15
dec
Mantelzorgers ontmoeten elkaar: Samen het jaar afsluiten
Als mantelzorger sta je het hele jaar klaar voor je zieke naaste. Als blijk van waardering willen samen met jullie het jaar afsluiten, onder het genot van een kopje koffie en iets lekkers. Nog één keer dit jaar een moment van ontmoeting met andere mantelzorgers. Je bent van harte welkom! Aanmelden is verplicht en kan t/m 11 december a.s Vol = Vol, dus ben er op tijd bij. Zijn er nog vragen neem dan contact op met: Betsie Horrichs, 06 - 36 56 86 56 / betsie.horrichs@piw.nl of Marjon Schmeetz, 06 - 57 55 63 83 / marjon.schmeetz@knooppuntinformelezorg.nl  Ontvangst vanaf 10.15 uur.
aanmelden
17
jan
BordjeVol! Compact. Zorg je voor een ander, zorg dan ook voor jezelf. Born
Mantelzorgers hebben vaak veel op hun bordje. Soms ligt overbelasting op de loer. BordjeVol Mantelzorg geeft breed inzicht in de zorg gerelateerde taken én alle andere dingen die deel uitmaken van iemands leven. Het is een methode die gemaakt is door WeHelpen en die jou als mantelzorger helpt om keuzes te maken en bijvoorbeeld hulp van anderen in te schakelen. We gaan er gezamenlijk mee aan de slag, waarbij je spelenderwijs inzicht krijgt in je energievreters en energiegevers, welke veranderingen wenselijk zijn en wie daarbij kan helpen. Zijn er nog  vragen, bel of mail met Betsie Horrichs, telefoon 06 - 36 56 86 56 / betsie.horrichs@piw.nl of Mathilde Reijnders, telefoon 06 - 36 53 47 64/ mathilde.reijnders@piw.nl . Wil je deelnemen? Aanmelden is verplicht en kan t/m 15 januari 2023 a.s.  Vol = Vol. Ontvangst vanaf 9.45 uur.
aanmelden

Wat is het effect van Ik Zorg Voor Jou?

Aandacht in de Tweede Kamer, trending topics, meer dan een miljoen kijkcijfers… Is Mezzo na een paar uitzendweken tevreden met het effect van het RTL4 programma Ik Zorg Voor Jou met Peter van der Vorst? Ja zeker! Er wordt over mantelzorg gepraat, moeilijke onderwerpen worden niet gemeden, collega organisaties volgen het programma en twitteren fanatiek over hun zienswijze, tips en aanpak voor mantelzorgers. Kortom, de zichtbaarheid van mantelzorgers wordt vergroot en daar was het Mezzo om te doen. 

Is er kritiek?
Is er dan helemaal niks op aan te merken? Zeker wel; het zorgteam is geen afspiegeling van de (regionale) werkelijkheid, de hulp die wordt geboden is niet (altijd) structureel en er lukken dingen nu wel, die zonder camera nooit van de grond waren gekomen. Mezzo is het eens met al deze kritieken. Het programma is helaas niet dé handleiding hoe je als mantelzorger overeind blijft in deze veranderende zorgwereld. 

Kijkje in de mantelzorgkeuken
Dit programma geeft wél een kijkje in de mantelzorgkeuken. Wat doet het met je als je beseft dat je leven heel anders loopt dan verwacht, voor welke dilemma’s kom je te staan, hoe moeilijk is het om hulp te aanvaarden (voor de ander, laat staan voor jezelf!) en hoe gemakkelijk het is om je ogen – onbewust - te sluiten voor het leed van je omgeving.  Het levert bewustwording: ‘goh, ik kan ook wel een keertje koken voor mijn buurvrouw’ én (h)erkenning: zoals de tweet: ‘Het lijkt wel of ik naar mezelf kijk’. 

Mezzo wil de weg wijzen
Door middel van een goed bezocht webdossier, een nieuwbrief voor professionals en extra openingstijden van de Mantelzorglijn wil Mezzo iedereen met vragen naar aanleiding van het programma zo goed mogelijk de weg wijzen. Want het gaat niet om deze 8 kandidaten. Zij staan symbool voor die 4 miljoen mantelzorgers in Nederland die hopelijk wat meer begrip en waardering krijgen voor het mooie werk dat zij vaak dagelijks met liefde doen. Is dat een effect waarmee je tevreden mag zijn? Nou en of! 

Heeft u vragen of wilt u meer informatie over mantelzorg kunt u contact opnemen met he Steunpunt Mantelzorg WM.
046-457 57 00
mantelzorg@piw.nl

Bron: Mezzo