31
aug
Mantelzorgers ontmoeten elkaar in Sittard
Als mantelzorger sta je klaar voor een naaste, je doet allerlei zorg- en regeltaken en hebt een luisterend oor. Wil je dit graag  blijven doen, dan is het nodig ook af en toe tijd voor jezelf te nemen en stil te staan bij wat jou bezighoudt.   Daarom organiseert Steunpunt Mantelzorg bijeenkomsten voor mantelzorgers, om onder het genot van een kop koffie, een goed gesprek te hebben of gewoon even op andere gedachten te komen.  Heb jij behoefte om met andere mantelzorgers te praten over je ervaringen, zorgen en gevoelens of heb je gewoon een luisterend oor nodig of heb je vragen? Dan ben je van harte welkom.   Wens je meer informatie over deze bijeenkomst of heb je andere vragen neem dan contact op met Elly Pijls, via elly.pijls@piw.nl of 06 - 22 05 19 15. Aanmelden is verplicht. Vol = Vol . Aanmelden kan t/m 29 augustus 2022. Graag tot dan.   
aanmelden
01
sep
Diverse keren dit jaar: Steunpunt Mantelzorg presenteert de documentaire WEI, omgaan met dementie
Het Steunpunt Mantelzorg gaat diverse keren dit jaar in het kader van het thema "Omgaan met dementie" de documentaire WEI vertonen, waarin naast het draaien van de film ook gelegenheid is om in gesprek te gaan met deskundigen op het gebied van dementie.  We zijn voornemens dit ongeveer elke 2 maanden te doen in de periode februari t/m november.  Dus houd uw mailbox in de gaten, wij versturen tijdig een uitnodiging! Heeft u tussentijds al vragen? Neem dan contact op met Betsie Horrichs via 06 - 36 56 86 56/ betsie.horrichs@piw.nl .  
aanmelden

Mantelzorgwaardering 2021 gemeente Sittard-Geleen

Ook dit jaar weer waardeert de gemeente Sittard-Geleen uw inzet met een jaarlijkse Mantelzorgwaardering. De precieze informatie wordt altijd aan het einde van het kalenderjaar bekend gemaakt. 

Onderstaand de informatie van de gemeente Sittard-Geleen in zake de mantelzorgwaarering 2021.

In 2021 is de waardering in de vorm van cadeaubonnen ter waarde van € 50,-. Deze kunnen bij aangesloten lokale ondernemers in de centra van Sittard, Geleen en Born ingewisseld worden. Mantelzorgers die al bekend zijn bij het Steunpunt Mantelzorg ontvangen de Mantelzorgwaardering 2021 rond de Dag van de Mantelzorg op 10 november thuis in hun brievenbus. U komt in aanmerking voor de mantelzorgwaardering als:

  • u voor iemand zorgt met een chronische ziekte, beperking, verslaving of psychische problemen;
  • de persoon voor wie u zorgt in de gemeente Sittard-Geleen woont. U hoeft zelf niet in Sittard-Geleen te wonen;
  • u dit intensief en langdurig (minimaal drie maanden aaneengesloten) doet;
  • de zorg onbetaald is en geen vrijwilligerswerk;
  • u bij het Steunpunt Mantelzorg Westelijke Mijnstreek ingeschreven staat. 

Hoe krijgt u de mantelzorgwaardering?

Afhankelijk van uw situatie zijn er verschillende mogelijkheden om de mantelzorgwaardering te krijgen:

  • Heeft u vorig jaar de mantelzorgwaardering gekregen? En is er niets veranderd in uw situatie? Dan krijgt u de cadeaubon automatisch rond de Dag van de Mantelzorg (10 november) toegestuurd. U hoeft zelf niets te doen.
  • Heeft u vorig jaar de mantelzorgwaardering gekregen? En is er wel iets veranderd in uw situatie? Geef de wijziging dan door aan het Steunpunt Mantelzorg Westelijke Mijnstreek via telefoonnummer 046-4575700
  • Wilt u voor het eerst mantelzorgwaardering aanvragen? U kunt zich tot 31 december 2021 aanmelden bij het Steunpunt Mantelzorg Westelijke Mijnstreek via telefoonnummer 046-4575700

Bron: website Gemeente Sittard-Geleen

 

Informatie m.b.t. de cadeaubonnen:

Hoe werkt het?
U kunt de cadeaubonnen tot en met 30 juni 2023 inwisselen bij deelnemende ondernemers van de gemeente Sittard-Geleen. Op www.sittard-geleen.nl/bedankt vindt u het overzicht van alle deelnemers.

Meer informatie
Heeft u vragen over het inwisselen van de bonnen of de deelnemende organisaties?
Neem contact met het centrummanagement van Sittard, Geleen of Born: info@cmgeleen.nl, info@cmsittard.nl of bijzonderborn@gmail.com.

Bron: Bedankkaart gemeente Sittard-Geleen