02
jul
Wist u dat?
Alle ingeschreven mantelzorgers zijn gebeld, om te te luisteren naar hoe het met u als mantelzorger gaat en samen te bekijken of er behoefte is aan extra ondersteuning in verband met Corona, Mantelzorgers aangeven dit gebaar te waarderen en zich erkend en gehoord voelen, De impact van Corona voor iedereen anders is en de vervolgstappen dan ook kunnen variëren van een luisterend oor tot inzet van extra ondersteuning, Wanneer u onverhoopt nog geen telefoontje heeft gekregen, maar u wel behoefte heeft aan een gesprek, u ons kunt bereiken via 046 457 57 00 of via mantelzorg@piw.nl, we nemen dan z.s.m. contact met u op, Er door de versoepeling van de RIVM richtlijnen, bijeenkomsten voor mantelzorgers weer mogelijk gaan zijn; Raadpleeg onze activiteitenkalender voor ons actuele aanbod. Aanmelden is voortaan wel noodzakelijk, in verband met het max. aantal deelnemers tengevolge van de  1,5 meter norm, We als team mantelzorg er zijn voor Ú als mantelzorger!  
aanmelden
09
sep
Mantelzorgers ontmoeten elkaar in Limbrichterveld
Als mantelzorger sta je klaar voor een naaste, je doet allerlei zorg- en regeltaken en hebt een luisterend oor. Wil je dit graag  blijven doen, dan is het nodig ook af en toe tijd voor jezelf te nemen en stil te staan bij wat jou bezighoudt. Daarom organiseert Steunpunt Mantelzorg  bijeenkomsten voor mantelzorgers, om onder het genot van een kop koffie, een goed gesprek te hebben of gewoon even op andere gedachten te komen. Heb jij behoefte om met andere mantelzorgers je ervaringen uit te wisselen, zorgen en gevoelens te delen? Of heb je gewoon een luisterend oor nodig of heb je vragen? Dan ben je van harte welkom! Aanmelden is verplicht in verband met de RIVM richtlijnen en kan tot 1 september a.s Meer informatie over deze bijeenkomst? Neem contact op met Elly Pijls tel. 06-22 05 19 15, of Renata Jednoròg tel. 06-40 91 92 55
aanmelden

Ben jij jonge mantelzorger? Dan is dit goed om te weten!

1 op de 5 jongeren is mantelzorger. Zorg jij ook (mee) voor iemand in je gezin, familie of omgeving? Dan ben jij een jonge mantelzorger, al ben je daar zelf mogelijk niet van bewust.

Op jonge leeftijd mantelzorger zijn is niet altijd even makkelijk. Wat houdt jonge mantelzorger zijn precies in? Wat kunnen de effecten zijn? En wat kun je als docent, familielid of vriend(in) betekenen? Het is belangrijk dat je omgeving je situatie begrijpt, en dat je ergens terecht kunt met je vragen en zorgen.

Astrid en Renata van Steunpunt Mantelzorg Westelijke Mijnstreek vertellen er meer over.

https://opgroeienin046.nl/zorg-jij-ook-mee-voor-iemand-in-…/