15
dec
Mantelzorgers ontmoeten elkaar: Samen het jaar afsluiten
Als mantelzorger sta je het hele jaar klaar voor je zieke naaste. Als blijk van waardering willen samen met jullie het jaar afsluiten, onder het genot van een kopje koffie en iets lekkers. Nog één keer dit jaar een moment van ontmoeting met andere mantelzorgers. Je bent van harte welkom! Aanmelden is verplicht en kan t/m 11 december a.s Vol = Vol, dus ben er op tijd bij. Zijn er nog vragen neem dan contact op met: Betsie Horrichs, 06 - 36 56 86 56 / betsie.horrichs@piw.nl of Marjon Schmeetz, 06 - 57 55 63 83 / marjon.schmeetz@knooppuntinformelezorg.nl  Ontvangst vanaf 10.15 uur.
aanmelden
17
jan
BordjeVol! Compact. Zorg je voor een ander, zorg dan ook voor jezelf. Born
Mantelzorgers hebben vaak veel op hun bordje. Soms ligt overbelasting op de loer. BordjeVol Mantelzorg geeft breed inzicht in de zorg gerelateerde taken én alle andere dingen die deel uitmaken van iemands leven. Het is een methode die gemaakt is door WeHelpen en die jou als mantelzorger helpt om keuzes te maken en bijvoorbeeld hulp van anderen in te schakelen. We gaan er gezamenlijk mee aan de slag, waarbij je spelenderwijs inzicht krijgt in je energievreters en energiegevers, welke veranderingen wenselijk zijn en wie daarbij kan helpen. Zijn er nog  vragen, bel of mail met Betsie Horrichs, telefoon 06 - 36 56 86 56 / betsie.horrichs@piw.nl of Mathilde Reijnders, telefoon 06 - 36 53 47 64/ mathilde.reijnders@piw.nl . Wil je deelnemen? Aanmelden is verplicht en kan t/m 15 januari 2023 a.s.  Vol = Vol. Ontvangst vanaf 9.45 uur.
aanmelden

Nieuw tv-programma: Ik zorg voor jou zoekt mantelzorgers

'Ik zorg voor jou' is het nieuwe RTL4 programma van Peter van der Vorst en wordt gemaakt samen met Mezzo. Voor dit programma zijn we op zoek naar mantelzorgers voor wie de zorg te zwaar wordt.

Nederland telt het ongelooflijke aantal van 2,6 miljoen mensen die naast hun normale bezigheden langdurig zorgen voor een ziek of gehandicapt familielid“, aldus de RTL 4-ster Peter van de Vorst.

Velen van hen hebben het volgens Van der Vorst zwaar. “Door allerlei bezuinigingen wordt het voor veel van hen steeds lastiger om die zorg te organiseren. Bovendien durven veel mantelzorgers niet eens om hulp te vragen, waardoor ze overbelast raken en zélf hulp nodig hebben.”

Dat is volgens Van der Vorst niet de bedoeling. “In het nieuwe programma Ik Zorg Voor Jou gaan wij ze met een professioneel team ondersteunen. Ben je of ken je iemand die onze hulp goed kan gebruiken, ga dan nu naar rtl.nl/ikzorgvoorjou.”

'Ik Zorg Voor Jou wordt gemaakt in samenwerking met Mezzo, een landelijke vereniging die opkomt voor iedereen die zorgt voor een ander.

Bron: Mediacourant.nl/ Mezzo