28
feb
Cursus "Houd uw brein fit"
Vaak lijkt het of, naarmate je ouder wordt, jouw geheugen je steeds meer in de steek laat. Veel ouderen gebruiken hun geheugencapaciteit niet optimaal. Je kunt hier zelf veel aan verbeteren. In de training zullen we gezamenlijk nagaan waarom we zoveel vergeten. De cursus is vooral gericht op het verkrijgen van inzicht in de werking van ons geheugen en hoe we hier gebruik van kunnen maken bij het onthouden. Onthouden gaat namelijk niet vanzelf. Om te onthouden moet je actief bezig zijn met hetgeen je wilt onthouden. Het geheugen verbeteren betekent vaak het veranderen van de gewoontes. Je moet hiervoor openstaan en om op een andere manier naar jouw omgeving te kijken. Bijvoorbeeld:    Welke 2 figuren zie je in deze tekening?   De cursus bestaat uit 10 wekelijkse bijeenkomsten van 2 uur. Elke bijeenkomst is opgebouwd uit een theoretisch deel en oefeningen om de theorie in praktijk te brengen.  De training is bedoeld voor mannen en vrouwen vanaf 55 jaar.                                                                                  (De training is niet geschikt voor mensen met (beginnende) dementie.)  Deze gratis cursus wordt gegeven op dinsdag  28 februari,  7 maart, 14 maart,  21 maart, 28 maart, 4 april, 11 april, 18 april,  25 april,  2 mei a.s.   Het is één programma bestaande uit 10 bijeenkomsten. De bijeenkomsten zijn van 10.00 - 12.00 uur op onderstaande locatie. Aanmelden is verplicht en kan t/m  20 februari a.s. vol=vol.   Bij voldoende deelnemers gaat de cursus door en ontvangt u uiterlijk in week 8 een bevestiging. Mochten er meer aanmeldingen zijn, dan wordt u op een wachtlijst geplaatst en proberen wij zo spoedig mogelijk weer een nieuwe cursus van start te laten gaan. U krijgt hierover dan uiteraard bericht. Zijn er nog vragen, dan kunt u contact opnemen met Marjon Hermans 06-57 55 63 83/ Marjon.schmeetz@knoopppuntinformelezorg.nl of met Marla Geurts  06-17 99 17 78  
aanmelden
03
apr
BordjeVol Compact Geleen. Zorg je voor een ander zorg dan ook voor jezelf
Mantelzorgers hebben vaak veel op hun bordje. Soms ligt overbelasting op de loer. BordjeVol Mantelzorg geeft breed inzicht in de zorg gerelateerde taken én alle andere dingen die deel uitmaken van iemands leven. Het is een methode die gemaakt is door WeHelpen en die jou als mantelzorger helpt om keuzes te maken en bijvoorbeeld hulp van anderen in te schakelen. We gaan er gezamenlijk mee aan de slag, waarbij je spelenderwijs inzicht krijgt in je energievreters en energiegevers, welke veranderingen wenselijk zijn en wie daarbij kan helpen. Zijn er nog  vragen, bel of mail dan met Betsie Horrichs 06-36 56 86 56 of betsie.horrichs@piw.nl of Gitte Sieben 046 - 457 57 00/ gitte.sieben@piw.nl. Aanmelden is verplicht en kan t/m 30 maart a.s. Vol=Vol.   Ontvangst vanaf: 09.45 uur.
aanmelden

Uitnodiging ‘Roadshow’ over hulpmiddelen en ondersteunende technologie

Vraagt u zich ook wel eens af welke (technologische) hulpmiddelen voor de zorg er tegenwoordig allemaal beschikbaar zijn? Of heeft u misschien behoefte aan bepaalde hulpmiddelen maar heeft u geen idee waar u deze kunt krijgen of wat ze kosten…

Zorgtechniek Limburg, Eizt en het Huis voor de Zorg bieden u graag de gelegenheid om uw kennis op het gebied van hulpmiddelen en ondersteunende technologie uit te breiden. Dat doen we in de vorm van een ‘Roadshow’, die in maart en april langs 6 locaties in Limburg trekt. U kunt daar gratis terecht om kennis te maken met een scala aan hulpmiddelen die uw leven en uw zelfstandigheid op een positieve manier kunnen veranderen.

Ouderen en mensen met een chronische ziekte of een beperking zijn vaak slecht op de hoogte van het bestaan van hulpmiddelen die hun levenskwaliteit kunnen verhogen of hen in staat stellen langer zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen.

De Roadshow van Zorgtechniek Limburg, Eizt en het Huis voor de Zorg helpt u om uw kennis op het gebied van hulpmiddelen en ondersteunende technologie uit te breiden. Het evenement bestaat uit een marktgedeelte waarop het aanbod van (technologische) hulpmiddelen wordt gepresenteerd én drie workshops waarin dieper wordt ingegaan op bepaalde thema’s.

Programma
Op elke locatie is het programma van de Roadshow is als volgt.
13:00 – 13:15: Opening.
13:15 – 16:30: Infomarkt.
13:30 – 14:00: Workshop 1: ‘Uw huis toekomstbestendig’.
14:15 – 14:45: Workshop 2: ‘Zorgtechnologie thuis: ervaringen van de gebruiker’.
15:00 – 15:30: Workshop 3: ‘Meer bewegen door technologie’.

 

24 maart Zuyderland (Orbis Medisch Centrum), Dr. H. van der Hoffplein 1 Geleen

U bent van harte welkom! Dat geldt overigens ook voor familie, vrienden, buren en mantelzorgers! De entree is gratis, maar om organisatorische redenen stellen wij het op prijs als u zich van tevoren aanmeldt. Stuur daarvoor een email naar janou.munnich@zuyd.nl mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  

 Vermeld in die mail op welke locatie u aanwezig zult zijn (en met hoeveel personen) én de workshop(s) waaraan u wilt deelnemen. Hierdoor bent u verzekerd van een plaats.

Tot ziens bij onze Roadshow, de koffie staat klaar!