03
sep
Mantelzorgers ontmoeten elkaar - Born en kleine kernen
Als mantelzorger sta je klaar voor een naaste, je doet allerlei zorg- en regeltaken en hebt een luisterend oor. Wil je dit graag  blijven doen, dan is het nodig ook af en toe tijd voor jezelf te nemen en stil te staan bij wat jou bezighoudt. Daarom organiseert Steunpunt Mantelzorg  bijeenkomsten voor mantelzorgers, om onder het genot van een kop koffie, een goed gesprek te hebben of gewoon even op andere gedachten te komen. Heb jij behoefte om met andere mantelzorgers te praten over je ervaringen, zorgen en gevoelens of heb je gewoon een luisterend oor nodig? Dan ben je van harte welkom. Vooraf aanmelden is niet verplicht, maar wel wenselijk. Meer informatie over deze bijeenkomst? Neem contact op met Betsie Horrichs, 06 – 36 56 68 56 of met Lara Janssen 06 - 40 76 11 84.  
aanmelden
13
sep
Mantelzorgbijeenkomst met professionals
Tijdens deze mantelzorgbijeenkomst zijn ook professionals van Beek uitgenodigd om samen met elkaar in gesprek te gaan over alle vragen die voor mantelzorgers belangrijk zijn. Meer informatie over deze bijeenkomst zal nog volgen. Heeft u vragen dan neem gerust contact op met Astrid Vermeulen 046-4575700 of mail naar avermeulen@piw.nl   Graag aanmelden via mantelzorg@piw.nl
aanmelden

Schrijfsessie voor mantelzorgers
maandag 23 april 2018

Het Steunpunt Mantelzorg Westelijke Mijnstreek organiseert op maandag 23 april 2018 van 13.30 tot 16.00 uur een schrijfsessie voor mantelzorgers.

We schrijven over  je ervaringen als mantelzorger. Juist door erover te  schrijven, geef je jezelf de ruimte om je eigen gedachten te formuleren. En deze mag je delen met de anderen, maar je mag ook passen. Het delen zorg voor herkenning en erkenning. Het gaat bij deze schrijfsessie vooral om de uitwisseling  én om het plezier in schrijven. Zo heb je een ontspannen middag.

Schrijfervaring is niet vereist en dankzij de verrassende oefeningen lukt het je vast en zeker om jouw prettige, mooie en minder mooie ervaringen van het zorgen in een tekst te vangen. De workshop wordt begeleid door Astrid Vermeulen en Ellen Kersten, beiden werkzaam bij het Steunpunt Mantelzorg Westelijke Mijnstreek. Ellen is daarnaast docent creatief schrijven en heeft ervaring in het schrijven met groepen.

Wat:               Schrijfsessie voor mantelzorgers
Wanneer:      maandag 23 april 2018, van 13.30 tot 16.00 uur
Voor wie:       mantelzorgers van 18+ die actief zijn in Sittard-Geleen, Born of Beek
Locatie:          MFC Sanderbout / Onger de 2 tores, Bremstraat 7, 6134 TZ  SITTARD

Belangrijk: Neem je je eigen lievelingspen en papier mee? Zo schrijf je het lekkerste :-)  
Deelname aan de workshop is gratis. Het aantal deelnemers is maximaal 10 personen. Je dient je vooraf aan te melden, waarbij geldt: vol=vol. Tijdens de workshop is er koffie en thee en iets lekkers.

Aanmelden:
Aanmelden kan tot en met  17 april 2018 via mantelzorg@piw.nl, via telefoon: 046-4575700 of via het aanmeldformulier op onze website https://www.steunpuntmantelzorg-wm.nl/  Heeft u nog vragen over deze schrijfsessie? Neem dan gerust  contact op met ons.

Tijdstip: 13:30 - 16:00 uur
Locatie: MFC Sanderbout / Onger de 2 tores, Bremstraat 7, 6134 TZ SITTARD