07
apr
Themabijeenkomst Omgaan met Dementie
Als mantelzorger sta je klaar voor een naaste, je doet allerlei zorg- en regeltaken en hebt een luisterend oor. Wil je dit graag  blijven doen, dan is het nodig ook af en toe tijd voor jezelf te nemen en stil te staan bij wat jou bezighoudt.                          Daarom organiseert Steunpunt Mantelzorg  bijeenkomsten voor mantelzorgers, om onder het genot van een kop koffie, een goed gesprek te hebben of gewoon even op andere gedachten te komen. Aangezien we regelmatig mantelzorgers aan tafel krijgen, die een naaste hebben met (beginnende) dementie, hebben wij deze bijeenkomst gastspreker Claudia Lemmens, coördinator dementie van vrijwilligersorganisatie de Brug uitgenodigd. Tijdens de bijeenkomst wordt o.a. informatie gegeven over dementie, als ook handige tips voor de omgang met iemand met (beginnende) dementie en hoe grenzen te bewaken. Verder is er volop gelegenheid voor het stellen van vragen en het uitwisselen van ervaringen. Vooraf aanmelden is niet verplicht, maar wel wenselijk. Dit kan via onderstaand formulier.  Meer informatie over deze bijeenkomst? Neem contact op met Betsie Horrichs, 06 – 36 56 86 56 of mail betsie.horrichs@piw.nl  
aanmelden
21
apr
Mantelzorgers ontmoeten elkaar in Gelderhof
Als mantelzorger sta je klaar voor een naaste, je doet allerlei zorg- en regeltaken en hebt een luisterend oor. Wil je dit graag  blijven doen, dan is het nodig ook af en toe tijd voor jezelf te nemen en stil te staan bij wat jou bezighoudt. Daarom organiseert Steunpunt Mantelzorg  bijeenkomsten voor mantelzorgers, om onder het genot van een kop koffie, een goed gesprek te hebben of gewoon even op andere gedachten te komen. Heb jij behoefte om met andere mantelzorgers te praten over je ervaringen, zorgen en gevoelens of heb je gewoon een luisterend oor nodig of heb je vragen? Dan ben je van harte welkom. Aanmelden kan tot 20 april a.s Meer informatie over deze bijeenkomst? Neem contact op met Elly Pijls 06-22051915 of Renata Jednorog 06-40919255
aanmelden

Aanmelden voor de mantelzorgwaardering 2019 gemeente Beek kan t/m 30 april a.s.

Woont uw verzorgde in de gemeente Beek, dan kan een verzoek om in aanmerking te komen voor het mantelzorgwaardering 2019 worden ingediend t/m 30 april a.s.

Aanvragen mantelzorgwaardering 2019

Ontvangt u, door ziekte of om andere reden, zorg van iemand uit uw naaste omgeving? Dat kan zorg van uw echtgeno(o)t(e) zijn, uw zoon of dochter of van iemand anders uit uw omgeving. Dan komt deze persoon wellicht in aanmerking voor een mantelzorgwaardering.

Mantelzorgwaardering: wat is het?
De gemeente Beek wil met een eenmalige jaarlijkse financiële bijdrage van € 100 haar waardering uitspreken voor de zorg en inzet van mantelzorgers voor zorg aan mensen die wonen in de gemeente Beek. De financiële bijdrage kan jaarlijks aangevraagd worden. De mantelzorgwaardering voor het jaar 2019 kan tot en met 30 april 2020 worden ingediend bij de gemeente Beek.

Heeft u iemand die voor u zorgt en zou u graag willen dat hij of zij daarvoor een mantelzorgwaardering ontvangt?  Dan leest u hieronder hoe dit kan.

1    Als de mantelzorger staat ingeschreven bij het Steunpunt Mantelzorg Westelijke Mijnstreek dan ontvangt hij of zij het aanvraagformulier in de eerste weken van 2020 automatisch thuis.

 2    Indien de mantelzorger nog niet staat ingeschreven bij het Steunpunt Mantelzorg, dient deze zich eerst te laten inschrijven en ontvangt hij of zij daarna een aanvraagformulier.

Inschrijven en/of meer informatie?

Inschrijven kan via de website https://www.steunpuntmantelzorg-wm.nl/, dan wel door rechtstreeks contact op te nemen met het steunpunt of bij een van de wijkteams. Hier kunt u ook terecht voor meer informatie over deze regeling.

Steunpunt Mantelzorg Westelijke Mijnstreek:

MFC De Molenberg
Molenstraat 158, 6191 KR Beek
Contactpersonen: Astrid Vermeulen
T 046 - 457 57 00
E-mail: astrid.vermeulen@piw.nl
 

 Wijkteams:

Beek, locatie Muziekschool Artamuse Beek

Dr. Stassenstraat 88 in Beek:

dinsdag van 13.30 tot 14.30 uur.

 

Beek, locatie wijkgebouw de Stegen

Stegen 35 in Beek:

donderdag van 10.00 tot 11.00 uur.

 

Neerbeek, locatie gemeenschapshuis:

Callistusplein 9 in Neerbeek:

maandag van 10.00 tot 11.00 uur.

 

Spaubeek, locatie Hoever residentie (Wozoco)

Musschenberg 45, 6176 BE Spaubeek:

maandag van 10.00 tot 11.00 uur.