15
dec
Mantelzorgers ontmoeten elkaar: Samen het jaar afsluiten
Als mantelzorger sta je het hele jaar klaar voor je zieke naaste. Als blijk van waardering willen samen met jullie het jaar afsluiten, onder het genot van een kopje koffie en iets lekkers. Nog één keer dit jaar een moment van ontmoeting met andere mantelzorgers. Je bent van harte welkom! Aanmelden is verplicht en kan t/m 11 december a.s Vol = Vol, dus ben er op tijd bij. Zijn er nog vragen neem dan contact op met: Betsie Horrichs, 06 - 36 56 86 56 / betsie.horrichs@piw.nl of Marjon Schmeetz, 06 - 57 55 63 83 / marjon.schmeetz@knooppuntinformelezorg.nl  Ontvangst vanaf 10.15 uur.
aanmelden
17
jan
BordjeVol! Compact. Zorg je voor een ander, zorg dan ook voor jezelf. Born
Mantelzorgers hebben vaak veel op hun bordje. Soms ligt overbelasting op de loer. BordjeVol Mantelzorg geeft breed inzicht in de zorg gerelateerde taken én alle andere dingen die deel uitmaken van iemands leven. Het is een methode die gemaakt is door WeHelpen en die jou als mantelzorger helpt om keuzes te maken en bijvoorbeeld hulp van anderen in te schakelen. We gaan er gezamenlijk mee aan de slag, waarbij je spelenderwijs inzicht krijgt in je energievreters en energiegevers, welke veranderingen wenselijk zijn en wie daarbij kan helpen. Zijn er nog  vragen, bel of mail met Betsie Horrichs, telefoon 06 - 36 56 86 56 / betsie.horrichs@piw.nl of Mathilde Reijnders, telefoon 06 - 36 53 47 64/ mathilde.reijnders@piw.nl . Wil je deelnemen? Aanmelden is verplicht en kan t/m 15 januari 2023 a.s.  Vol = Vol. Ontvangst vanaf 9.45 uur.
aanmelden

Mantelzorgcompliment 2016 Sittard-Geleen-Born

Hebt u in 2015 een mantelzorgcompliment ontvangen? Dan heeft u dit voorjaar persoonlijk bericht ontvangen over het compliment voor 2016. Heeft u nog niet eerder een mantelzorgcompliment ontvangen en staat u nog niet ingeschreven bij het Steunpunt Mantelzorg of heeft u het formulier van het Steunpunt Mantelzorg nog niet ingevuld? Meld u zich dan vóór 31 december 2016 als mantelzorger aan bij het Steunpunt Mantelzorg Westelijke Mijnstreek, telefoon 046-4575700 of mantelzorg@piw.nl

Als blijk van waardering voor alle mensen die dag in dag uit als mantelzorger actief zijn voor een zieke, gehandicapte of hulpbehoevende naaste, stelt de gemeente Sittard-Geleen in 2016 weer het mantelzorgcompliment beschikbaar. De criteria om in aanmerking te komen voor het mantelzorgcompliment (een bedrag van 175 euro) zijn versoepeld, zodat meer mensen gebruik kunnen maken van het compliment. 

U komt in aanmerking voor het mantelzorgcompliment als u voldoet aan de volgende criteria:
-       U zorgt voor een familielid , vriend, buur of goede kennis.
-       Deze persoon heeft psychische problemen, ouderdomsklachten, een chronische ziekte of handicap.
-       U zorgt 8 uur of meer per week voor deze persoon.
-       Deze persoon heeft intensieve of langdurige verzorging nodig (langer dan 3 maanden).
-       De zorg is onbetaald en geen vrijwilligerswerk.

Klik hier voor de test hier of u mantelzorger bent...