15
dec
Mantelzorgers ontmoeten elkaar: Samen het jaar afsluiten
Als mantelzorger sta je het hele jaar klaar voor je zieke naaste. Als blijk van waardering willen samen met jullie het jaar afsluiten, onder het genot van een kopje koffie en iets lekkers. Nog één keer dit jaar een moment van ontmoeting met andere mantelzorgers. Je bent van harte welkom! Aanmelden is verplicht en kan t/m 11 december a.s Vol = Vol, dus ben er op tijd bij. Zijn er nog vragen neem dan contact op met: Betsie Horrichs, 06 - 36 56 86 56 / betsie.horrichs@piw.nl of Marjon Schmeetz, 06 - 57 55 63 83 / marjon.schmeetz@knooppuntinformelezorg.nl  Ontvangst vanaf 10.15 uur.
aanmelden
17
jan
BordjeVol! Compact. Zorg je voor een ander, zorg dan ook voor jezelf. Born
Mantelzorgers hebben vaak veel op hun bordje. Soms ligt overbelasting op de loer. BordjeVol Mantelzorg geeft breed inzicht in de zorg gerelateerde taken én alle andere dingen die deel uitmaken van iemands leven. Het is een methode die gemaakt is door WeHelpen en die jou als mantelzorger helpt om keuzes te maken en bijvoorbeeld hulp van anderen in te schakelen. We gaan er gezamenlijk mee aan de slag, waarbij je spelenderwijs inzicht krijgt in je energievreters en energiegevers, welke veranderingen wenselijk zijn en wie daarbij kan helpen. Zijn er nog  vragen, bel of mail met Betsie Horrichs, telefoon 06 - 36 56 86 56 / betsie.horrichs@piw.nl of Mathilde Reijnders, telefoon 06 - 36 53 47 64/ mathilde.reijnders@piw.nl . Wil je deelnemen? Aanmelden is verplicht en kan t/m 15 januari 2023 a.s.  Vol = Vol. Ontvangst vanaf 9.45 uur.
aanmelden

8 handige apps voor mantelzorgers

Wie doet deze week de was bij vader en moeder? Wat wil moeder morgen eten? Hoe laat heeft vader een afspraak bij de dokter? Het organiseren van de hulp en ondersteuning kan je als mantelzorger veel tijd en energie kosten. Op dit moment zijn er verschillende apps en websites beschikbaar om het groeiende aantal mantelzorgers te ontlasten. Sociaalweb.nl selecteerde 8 handige apps.

Alzheimer Assistent
Alzheimer Nederland heeft een app ontwikkeld voor mensen die zorgen voor iemand met dementie: de Alzheimer Assistent app. De app bevat informatie in tekst én in video over meer dan zestig onderwerpen.

Buurtwerk app
De Buurtwerk app brengt vraag en aanbod in een buurt bij elkaar. De app is vooral gericht op mensen die een steentje bij willen dragen in hun eigen buurt.

 Dementia app
De dementia-App helpt bij het ontzorgen van mensen met dementie en hun directe omgeving. Het contact via de app bevordert bovendien de sociale betrokkenheid en draagt bij aan de kwaliteit van leven.

EigenZorg app
Langer zelfstandig, onafhankelijk thuiswonen. Dat is niet alleen de wens van de overheid, maar ook die van de meeste ouderen. EigenZorg speelt in op deze ontwikkeling

Familienet
Familienet helpt zorgaanbieders om de communicatie met de familie van de cliënt te verbeteren. Verzorgers en familie delen berichten, foto's en documenten en houden een agenda bij. Familienet wordt aangeboden door de zorgaanbieder.

LiveSafe Finder-app
Deze app is bij uitstek geschikt om de veiligheid voor gezinnen of mensen die alleen werken, mantelzorgers en hulpverleners te waarborgen. De LiveSafe-app is vergelijkbaar met een los alarmapparaat.

 MiessAgenda
De MiessAgenda is een app die de agenda van de zorgvrager centraal stelt. Een besloten groep, zoals familie, buren, vrienden en de verzorgde zelf heeft toegang tot de agenda.

WeHelpen
Met wehelpen.nl kunnen mensen hulp vragen en hulp aanbieden. Ook kunnen gebruikers samen met bekenden zorgen voor een hulpnetwerk voor een ander. Wehelpen.nl biedt hulpvragen en mensen die hulp aanbieden.

Meer informatie klik hier

Bron Sociaalweb.nl