24
nov
Verwenmiddag Jonge mantelzorgers aangeboden i.v.m. de Dag van de Mantelzorg
Ben jij jonge mantelzorger en tussen 10-23 jaar, dan kun je gratis mee naar All in Echt om mee te doen met een aantal verrassende activiteiten inclusief frites met snacks. We vertrekken 14.30 u vanaf de Bloemenmarkt in Geleen en verwachten rond 19.00 u weer terug te zijn. Je aanmelding is onder voorbehoud van een definitieve bevestiging. Want...Vol = Vol! Aanmelden kan tot 10 november a.s. Voor vragen, neem contact op via 046 - 457 57 00 of mantelzorg@piw.nl Deze activiteit wordt je aangeboden door de Gemeente Sittard-Geleen en de Gemeente Beek.PS: mocht je liever niet alléén mee willen komen, dan mag je een vriend/vriendin meenemen. Neem in dat geval hiervoor contact op met ons via 046-4575700 op via email (zie hierboven).Graag tot dan!    
aanmelden
13
dec
Kerstborrel voor mantelzorgers Beek
Op donderdagmiddag 13 december zijn alle mantelzorgers van Beek van harte welkom om gewoon gezellig in kerstsfeer het jaar 2018 af te sluiten. We bakken zelf de wafels en de geuren van de gluhwein zorgen ervoor dat we heerlijk kunnen genieten van de wintertijd. Even tijd voor elkaar.
aanmelden

Tweede Kamer bezorgd over rol mantelzorger bij toezicht onvrijwillige zorg

Mezzo en Alzheimer Nederland maken zich zorgen over het plan van het kabinet om toezicht bij onvrijwillige zorg over te laten aan mantelzorgers. Het gaat hier om zorg waarbij iemand tegen zijn of haar zin wordt opgenomen, behandeld of in vrijheid wordt beperkt. Tweede Kamerleden van de VVD, PVV, CDA, D66, GroenLinks en SP delen deze zorgen en hebben de minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) kritische vragen gesteld. 

'Wij zijn blij dat zoveel partijen in de Tweede Kamer onze zorgen delen', aldus Julie Meerveld, manager Belangenbehartiging en Regionale hulp, Alzheimer Nederland. Liesbeth Hoogendijk, directeur Mezzo: 'Het is onbegrijpelijk dat het kabinet wederom zorgtaken bij mantelzorgers neerlegt, terwijl we weten dat zij al overbelast zijn'.

Ontzie overbelaste mantelzorger
Mezzo en Alzheimer Nederland maken zich zorgen dat zorgaanbieders verantwoordelijkheden zullen afschuiven op mantelzorgers.

Volgens de minister kan het toezicht alleen worden overgelaten aan mantelzorgers als zij dit ‘fysiek en mentaal’ aankunnen. 'Het is onduidelijk wie bepaalt of de mantelzorger de zorg aankan. Sterker nog, over ondersteuning wordt in het besluit geen woord gerept,' aldus Hoogendijk. 

Mezzo en Alzheimer Nederland wachten de beantwoording van de minister van VWS af.

Bron: Mezzo