15
dec
Mantelzorgers ontmoeten elkaar: Samen het jaar afsluiten
Als mantelzorger sta je het hele jaar klaar voor je zieke naaste. Als blijk van waardering willen samen met jullie het jaar afsluiten, onder het genot van een kopje koffie en iets lekkers. Nog één keer dit jaar een moment van ontmoeting met andere mantelzorgers. Je bent van harte welkom! Aanmelden is verplicht en kan t/m 11 december a.s Vol = Vol, dus ben er op tijd bij. Zijn er nog vragen neem dan contact op met: Betsie Horrichs, 06 - 36 56 86 56 / betsie.horrichs@piw.nl of Marjon Schmeetz, 06 - 57 55 63 83 / marjon.schmeetz@knooppuntinformelezorg.nl  Ontvangst vanaf 10.15 uur.
aanmelden
17
jan
BordjeVol! Compact. Zorg je voor een ander, zorg dan ook voor jezelf. Born
Mantelzorgers hebben vaak veel op hun bordje. Soms ligt overbelasting op de loer. BordjeVol Mantelzorg geeft breed inzicht in de zorg gerelateerde taken én alle andere dingen die deel uitmaken van iemands leven. Het is een methode die gemaakt is door WeHelpen en die jou als mantelzorger helpt om keuzes te maken en bijvoorbeeld hulp van anderen in te schakelen. We gaan er gezamenlijk mee aan de slag, waarbij je spelenderwijs inzicht krijgt in je energievreters en energiegevers, welke veranderingen wenselijk zijn en wie daarbij kan helpen. Zijn er nog  vragen, bel of mail met Betsie Horrichs, telefoon 06 - 36 56 86 56 / betsie.horrichs@piw.nl of Mathilde Reijnders, telefoon 06 - 36 53 47 64/ mathilde.reijnders@piw.nl . Wil je deelnemen? Aanmelden is verplicht en kan t/m 15 januari 2023 a.s.  Vol = Vol. Ontvangst vanaf 9.45 uur.
aanmelden

Online seminar: 'dag en nacht met dementie'

Op donderdag 8 juni van 19.30 tot 20.30 uur organiseert CZ weer een gratis online seminar over dementie. Dit keer is het thema ‘dag en nacht met dementie’. Het online seminar is gericht op mantelzorgers van mensen met dementie en geeft uitleg en praktische tips over welke aanpassingen in en om huis de persoon met dementie kunnen helpen. Ook wordt er uitgelegd waarom deze aanpassingen een positief effect kunnen hebben.

Bijvoorbeeld:

• Leg in de zomer alleen zomerkleren in de kast, in de winter alleen winterkleren.
• Zorg voor contrastkleuren op tafel zoals zwart bestek en rode borden. • Zet de favoriete stoel van uw naaste zo neer dat er niemand achterlangs kan lopen.

Het seminar vindt plaats in een studio met een aantal interessante gasten: Gerben Jansen (casemanager dementie) en Freek Gillissen (verpleegkundig consulent) De presentatie is in handen van Krijn Schuurman. Ook is het mogelijk om live vragen te stellen.

Voor uw leden, inwoners, mantelzorgers uit uw netwerk of een anderen kan dit seminar ook interessant zijn. Bijgevoegd vindt u een nieuwsbericht dat u kunt plaatsen op uw website of berichten die u kunt verspreiden via social media.

Hoe werkt het online seminar?
Hetonline seminar is op donderdag 8 juni, van 19.30 tot 20.30 uur en te volgen op een computer, tablet of mobiele telefoon. Het seminar is gratis en voor iedereen te volgen. Aanmelden kan snel en eenvoudig online.

of bel het CZ zorgteam op (013) 594 91 10, maandag t/m vrijdag 08.30 - 17.30.