09
mei
Wandeling met koffie en vlaai
Voor iedereen toegankelijk: Wandeling met koffie en vlaai Graag willen we meer mensen kennis laten maken met De Brug. We nodigen u dan ook uit om deel te nemen aan onze jaarlijkse wandeling. Deze mooie wandeling (6,5 km) rondom Sweikhuizen zal ong. 1,5 uur duren en na afloop trakteren wij u op koffie of thee en een lekker stuk vlaai. Denk aan: stevige (wandel)schoenen en een flesje water voor onderweg. Wanneer:        9 mei 2018 van 13.15 -16.00 uur Waar:              Glana/Zuyderland: evenementenruimte Aanmelden*:    info@thcdebrug.nl of 046 - 458 10 66 ma t/m vrij van 9.00-13.00 uur*I.v.m. de organisatie is het nodig dat u zich aanmeldt.
aanmelden
17
mei
Mantelzorgers ontmoeten elkaar
Maandelijks geven wij mantelzorgers de mogelijkheid om elkaar te ontmoeten, te spreken en van elkaar te leren. Een diversteit aan thema's komen aan de orde. Medewerkers van Zorg Verandert begeleiden de gesprekken. Ook is er altijd een medewerker van Steunpunt Mantelzorg-wm aanwezig. Iedereen is welkom. Mocht u nog vragen hebben over de inulling van deze middag dan neem gerust contact op met Astrid Vermeulen van Steunpunt Mantelzorg Beek 046-4575700 of avermeulen@piw.nl 
aanmelden

Schrijfsessie voor mantelzorgers
maandag 23 april 2018

Het Steunpunt Mantelzorg Westelijke Mijnstreek organiseert op maandag 23 april 2018 van 13.30 tot 16.00 uur een schrijfsessie voor mantelzorgers.

We schrijven over  je ervaringen als mantelzorger. Juist door erover te  schrijven, geef je jezelf de ruimte om je eigen gedachten te formuleren. En deze mag je delen met de anderen, maar je mag ook passen. Het delen zorg voor herkenning en erkenning. Het gaat bij deze schrijfsessie vooral om de uitwisseling  én om het plezier in schrijven. Zo heb je een ontspannen middag.

Schrijfervaring is niet vereist en dankzij de verrassende oefeningen lukt het je vast en zeker om jouw prettige, mooie en minder mooie ervaringen van het zorgen in een tekst te vangen. De workshop wordt begeleid door Astrid Vermeulen en Ellen Kersten, beiden werkzaam bij het Steunpunt Mantelzorg Westelijke Mijnstreek. Ellen is daarnaast docent creatief schrijven en heeft ervaring in het schrijven met groepen.

Wat:               Schrijfsessie voor mantelzorgers
Wanneer:      maandag 23 april 2018, van 13.30 tot 16.00 uur
Voor wie:       mantelzorgers van 18+ die actief zijn in Sittard-Geleen, Born of Beek
Locatie:          MFC Sanderbout / Onger de 2 tores, Bremstraat 7, 6134 TZ  SITTARD

Belangrijk: Neem je je eigen lievelingspen en papier mee? Zo schrijf je het lekkerste :-)  
Deelname aan de workshop is gratis. Het aantal deelnemers is maximaal 10 personen. Je dient je vooraf aan te melden, waarbij geldt: vol=vol. Tijdens de workshop is er koffie en thee en iets lekkers.

Aanmelden:
Aanmelden kan tot en met  17 april 2018 via mantelzorg@piw.nl, via telefoon: 046-4575700 of via het aanmeldformulier op onze website https://www.steunpuntmantelzorg-wm.nl/  Heeft u nog vragen over deze schrijfsessie? Neem dan gerust  contact op met ons.

Tijdstip: 13:30 - 16:00 uur
Locatie: MFC Sanderbout / Onger de 2 tores, Bremstraat 7, 6134 TZ SITTARD