15
dec
Mantelzorgers ontmoeten elkaar: Samen het jaar afsluiten
Als mantelzorger sta je het hele jaar klaar voor je zieke naaste. Als blijk van waardering willen samen met jullie het jaar afsluiten, onder het genot van een kopje koffie en iets lekkers. Nog één keer dit jaar een moment van ontmoeting met andere mantelzorgers. Je bent van harte welkom! Aanmelden is verplicht en kan t/m 11 december a.s Vol = Vol, dus ben er op tijd bij. Zijn er nog vragen neem dan contact op met: Betsie Horrichs, 06 - 36 56 86 56 / betsie.horrichs@piw.nl of Marjon Schmeetz, 06 - 57 55 63 83 / marjon.schmeetz@knooppuntinformelezorg.nl  Ontvangst vanaf 10.15 uur.
aanmelden
17
jan
BordjeVol! Compact. Zorg je voor een ander, zorg dan ook voor jezelf. Born
Mantelzorgers hebben vaak veel op hun bordje. Soms ligt overbelasting op de loer. BordjeVol Mantelzorg geeft breed inzicht in de zorg gerelateerde taken én alle andere dingen die deel uitmaken van iemands leven. Het is een methode die gemaakt is door WeHelpen en die jou als mantelzorger helpt om keuzes te maken en bijvoorbeeld hulp van anderen in te schakelen. We gaan er gezamenlijk mee aan de slag, waarbij je spelenderwijs inzicht krijgt in je energievreters en energiegevers, welke veranderingen wenselijk zijn en wie daarbij kan helpen. Zijn er nog  vragen, bel of mail met Betsie Horrichs, telefoon 06 - 36 56 86 56 / betsie.horrichs@piw.nl of Mathilde Reijnders, telefoon 06 - 36 53 47 64/ mathilde.reijnders@piw.nl . Wil je deelnemen? Aanmelden is verplicht en kan t/m 15 januari 2023 a.s.  Vol = Vol. Ontvangst vanaf 9.45 uur.
aanmelden

Sta samen sterk bij dementie: test de nieuwe app Inlife

Wilt u mensen om u heen betrekken bij het dagelijks leven en de zorg met elkaar regelen en beter verdelen? De nieuwe app Inlife verbindt iedereen rondom je naaste met dementie. De Universiteit van Maastricht en Alzheimer Centrum Limburg zijn op zoek naar mensen uit heel Nederland die Inlife gratis willen testen.

Via Inlife regel je samen de zorg voor je naasten met dementie. In een veilige, online omgeving kun je samen met betrokken familieleden, vrienden en buren de zorg makkelijk organiseren en blijf je op de hoogte van ontwikkelingen en gebeurtenissen. Inlife is ontwikkeld door de Universiteit van Maastricht en wordt op dit moment getest door mantelzorgers van mensen met dementie. Doe mee met de test en ontdek de voordelen en het gemak van Inlife. 

Hoe doet u mee met Inlife
Iedereen die mantelzorger is voor een naaste met dementie, in Nederland woont en beschikt over een internetverbinding op pc, laptop, tablet of smartphone kan meedoen. Meld je aan op myinlife.nl en krijg gratis toegang tot de app en de website met allerlei mogelijkheden.

Jouw ervaringen zijn belangrijk
In de testfase van Inlife onderzoeken we de bruikbaarheid en effectiviteit. We zijn nu op zoek naar naasten van mensen met dementie die hieraan willen bijdragen. Van jou als tester wordt gevraagd dat je actief gebruikmaakt van de app en onbeperkt mensen uitnodigt in jouw kringen. Gedurende de testfase vragen de onderzoekers je om enkele vragenlijsten in te vullen via internet. Je bepaalt zelf wanneer je deze lijsten invult. Dit kost slecht een half uur tot een uur van uw tijd. De resultaten helpen mee om de app en de dementiezorg  in de toekomst nog te verbeteren.

Nieuwsgierig of kent u mensen die Inlife willen gebruiken?
Kijk op: www.myinlife.nl
Aanmelden kan via de oranje knop op de website ‘ik doe mee aan Inlife’ of door te een e-mail te sturen naar mailto:info@myinlife.nl