15
dec
Mantelzorgers ontmoeten elkaar: Samen het jaar afsluiten
Als mantelzorger sta je het hele jaar klaar voor je zieke naaste. Als blijk van waardering willen samen met jullie het jaar afsluiten, onder het genot van een kopje koffie en iets lekkers. Nog één keer dit jaar een moment van ontmoeting met andere mantelzorgers. Je bent van harte welkom! Aanmelden is verplicht en kan t/m 11 december a.s Vol = Vol, dus ben er op tijd bij. Zijn er nog vragen neem dan contact op met: Betsie Horrichs, 06 - 36 56 86 56 / betsie.horrichs@piw.nl of Marjon Schmeetz, 06 - 57 55 63 83 / marjon.schmeetz@knooppuntinformelezorg.nl  Ontvangst vanaf 10.15 uur.
aanmelden
17
jan
BordjeVol! Compact. Zorg je voor een ander, zorg dan ook voor jezelf. Born
Mantelzorgers hebben vaak veel op hun bordje. Soms ligt overbelasting op de loer. BordjeVol Mantelzorg geeft breed inzicht in de zorg gerelateerde taken én alle andere dingen die deel uitmaken van iemands leven. Het is een methode die gemaakt is door WeHelpen en die jou als mantelzorger helpt om keuzes te maken en bijvoorbeeld hulp van anderen in te schakelen. We gaan er gezamenlijk mee aan de slag, waarbij je spelenderwijs inzicht krijgt in je energievreters en energiegevers, welke veranderingen wenselijk zijn en wie daarbij kan helpen. Zijn er nog  vragen, bel of mail met Betsie Horrichs, telefoon 06 - 36 56 86 56 / betsie.horrichs@piw.nl of Mathilde Reijnders, telefoon 06 - 36 53 47 64/ mathilde.reijnders@piw.nl . Wil je deelnemen? Aanmelden is verplicht en kan t/m 15 januari 2023 a.s.  Vol = Vol. Ontvangst vanaf 9.45 uur.
aanmelden

Aanmelden voor de mantelzorgwaardering 2019 gemeente Beek kan t/m 30 april a.s.

Woont uw verzorgde in de gemeente Beek, dan kan een verzoek om in aanmerking te komen voor het mantelzorgwaardering 2019 worden ingediend t/m 30 april a.s.

Aanvragen mantelzorgwaardering 2019

Ontvangt u, door ziekte of om andere reden, zorg van iemand uit uw naaste omgeving? Dat kan zorg van uw echtgeno(o)t(e) zijn, uw zoon of dochter of van iemand anders uit uw omgeving. Dan komt deze persoon wellicht in aanmerking voor een mantelzorgwaardering.

Mantelzorgwaardering: wat is het?
De gemeente Beek wil met een eenmalige jaarlijkse financiële bijdrage van € 100 haar waardering uitspreken voor de zorg en inzet van mantelzorgers voor zorg aan mensen die wonen in de gemeente Beek. De financiële bijdrage kan jaarlijks aangevraagd worden. De mantelzorgwaardering voor het jaar 2019 kan tot en met 30 april 2020 worden ingediend bij de gemeente Beek.

Heeft u iemand die voor u zorgt en zou u graag willen dat hij of zij daarvoor een mantelzorgwaardering ontvangt?  Dan leest u hieronder hoe dit kan.

1    Als de mantelzorger staat ingeschreven bij het Steunpunt Mantelzorg Westelijke Mijnstreek dan ontvangt hij of zij het aanvraagformulier in de eerste weken van 2020 automatisch thuis.

 2    Indien de mantelzorger nog niet staat ingeschreven bij het Steunpunt Mantelzorg, dient deze zich eerst te laten inschrijven en ontvangt hij of zij daarna een aanvraagformulier.

Inschrijven en/of meer informatie?

Inschrijven kan via de website https://www.steunpuntmantelzorg-wm.nl/, dan wel door rechtstreeks contact op te nemen met het steunpunt of bij een van de wijkteams. Hier kunt u ook terecht voor meer informatie over deze regeling.

Steunpunt Mantelzorg Westelijke Mijnstreek:

MFC De Molenberg
Molenstraat 158, 6191 KR Beek
Contactpersonen: Astrid Vermeulen
T 046 - 457 57 00
E-mail: astrid.vermeulen@piw.nl
 

 Wijkteams:

Beek, locatie Muziekschool Artamuse Beek

Dr. Stassenstraat 88 in Beek:

dinsdag van 13.30 tot 14.30 uur.

 

Beek, locatie wijkgebouw de Stegen

Stegen 35 in Beek:

donderdag van 10.00 tot 11.00 uur.

 

Neerbeek, locatie gemeenschapshuis:

Callistusplein 9 in Neerbeek:

maandag van 10.00 tot 11.00 uur.

 

Spaubeek, locatie Hoever residentie (Wozoco)

Musschenberg 45, 6176 BE Spaubeek:

maandag van 10.00 tot 11.00 uur.