15
dec
Mantelzorgers ontmoeten elkaar: Samen het jaar afsluiten
Als mantelzorger sta je het hele jaar klaar voor je zieke naaste. Als blijk van waardering willen samen met jullie het jaar afsluiten, onder het genot van een kopje koffie en iets lekkers. Nog één keer dit jaar een moment van ontmoeting met andere mantelzorgers. Je bent van harte welkom! Aanmelden is verplicht en kan t/m 11 december a.s Vol = Vol, dus ben er op tijd bij. Zijn er nog vragen neem dan contact op met: Betsie Horrichs, 06 - 36 56 86 56 / betsie.horrichs@piw.nl of Marjon Schmeetz, 06 - 57 55 63 83 / marjon.schmeetz@knooppuntinformelezorg.nl  Ontvangst vanaf 10.15 uur.
aanmelden
17
jan
BordjeVol! Compact. Zorg je voor een ander, zorg dan ook voor jezelf. Born
Mantelzorgers hebben vaak veel op hun bordje. Soms ligt overbelasting op de loer. BordjeVol Mantelzorg geeft breed inzicht in de zorg gerelateerde taken én alle andere dingen die deel uitmaken van iemands leven. Het is een methode die gemaakt is door WeHelpen en die jou als mantelzorger helpt om keuzes te maken en bijvoorbeeld hulp van anderen in te schakelen. We gaan er gezamenlijk mee aan de slag, waarbij je spelenderwijs inzicht krijgt in je energievreters en energiegevers, welke veranderingen wenselijk zijn en wie daarbij kan helpen. Zijn er nog  vragen, bel of mail met Betsie Horrichs, telefoon 06 - 36 56 86 56 / betsie.horrichs@piw.nl of Mathilde Reijnders, telefoon 06 - 36 53 47 64/ mathilde.reijnders@piw.nl . Wil je deelnemen? Aanmelden is verplicht en kan t/m 15 januari 2023 a.s.  Vol = Vol. Ontvangst vanaf 9.45 uur.
aanmelden

respijtzorg

Even tijd voor jezelf

Een dagje vrij of even met vakantie geeft een mantelzorger nieuwe energie. En u houdt uw taken als mantelzorger langer en eenvoudiger vol. Maar u moet dan wel zeker weten dat uw taak goed wordt overgenomen.

Dat kan door vervangende zorg, ofwel respijtzorg, te regelen.  Klik hier http://www.steunpuntmantelzorg-wm.nl/het-steunpunt-voor-u/respijtzorg om meer te lezen over respijtzorg of ga naar www.respijtwijzer.nl

TIP
Een mantelzorgarrangement wordt door de meeste zorgverzekeraars  geheel of gedeeltelijk vergoed. Informeer hierna bij uw eigen zorgverzekeraar.

Even er tussen uit
Even een weekendje weg om op adem te komen en tijd voor u zelf te hebben.  Dat kan met de respijtarrangementen van Op Kracht.
Op de website van Op Kracht www.opkracht.nl  vindt u verschillende  respijtarrangementen, speciaal voor mantelzorgers.
De stichting Op kracht is een zelfstandige organisatie  die ontstaan is uit Mezzo voor Respijtarrangementen.