15
dec
Mantelzorgers ontmoeten elkaar: Samen het jaar afsluiten
Als mantelzorger sta je het hele jaar klaar voor je zieke naaste. Als blijk van waardering willen samen met jullie het jaar afsluiten, onder het genot van een kopje koffie en iets lekkers. Nog één keer dit jaar een moment van ontmoeting met andere mantelzorgers. Je bent van harte welkom! Aanmelden is verplicht en kan t/m 11 december a.s Vol = Vol, dus ben er op tijd bij. Zijn er nog vragen neem dan contact op met: Betsie Horrichs, 06 - 36 56 86 56 / betsie.horrichs@piw.nl of Marjon Schmeetz, 06 - 57 55 63 83 / marjon.schmeetz@knooppuntinformelezorg.nl  Ontvangst vanaf 10.15 uur.
aanmelden
17
jan
BordjeVol! Compact. Zorg je voor een ander, zorg dan ook voor jezelf. Born
Mantelzorgers hebben vaak veel op hun bordje. Soms ligt overbelasting op de loer. BordjeVol Mantelzorg geeft breed inzicht in de zorg gerelateerde taken én alle andere dingen die deel uitmaken van iemands leven. Het is een methode die gemaakt is door WeHelpen en die jou als mantelzorger helpt om keuzes te maken en bijvoorbeeld hulp van anderen in te schakelen. We gaan er gezamenlijk mee aan de slag, waarbij je spelenderwijs inzicht krijgt in je energievreters en energiegevers, welke veranderingen wenselijk zijn en wie daarbij kan helpen. Zijn er nog  vragen, bel of mail met Betsie Horrichs, telefoon 06 - 36 56 86 56 / betsie.horrichs@piw.nl of Mathilde Reijnders, telefoon 06 - 36 53 47 64/ mathilde.reijnders@piw.nl . Wil je deelnemen? Aanmelden is verplicht en kan t/m 15 januari 2023 a.s.  Vol = Vol. Ontvangst vanaf 9.45 uur.
aanmelden

Praktische Hulp voor Mantelzorgers Beek

Wellicht heeft u al iets vernomen van het nieuwe project dat Steunpunt Mantelzorg-WM Beek in 2016 gaat starten. Dit project heet: “Praktische Hulp voor Mantelzorgers Beek”

Met dit project willen we mantelzorgers, woonachtig in de Gemeente Beek, ondersteunen. Dit project is opgezet omdat het Steunpunt Mantelzorg-WM in Beek geregeld vragen krijgt om incidenteel  te ondersteunen bij een praktisch probleem. Deze ondersteuning gebeurt door vrijwilligers die zich betrokken voelen bij dit project. Hierdoor kunt u als mantelzorger even een kleine adempauze nemen en weer energie opladen om te zorgen voor uw zorgvrager.

Met de ondersteuning die de vrijwilliger kan bieden wordt onder andere bedoeld: 

-          Incidenteel (enkele uren) de zorgvrager bezoeken waardoor de mantelzorger iets kan 
           doen voor zichzelf.
-          Incidenteel de mantelzorger helpen bij een vervoersprobleem.
-          Incidenteel de mantelzorger ondersteunen als hij/zij niet in staat is om de zorgvrager te
           helpen door bv ziekte.

Onder leiding van onze vrijwilligster Peggy van den Ham wordt dit project gecoördineerd. Zij wordt ondersteund door Astrid Vermeulen en Maarten Wehrens van Steunpunt Mantelzorg van Partners in Welzijn.

Coördinator Peggy van den Ham stelt zich voor:
Ik ben nu 41 jaar en woon sinds 2,5 jaar met veel plezier in de gemeente Beek. Ik heb altijd in de zorg gewerkt, als verpleegkundige en als vrijwilliger. Nu ben ik als vrijwillig coördinator betrokken bij dit project en komen de vragen van mantelzorgers over een ondersteuningsbehoefte (telefonisch of via de e-mail) bij mij binnen. Vervolgens ga ik kijken of deze vraag past binnen ons project en of er een vrijwilliger beschikbaar is om u als mantelzorger te helpen. Als de vrijwilliger is geweest, vindt er nog een terugkoppeling plaats om te bekijken of alles naar wens is gegaan en of er nog aandachtspunten zijn.

U kunt contact opnemen van maandag t/m vrijdag tussen 12u - 14u met Steunpunt Mantelzorg WM-Beek, Peggy van den Ham, 06 4064 6528  als u een vraag heeft voor Praktische Hulp Mantelzorg Beek. U kunt uw vraag ook stellen via  e-mail phmzbeek@piw.nl

Voor alle overige vragen over mantelzorg kunt u terecht bij het Steunpunt Mantelzorg-WM.
Astrid Vermeulen en Maarten Wehrens 046-4575700, mantelzorg@piw.nl.

 

Van links naar rechts:
- Maarten Wehrens Steunpunt Mantelzorg;
-
Peggy van den Ham vrijwillig coördinator PHMZ;
- Astrid Vermeulen Steunpunt Mantelzorg.