15
dec
Mantelzorgers ontmoeten elkaar: Samen het jaar afsluiten
Als mantelzorger sta je het hele jaar klaar voor je zieke naaste. Als blijk van waardering willen samen met jullie het jaar afsluiten, onder het genot van een kopje koffie en iets lekkers. Nog één keer dit jaar een moment van ontmoeting met andere mantelzorgers. Je bent van harte welkom! Aanmelden is verplicht en kan t/m 11 december a.s Vol = Vol, dus ben er op tijd bij. Zijn er nog vragen neem dan contact op met: Betsie Horrichs, 06 - 36 56 86 56 / betsie.horrichs@piw.nl of Marjon Schmeetz, 06 - 57 55 63 83 / marjon.schmeetz@knooppuntinformelezorg.nl  Ontvangst vanaf 10.15 uur.
aanmelden
17
jan
BordjeVol! Compact. Zorg je voor een ander, zorg dan ook voor jezelf. Born
Mantelzorgers hebben vaak veel op hun bordje. Soms ligt overbelasting op de loer. BordjeVol Mantelzorg geeft breed inzicht in de zorg gerelateerde taken én alle andere dingen die deel uitmaken van iemands leven. Het is een methode die gemaakt is door WeHelpen en die jou als mantelzorger helpt om keuzes te maken en bijvoorbeeld hulp van anderen in te schakelen. We gaan er gezamenlijk mee aan de slag, waarbij je spelenderwijs inzicht krijgt in je energievreters en energiegevers, welke veranderingen wenselijk zijn en wie daarbij kan helpen. Zijn er nog  vragen, bel of mail met Betsie Horrichs, telefoon 06 - 36 56 86 56 / betsie.horrichs@piw.nl of Mathilde Reijnders, telefoon 06 - 36 53 47 64/ mathilde.reijnders@piw.nl . Wil je deelnemen? Aanmelden is verplicht en kan t/m 15 januari 2023 a.s.  Vol = Vol. Ontvangst vanaf 9.45 uur.
aanmelden

Overzicht van apps die zorg kunnen vergemakkelijken

Wanneer u voor een ander zorgt is een sociaal netwerk erg belangrijk, zodat u de zorgtaken niet alleen hoeft te dragen. De zorg voor iemand met verschillende mensen delen vraagt echter om afstemming. Een app kan dan uitkomst bieden. Hiermee kunt u via een beveiligde website afspraken plannen, belangrijke data in de agenda plaatsen en ervaringen en nieuwtjes uitwisselen. 

Overzicht apps
Mezzo zette een aantal gratis apps voor u op een rij die de zorg voor een naaste kunnen vergemakkelijken.

Fello
Fello is een gedeelde agenda die het makkelijker maakt om samen voor een familielid te zorgen. Met deze agenda bent u op de hoogte van wie wat doet en wanneer. Ook ziet u wat nog ingevuld moet worden in de agenda.

HalloZorg
De HalloZorg app combineert het beste van Google Calendar, WhatsApp en Facebook in een veilige en besloten omgeving. Met de HalloZorg app kan de zorgvrager zelf een zorgnetwerk vormen met vrienden, familie, buren, maar ook met zorgprofessionals.

Inlife
De Inlife website en app maken het makkelijker om samen de zorg voor een naaste met dementie te organiseren. Inlife bevat verschillende functies, waaronder een tijdlijn, een agenda, en een zorgboek.

MiessAgenda
Met de MiessAgenda organiseert u zorg én aandacht rondom een zorgvrager. U stemt de zorg af vanuit een gedeelde agenda met uw groepje, die u zelf kunt samenstellen. In de agenda is ruimte voor noodzakelijke afspraken (doktersbezoek, opticien) én voor leuke dingen (wandelen, koffie drinken).

Nettie
Nettie is een app om onderling zaken te regelen. Dat kan zorg zijn, maar ook bijvoorbeeld het jaarlijkse familieweekend. U maakt een groep aan met een thema en nodigt de anderen uit. U maakt een regel en klikt ‘regel ik’, ‘moet iemand regelen’ of ‘hoeft niemand te regelen’, omdat er bijvoorbeeld alleen iets besproken hoeft te worden. Zo stemt u onderling de actiepunten af. 

PlenoFamilie
PlenoFamilie is een gedeeld plannerprogramma voor drukke gezinnen. De app biedt een gedeelde agenda en takenlijst, waardoor u taken aan een of meerdere mensen kunt toewijzen, en een handig notificatiesysteem voor de taken en activiteiten van uzelf en andere gezinsleden. Deze app werkt echter met advertenties.

ShareCare
Met de website of app kunt u een zorggroep aanmaken waarin u vervolgens samen kunt plannen en communiceren via een veilige chat en een gedeelde agenda. ShareCare Premium (betaald) biedt meer mogelijkheden voor een grotere groep of intensieve zorg.

Download het overzicht
Hier vindt u meer informatie over de pluspunten en beoordelingen van de apps.

Bron: Mezzo