17
jan
Themabijeenkomst "Preventie van ouderdomsdepressie".
In samenwerking met Burgerkracht Limburg gaan we deze middag dieper in op depressieve klachten en hoe hiermee om te gaan. Een gastspreker van Burgerkracht Limburg en een ervaringsdeskundige geven informatie over het  herkennen van iemand met depressieve klachten, hoe je eigen regie kunt behouden en het voorkomen in de zorg terecht te komen.  
aanmelden

Schrijfsessie voor mantelzorgers
maandag 23 april 2018

Het Steunpunt Mantelzorg Westelijke Mijnstreek organiseert op maandag 23 april 2018 van 13.30 tot 16.00 uur een schrijfsessie voor mantelzorgers.

We schrijven over  je ervaringen als mantelzorger. Juist door erover te  schrijven, geef je jezelf de ruimte om je eigen gedachten te formuleren. En deze mag je delen met de anderen, maar je mag ook passen. Het delen zorg voor herkenning en erkenning. Het gaat bij deze schrijfsessie vooral om de uitwisseling  én om het plezier in schrijven. Zo heb je een ontspannen middag.

Schrijfervaring is niet vereist en dankzij de verrassende oefeningen lukt het je vast en zeker om jouw prettige, mooie en minder mooie ervaringen van het zorgen in een tekst te vangen. De workshop wordt begeleid door Astrid Vermeulen en Ellen Kersten, beiden werkzaam bij het Steunpunt Mantelzorg Westelijke Mijnstreek. Ellen is daarnaast docent creatief schrijven en heeft ervaring in het schrijven met groepen.

Wat:               Schrijfsessie voor mantelzorgers
Wanneer:      maandag 23 april 2018, van 13.30 tot 16.00 uur
Voor wie:       mantelzorgers van 18+ die actief zijn in Sittard-Geleen, Born of Beek
Locatie:          MFC Sanderbout / Onger de 2 tores, Bremstraat 7, 6134 TZ  SITTARD

Belangrijk: Neem je je eigen lievelingspen en papier mee? Zo schrijf je het lekkerste :-)  
Deelname aan de workshop is gratis. Het aantal deelnemers is maximaal 10 personen. Je dient je vooraf aan te melden, waarbij geldt: vol=vol. Tijdens de workshop is er koffie en thee en iets lekkers.

Aanmelden:
Aanmelden kan tot en met  17 april 2018 via mantelzorg@piw.nl, via telefoon: 046-4575700 of via het aanmeldformulier op onze website https://www.steunpuntmantelzorg-wm.nl/  Heeft u nog vragen over deze schrijfsessie? Neem dan gerust  contact op met ons.

Tijdstip: 13:30 - 16:00 uur
Locatie: MFC Sanderbout / Onger de 2 tores, Bremstraat 7, 6134 TZ SITTARD