20
sep
Omgaan met dementie. Steunpunt Mantelzorg presenteert de documentaire WEI
WEI is een documentaire van Ruud Lenssen waarin hij het dementie- en mantelzorgtraject van zijn ouders vastlegt. Vader Jac heeft zijn eigen paradijsje gecreëerd: een hectare natuurgrond met paarden, kippen en moestuin. De wei is zijn levenswerk en Jac is vastberaden ervoor te blijven zorgen. Juist nu bij hem dementie is geconstateerd. De natuur en zijn dieren geven Jac troost en houvast in een steeds verwarrender bestaan. Moeder Ria ziet Jac’s achteruitgang met lede ogen aan. De zorgen voor haar man worden groter en ze moet steeds meer van haar eigen leven opgeven. Haar gevoelens van liefde en zorgzaamheid slaan regelmatig om in frustratie en eenzaamheid. Desondanks wil ze Jac thuis verzorgen, zo lang het kan. Maar terwijl Jac probeert vast te houden aan zijn paradijs komt een onvermijdelijk afscheid dichterbij. Wei is niet alleen een film over dementie en mantelzorg, maar tevens een liefdevol verhaal over de vergankelijkheid van het leven. De ervaring leert dat het zien van deze documentaire reacties oproept en er behoefte is aan een gesprek dan wel de mogelijkheid tot het kunnen stellen van vragen. Graag willen wij hierop inspelen door aansluitend aan de vertoning van WEI, de gelegenheid te geven in gesprek te gaan met deskundigen op het gebied van dementie en levensvragen. Wens je meer informatie over deze bijeenkomst of heb je andere vragen dan neem gerust contact op met  Renata Jednoróg 06-40 91 92 55, renata.jednorog@piw.nl of Betsie Horrichs, 06 – 36 56 86 56/ betsie.horrichs@piw.nl  . Wil je deelnemen? In verband met de RIVM richtlijnen is aanmelden verplicht. Vol = Vol.  Deze bijeenkomst is onder voorbehoud van de actuele situatie omtrent Corona. Aanmelden kan t/m 12 september a.s.     Ben je nu niet in de gelegenheid deel te nemen? Deze themabijeenkomst zal ook nog plaatsvinden in Beek, in november 2021. Zodra datum, tijdstip en locatie bekend zijn, staan deze op onze site.    
aanmelden
12
okt
Mantelzorgers ontmoeten elkaar in Beek
Als mantelzorger sta je klaar voor een naaste, je doet allerlei zorg- en regeltaken en hebt een luisterend oor. Wil je dit graag  blijven doen, dan is het nodig ook af en toe tijd voor jezelf te nemen en stil te staan bij wat jou bezighoudt. Het ventileren van gevoelens, angsten en  zorgen, maar ook het delen van lichtpuntjes en mooie ervaringen, kan waardevol zijn.  Daarom organiseert Steunpunt Mantelzorg  bijeenkomsten voor mantelzorgers, om een goed gesprek te hebben of gewoon even op andere gedachten te komen.  Heb jij behoefte om met andere mantelzorgers te praten over je ervaringen, zorgen en gevoelens of heb je gewoon een luisterend oor nodig of heb je vragen? Dan ben je van harte welkom.   Wens je meer informatie over deze bijeenkomst of heb je andere vragen neem dan contact op met Astrid Vermeulen, 06 - 40 07 90 96 /astrid.vermeulen@piw.nl, of Betsie Horrichs, 06 – 36 56 86 56/ betsie.horrichs@piw.nl . Wil je deelnemen? In verband met de RIVM richtlijnen is de groep klein en is aanmelden verplicht. Vol = Vol . Deze bijeenkomst is onder voorbehoud van de actuele situatie omtrent Corona. Aanmelden kan t/m 03 oktober a.s. Mocht de bijeenkomst in verband met RIVM richtlijnen niet kunnen doorgaan, dan worden degenen zich voor deze bijeenkomst hebben aangemeld geïnformeerd en tevens wordt aangegeven of we een alternatief kunnen aanbieden, bijvoorbeeld in de vorm van een digitale bijeenkomst of een persoonlijk gesprek.
aanmelden

Samen voetbalherinneringen ophalen in het Fortuna Sittard Stadion.

Voor mensen met beginnende dementie.

Graag attenderen wij u op onderstaande activiteit!

SAMEN VOETBALHERINNERINGEN OPHALEN IN HET FORTUNA SITTARD STADION!
Dát is de essentie van Fortuna Sittard Football Memories. Ouderen ontmoeten elkaar elke eerste woensdagmiddag van de maand in het stadion, waar ze onder leiding van vrijwilligers herinneringen ophalen aan het rijke voetbalverleden van hun club. Elke sessie begint om 14.30 uur en duurt 90 minuten met een kwartier theepauze.

Iets voor u? Hieronder vindt u een overzicht met wanneer de sessies plaatsvinden:
• Woensdag 18 augustus 2021 14.30-16.15 uur (proefsessie)
• Woensdag 1 september 2021 14.30-16.15 uur
• Woensdag 6 oktober 2021 14.30-16.15 uur
• Woensdag 3 november 2021 14.30-16.15 uur
• Woensdag 1 december 2021 14.30-16.15 uur
• Vanaf januari 2022 wellicht 2 wekelijks

“Fortuna Verbindt” organiseert deze Football-memories in het Fortuna Museum met medewerking van vrijwilligers voor +/- 15 mensen met beginnende dementie. De insteek is om samen een leuke middag te beleven, met voetbal als rode draad!


Fortuna Sittard Stadion
Milaanstraat 120
6135 LH Sittard


Mocht vervoer een groot knelpunt zijn, dan kunt u eventueel gebruik maken van het “Knooppunt informele Zorg”
bereikbaar via telefoonnummer 046 75 08 410 of email: contact@knooppuntinformelezorg.nl

Aanmelding voor de maandelijkse bijeenkomst Football-memories op de iedere eerste woensdag van de maand:
Naam deelnemer: …………………………………
Naam Contactpersoon: ………………………………… tel.nr …………………………..
Gelieve deze gegevens per email versturen naar: mvo@fortunasittard.nl

Meer informatie: Roland Hintzen (06 21 55 02 64)
Email: MVO@fortunasittard.nl

In samenwerking met: 

             

 

 

NB Er kunnen 15 deelnemers meedoen. Wanneer de mantelzorger de deelnemer brengt, mag deze eventueel ook blijven als dat gewenst is.