15
dec
Mantelzorgers ontmoeten elkaar: Samen het jaar afsluiten
Als mantelzorger sta je het hele jaar klaar voor je zieke naaste. Als blijk van waardering willen samen met jullie het jaar afsluiten, onder het genot van een kopje koffie en iets lekkers. Nog één keer dit jaar een moment van ontmoeting met andere mantelzorgers. Je bent van harte welkom! Aanmelden is verplicht en kan t/m 11 december a.s Vol = Vol, dus ben er op tijd bij. Zijn er nog vragen neem dan contact op met: Betsie Horrichs, 06 - 36 56 86 56 / betsie.horrichs@piw.nl of Marjon Schmeetz, 06 - 57 55 63 83 / marjon.schmeetz@knooppuntinformelezorg.nl  Ontvangst vanaf 10.15 uur.
aanmelden
17
jan
BordjeVol! Compact. Zorg je voor een ander, zorg dan ook voor jezelf. Born
Mantelzorgers hebben vaak veel op hun bordje. Soms ligt overbelasting op de loer. BordjeVol Mantelzorg geeft breed inzicht in de zorg gerelateerde taken én alle andere dingen die deel uitmaken van iemands leven. Het is een methode die gemaakt is door WeHelpen en die jou als mantelzorger helpt om keuzes te maken en bijvoorbeeld hulp van anderen in te schakelen. We gaan er gezamenlijk mee aan de slag, waarbij je spelenderwijs inzicht krijgt in je energievreters en energiegevers, welke veranderingen wenselijk zijn en wie daarbij kan helpen. Zijn er nog  vragen, bel of mail met Betsie Horrichs, telefoon 06 - 36 56 86 56 / betsie.horrichs@piw.nl of Mathilde Reijnders, telefoon 06 - 36 53 47 64/ mathilde.reijnders@piw.nl . Wil je deelnemen? Aanmelden is verplicht en kan t/m 15 januari 2023 a.s.  Vol = Vol. Ontvangst vanaf 9.45 uur.
aanmelden

Zorg beter voor uzelf met het online programma 'Do Something Different'

Doet u mee? Met het online programma dat je helpt beter voor jezelf te zorgen? Zorgt u voor iemand anders, dan is het ook belangrijk dat u goed voor uzelf zorgt. 
Bent u geïnteresseerd in: een positieve verandering in uw welbevinden? het terugkrijgen van een stukje regie?wat meer ontspanning? Dan is het online programma Do Something Different misschien iets voor u.

Met behulp van kleine opdrachten die u per e-mail of per sms ontvangt, wordt u gevraagd om zaken eens anders aan te pakken, bijvoorbeeld 'neem eens een andere route naar uw werk'. Deze andere aanpak leidt tot andere uitkomsten. Het programma zorgt voor meer ontspannen en meer zelfvertrouwen.

Deelnemers zijn na het volgen van Do Something Different meer tevreden met hun leven. Zij piekeren een stuk minder, vinden het leven minder zwaar en zijn minder somber.

Ervaring van een deelnemer
Zie ook het voorbeeld van een deelnemer hieronder:

Bewegen is vandaag verplicht
'Op de “do” dag kwam ik er niet aan toe om een wandeling te maken. Ik moest met mijn oude moeder van 90 jaar met Alzheimer voor nieuwe gehoortoestellen op pad. Dat liep uit op een drama. Hier was ik de volgende dag eigenlijk nog moe van. Maar ik ben toen toch lopend mijn boodschappen gaan doen en heb zodoende 30 minuten gewandeld. Bovendien heb ik ’s avonds nog een eind gefietst en dit gaf me weer zoveel energie, dat ik zo veel makkelijker de zorg voor mijn moeder volhoud.'

Aanmelden
Wilt u dit ook? Kijk dan op www.mezzo.nl/dsd en meld u aan.

Bron: Mezzo