14
okt
VOL !! Workshop Blijf in Balans; hoe combineer ik werk, privé en (mantel)zorg? (drie bijeenkomsten)
Deze bijeenkomst is volgeboekt. Inschrijven is wel nog mogelijk, maar je komt op een wachtlijst. Bij voldoende aanmeldingen gaan we een nieuwe training inplannen. Zodra datum, tijdstip en locatie bekend zijn ontvang je bericht. Mantelzorgers zorgen langdurig en intensief voor hun hulpbehoevende partner, ouder, kind, vriend of buur. Veel mantelzorgers zien deze hulp als vanzelfsprekend. Het zorgen voor een ander wordt vaak met liefde gedaan. Dat neemt niet weg dat de zorg soms zwaar is en dat er soms moeilijke keuzes gemaakt moeten worden. De zorg voor een naaste wordt vaak gecombineerd met werk of andere bezigheden buitenshuis. In de praktijk zien we vaak dat de zorg, vaak ongemerkt, zwaarder wordt naarmate de tijd verstrijkt. Om de zorg ook op lange termijn goed vol te kunnen houden kan een workshop Blijf in Balans zinvol zijn. Tijdens deze workshop proberen we tips en handvaten te geven om goed in balans te blijven en hiermee te voorkómen dat de mantelzorger overbelast raakt. Het gaat uiteindelijk om een goede balans tussen draagkracht en draaglast. Deze gratis workshop/cursus wordt gegeven op: Donderdag  14 en 28 oktober en 11 november, het is één programma bestaande uit 3 bijeenkomsten en alle 3 de bijeenkomsten zijn van 19.00 - 21.00 uur op onderstaande locatie. We houden ons aan de RIVM richtlijnen, daarom is de groep klein en is aanmelden verplicht. Aanmelden is verplicht en kan t/m 05 oktober a.s. vol=vol  LET OP: Deze workshop is volgeboekt! Je komt op een wachtlijst. Bij voldoende deelnemers gaat de workshop door en ontvangt u uiterlijk in week 40 een bevestiging. Mochten er meer aanmeldingen zijn, dan wordt u op een wachtlijst geplaatst en proberen wij zo spoedig mogelijk weer een nieuwe cursus van start te laten gaan. U krijgt hierover dan uiteraard bericht Zijn en nog vragen, dan kunt u contact opnemen met Betsie Horrichs 06 - 36 56 86 56/ betsie.horrichs@piw.nl  of Renata Jednoróg 06-40 91 92 55/ renata.jednorog@piw.nl.
aanmelden
30
nov
ON HOLD -- Omgaan met dementie. Steunpunt Mantelzorg presenteert de documentaire WEI
VOORUITLOPEND OP DE PERSCONFERENTIE ZETTEN WE DEZE BIJEENKOMST ON HOLD. Aanmelden is op dit moment dan ook niet mogelijk. WEI is een documentaire van Ruud Lenssen waarin hij het dementie- en mantelzorgtraject van zijn ouders vastlegt. Vader Jac heeft zijn eigen paradijsje gecreëerd: een hectare natuurgrond met paarden, kippen en moestuin. De wei is zijn levenswerk en Jac is vastberaden ervoor te blijven zorgen. Juist nu bij hem dementie is geconstateerd. De natuur en zijn dieren geven Jac troost en houvast in een steeds verwarrender bestaan. Moeder Ria ziet Jac’s achteruitgang met lede ogen aan. De zorgen voor haar man worden groter en ze moet steeds meer van haar eigen leven opgeven. Haar gevoelens van liefde en zorgzaamheid slaan regelmatig om in frustratie en eenzaamheid. Desondanks wil ze Jac thuis verzorgen, zo lang het kan. Maar terwijl Jac probeert vast te houden aan zijn paradijs komt een onvermijdelijk afscheid dichterbij. Wei is niet alleen een film over dementie en mantelzorg, maar tevens een liefdevol verhaal over de vergankelijkheid van het leven. De ervaring leert dat het zien van deze documentaire reacties oproept en er behoefte is aan een gesprek dan wel de mogelijkheid tot het kunnen stellen van vragen. Graag willen wij hierop inspelen door aansluitend aan de vertoning van WEI, de gelegenheid te geven in gesprek te gaan met deskundigen op het gebied van dementie. Wens je meer informatie over deze bijeenkomst of heb je andere vragen dan neem gerust contact op met  Astrid Vermeulen, telefoon 06 - 40 07 90 96 / astrid.vermeulen@piw.nl of Betsie Horrichs, 06 – 36 56 86 56/ betsie.horrichs@piw.nl  . Wil je deelnemen? Aanmelden is verplicht en kan t/m 21 november a.s.   Vol = Vol.  VOORUITLOPEND OP DE PERSCONFERENTIE ZETTEN WE DEZE BIJEENKOMST ON HOLD. Aanmelden is op dit moment dan ook niet mogelijk.   Deze bijeenkomst is onder voorbehoud van de actuele situatie omtrent Corona.  
aanmelden

Samen voetbalherinneringen ophalen in het Fortuna Sittard Stadion.

Voor mensen met beginnende dementie.

Graag attenderen wij u op onderstaande activiteit!

SAMEN VOETBALHERINNERINGEN OPHALEN IN HET FORTUNA SITTARD STADION!
Dát is de essentie van Fortuna Sittard Football Memories. Ouderen ontmoeten elkaar elke eerste woensdagmiddag van de maand in het stadion, waar ze onder leiding van vrijwilligers herinneringen ophalen aan het rijke voetbalverleden van hun club. Elke sessie begint om 14.30 uur en duurt 90 minuten met een kwartier theepauze.

Iets voor u? Hieronder vindt u een overzicht met wanneer de sessies plaatsvinden:
• Woensdag 18 augustus 2021 14.30-16.15 uur (proefsessie)
• Woensdag 1 september 2021 14.30-16.15 uur
• Woensdag 6 oktober 2021 14.30-16.15 uur
• Woensdag 3 november 2021 14.30-16.15 uur
• Woensdag 1 december 2021 14.30-16.15 uur
• Vanaf januari 2022 wellicht 2 wekelijks

“Fortuna Verbindt” organiseert deze Football-memories in het Fortuna Museum met medewerking van vrijwilligers voor +/- 15 mensen met beginnende dementie. De insteek is om samen een leuke middag te beleven, met voetbal als rode draad!


Fortuna Sittard Stadion
Milaanstraat 120
6135 LH Sittard


Mocht vervoer een groot knelpunt zijn, dan kunt u eventueel gebruik maken van het “Knooppunt informele Zorg”
bereikbaar via telefoonnummer 046 75 08 410 of email: contact@knooppuntinformelezorg.nl

Aanmelding voor de maandelijkse bijeenkomst Football-memories op de iedere eerste woensdag van de maand:
Naam deelnemer: …………………………………
Naam Contactpersoon: ………………………………… tel.nr …………………………..
Gelieve deze gegevens per email versturen naar: mvo@fortunasittard.nl

Meer informatie: Roland Hintzen (06 21 55 02 64)
Email: MVO@fortunasittard.nl

In samenwerking met: 

             

 

 

NB Er kunnen 15 deelnemers meedoen. Wanneer de mantelzorger de deelnemer brengt, mag deze eventueel ook blijven als dat gewenst is.