnen helpen. Ook wordt er uitgelegd waarom deze aanpassingen een positief effect kunnen hebben.

Bijvoorbeeld:

• Leg in de zomer alleen zomerkleren in de kast, in de winter alleen winterkleren.
• Zorg voor contrastkleuren op tafel zoals zwart bestek en rode borden. • Zet de favoriete stoel van uw naaste zo neer dat er niemand achterlangs kan lopen.

Het seminar vindt plaats in een studio met een aantal interessante gasten: Gerben Jansen (casemanager dementie) en Freek Gillissen (verpleegkundig consulent) De presentatie is in handen van Krijn Schuurman. Ook is het mogelijk om live vragen te stellen.

Voor uw leden, inwoners, mantelzorgers uit uw netwerk of een anderen kan dit seminar ook interessant zijn. Bijgevoegd vindt u een nieuwsbericht dat u kunt plaatsen op uw website of berichten die u kunt verspreiden via social media.

Hoe werkt het online seminar?
Hetonline seminar is op donderdag 8 juni, van 19.30 tot 20.30 uur en te volgen op een computer, tablet of mobiele telefoon. Het seminar is gratis en voor iedereen te volgen. Aanmelden kan snel en eenvoudig online.

of bel het CZ zorgteam op (013) 594 91 10, maandag t/m vrijdag 08.30 - 17.30.