15
dec
Mantelzorgers ontmoeten elkaar: Samen het jaar afsluiten
Als mantelzorger sta je het hele jaar klaar voor je zieke naaste. Als blijk van waardering willen samen met jullie het jaar afsluiten, onder het genot van een kopje koffie en iets lekkers. Nog één keer dit jaar een moment van ontmoeting met andere mantelzorgers. Je bent van harte welkom! Aanmelden is verplicht en kan t/m 11 december a.s Vol = Vol, dus ben er op tijd bij. Zijn er nog vragen neem dan contact op met: Betsie Horrichs, 06 - 36 56 86 56 / betsie.horrichs@piw.nl of Marjon Schmeetz, 06 - 57 55 63 83 / marjon.schmeetz@knooppuntinformelezorg.nl  Ontvangst vanaf 10.15 uur.
aanmelden
17
jan
BordjeVol! Compact. Zorg je voor een ander, zorg dan ook voor jezelf. Born
Mantelzorgers hebben vaak veel op hun bordje. Soms ligt overbelasting op de loer. BordjeVol Mantelzorg geeft breed inzicht in de zorg gerelateerde taken én alle andere dingen die deel uitmaken van iemands leven. Het is een methode die gemaakt is door WeHelpen en die jou als mantelzorger helpt om keuzes te maken en bijvoorbeeld hulp van anderen in te schakelen. We gaan er gezamenlijk mee aan de slag, waarbij je spelenderwijs inzicht krijgt in je energievreters en energiegevers, welke veranderingen wenselijk zijn en wie daarbij kan helpen. Zijn er nog  vragen, bel of mail met Betsie Horrichs, telefoon 06 - 36 56 86 56 / betsie.horrichs@piw.nl of Mathilde Reijnders, telefoon 06 - 36 53 47 64/ mathilde.reijnders@piw.nl . Wil je deelnemen? Aanmelden is verplicht en kan t/m 15 januari 2023 a.s.  Vol = Vol. Ontvangst vanaf 9.45 uur.
aanmelden

Start Battle Arbeid en zorg

Vanaf vandaag worden studenten en Young Professionals uitgedaagd om nieuwe producten en diensten te bedenken waardoor zij de zorg voor anderen kunnen combineren met hun werk. Onder de winnaars van de battle wordt een geldbedrag van € 4.000,- verdeeld. Daarnaast krijgt de top 5 de gelegenheid om hun concept verder aan te scherpen met het bedrijfsleven. Ze presenteren hun plan op 31 oktober aan de ministeries SZW, VWS en OCW op het Zorg & Arbeid congres.

Combineren van werk en mantelzorg
De overheid stimuleert de arbeidsparticipatie en economische zelfstandigheid van zowel mannen als vrouwen. Ook sociaal gezien wordt er verwacht dat mensen een baan hebben. Daarnaast is de trend dat er meer zorgtaken bij mensen zelf wordt neergelegd, bijvoorbeeld de zorg voor zieke ouders. Dat roept een spanning op, omdat een baan niet altijd goed te combineren is met zorgtaken voor anderen.

De battle
Om tot vernieuwende oplossingen te komen waardoor mensen werk en zorg beter kunnen combineren, hebben Mezzo en Stichting Werk&Mantelzorg het initiatief genomen voor de Battle. De opdracht luidt: 'Bedenk een product of dienst waardoor mensen werk en zorg voor anderen beter kunnen combineren.' We doen dit in samenwerking met de ministeries van Sociale Zaken & Werkgelegenheid (SZW), Volksgezondheid, Welzijn & Sport (VWS) en Onderwijs, Cultuur & Wetenschap (OCW). 

Meer informatie 
Meer info en de battle zelf is te vinden op: www.battleofconcepts.nl

Bron: Mezzo.nl