Bijeenkomst Visio, kenniscentrum voor slechtziende en blinde mensen
woensdag 25 januari 2023

Bij Visio maken ze zich sterk voor een maatschappij waarin verder wordt gekeken dan de beperking. Door te kijken naar wat iemand wel kan, of graag zou willen leren. Een wereld waarin iedereen mee mag doen, op zijn of haar eigen manier. 

Slechter zien kan namelijk een grote impact hebben op het dagelijks leven. Als iemand slechtziend of blind raakt, gaan alledaagse dingen, zoals koken, lezen, fietsen, hobby’s en eropuit gaan, niet meer vanzelf. Met de juiste adviezen en hulpmiddelen is heel veel mogelijk. Koninklijke Visio ondersteunt slechtziende en blinde mensen in het behoud van hun zelfstandigheid. Ze vertellen je graag hoe ze dat doen en waarvoor je bij hun terecht kunt.

Tijdens de voorlichting gaan ze in op de meest voorkomende oogaandoeningen en de gevolgen daarvan in het dagelijks leven. Ook besteden ze aandacht aan de vraag waar je als mantelzorger op kunt letten in de omgang met uw slechtziende of blinde naaste. Ze laten je zelf ervaren hoe het is om een visuele beperking te hebben, een ervaringsdeskundige deelt zijn verhaal en natuurlijk is er gelegenheid voor het stellen van vragen.

 Zijn er nu nog  vragen, bel of mail dan met Marjon Hermans-Schmeetz 06-57 55 63 83 / marjon.schmeetz@knooppuntinformelezorg.nl of Betsie Horrichs 06-36 56 86 56 / betsie.horrichs@piw.nl 

Wil je deelnemen? Aanmelden is verplicht en kan t/m 19 januari as. Vol = Vol.

Ontvangst vanaf 14.15 uur.

Tijdstip: 14:30 - 16:00 uur
Locatie: Wijkcentrum De Linde, Hyacintenlaan 33, 6163 BH Geleen