16
mei
Beweegsessies voor mensen met dementie en hun mantelzorgers
Beste mantelzorger,           Hierbij nodigen wij u uit om deel te nemen aan onze beweegsessies voor mensen met (beginnende) dementie en hun naasten.  Tijdens deze middagen, georganiseerd door het Steunpunt Mantelzorg, Knooppunt Informele Zorg en Ecsplore, staat bewegen centraal. We brengen niet alleen mensen met dementie, maar ook hun mantelzorgers in beweging.   Na een gezamenlijke ontvangst met koffie/thee begeleiden medewerkers van Ecsplore de mensen met dementie op laagdrempelige en plezierige wijze tijdens beweegspellen.  Ondertussen hebben mantelzorgers de mogelijkheid om hun ervaringen te delen met andere mantelzorgers en kunnen zij voor deskundige informatie en tips terecht bij de aanwezige mantelzorgconsulent.  De eerste bijeenkomst zal ook een casemanager dementie aansluiten en bij de tweede bijeenkomst een ergotherapeut met als specialisatie dementie.  Na een uurtje bewegen sluiten we de middagen gezamenlijk af.   Tijdens de derde sessie gaat de hele groep samen bewegen, zodat de oefeningen en spellen ook in de thuissituatie uitgeprobeerd kunnen worden.   Voor wie?   Voor mensen met dementie en hun mantelzorgers.   Wanneer?   Dinsdag 16 mei                       Donderdag 1 juni                       Donderdag 8 juni   Hoe laat?  14.00 tot 15.30 uur   Waar?        Oos Zittesj Hoes, Odasingel 659 te Sittard   Parkeergelegenheid bij de parkeergarage ODA parking te Sittard,  Haspelsestraat 41 te Sittard.  Meer informatie/aanmelden: Heeft u nog vragen of wilt u zich aanmelden, neem dan per e-mail contact op met Steunpunt Mantelzorg via  mantelzorg@piw.nl         Of bel 046-4575700 en vraag naar Marjon Hermans  Het aantal aanmeldingen is beperkt, daarom geldt VOL = VOL.    Deelname is gratis.  We hopen u binnenkort te mogen verwelkomen!  Mede namens mijn collega's van Ecsplore!    
aanmelden
15
jun
BordjeVol! Compact. Zorg je voor een ander, zorg dan ook voor jezelf Geleen
Mantelzorgers hebben vaak veel op hun bordje. Soms ligt overbelasting op de loer. BordjeVol Mantelzorg geeft breed inzicht in de zorg gerelateerde taken én alle andere dingen die deel uitmaken van iemands leven. Het is een methode die gemaakt is door WeHelpen en die jou als mantelzorger helpt om keuzes te maken en bijvoorbeeld hulp van anderen in te schakelen. We gaan er gezamenlijk mee aan de slag, waarbij je spelenderwijs inzicht krijgt in je energievreters en energiegevers, welke veranderingen wenselijk zijn en wie daarbij kan helpen. Zijn er nog  vragen, bel of mail dan met Betsie Horrichs 06-36 56 86 56 of betsie.horrichs@piw.nl of Gitte Sieben 046 - 457 57 00/ gitte.sieben@piw.nl. Wil je deelnemen? Aanmelden verplicht en kan t/m 08 juni a.s. Vol = Vol.
aanmelden

Mantelzorgwaardering 2022 gemeente Beek

De gemeente Beek spreekt graag een blijk van waardering uit aan mantelzorgers voor hun zorg en inzet voor bewoners van de gemeente Beek.

Zorgvragers kunnen daarom voor hun mantelzorger een waardering aanvragen van € 100 over het voorgaande jaar. De indieningstermijn voor een aanvraag mantelzorgwaardering over 2022 loopt van 1 januari 2023 tot en met 30 april 2023.

 

Welke voorwaarden zijn er?

 • De zorgvrager woont in de gemeente Beek. De mantelzorger mag in een andere gemeente wonen.
 • Er is sprake van mantelzorg als er minimaal acht uur per week en langer dan drie maanden mantelzorg wordt of is verleend.
 • Er kan jaarlijks maximaal één mantelzorgwaardering aangevraagd worden.
 • De mantelzorger staat ingeschreven bij het Steunpunt Mantelzorg Westelijke Mijnstreek van Partners in Welzijn.
 • Aanvragen dienen voor 1 mei 2023 te zijn ingediend bij de gemeente Beek.

Heeft u iemand die voor u zorgt en zou u graag willen dat hij of zij daarvoor een mantelzorgwaardering ontvangt?  Dan leest u hieronder hoe dit kan.

 1. Als de mantelzorger staat ingeschreven bij het Steunpunt Mantelzorg Westelijke Mijnstreek dan ontvangt hij of zij het aanvraagformulier vóór 1 maart 2022 automatisch thuis.
 2. Indien de mantelzorger nog niet staat ingeschreven bij het Steunpunt Mantelzorg, dient deze zich eerst te laten inschrijven en ontvangt hij of zij daarna een aanvraagformulier.

Inschrijven en/of meer informatie?

Inschrijven kan via de website https://www.steunpuntmantelzorg-wm.nl/schrijf-u-gratis-in , dan wel door rechtstreeks contact op te nemen met het steunpunt of bij een van de wijkteams. Hier kunt u ook terecht voor meer informatie over deze regeling en eventuele hulp bij het inschrijven.

Steunpunt Mantelzorg Westelijke Mijnstreek:

Dr. Stassenstraat 88, 6191 JV Beek
Contactpersoon: Astrid Vermeulen
T 046 - 457 57 00
E-mail: astrid.vermeulen@piw.nl

Inloopspreekuren wijkteams:

 • Locatie Muziekschool 
  Dr. Stassenstraat 88 in Beek

Dinsdag 13.30 uur – 14.30 uur

 • Locatie wijkgebouw de Stegen
  Stegen 35 in Beek
  Dinsdag 10.00 uur – 11.00 uur
 • Locatie Gemeenschapshuis Neerbeek

Callistusplein 9 in Neerbeek

Donderdag 13.30 uur – 14.30 uur

 

 • Hoever Residentie Spaubeek

Musschenberg 45
maandag 10.00 tot 11.00 uur

De behandeling van de aanvragen vindt plaats na de indienperiode, in volgorde van ontvangst. Het kan zijn dat het aantal aanvragen het beschikbare budget overschrijdt, waardoor niet alle aanvragers in aanmerking komen voor een mantelzorgwaardering 2022. Wacht daarom niet te lang met het indienen van de aanvraag.

Gestreefd wordt de mantelzorgwaarderingen 2022 voor 1 augustus 2023 uit te betalen aan de mantelzorgers. 

 

 Bron: Nuutsbaeker bericht mantelzorgwaardering 2023.