11
mrt
BordjeVol: Zorg je voor een ander, zorg dan ook voor jezelf
DEZE WORKSHOP IS VOL! Aanmelden voor deze datum is helaas niet meer mogelijk. Houd onze website in de gaten, deze workshop zal in de loop van dit jaar opnieuw worden georganiseerd. Wil je op de wachtlijst worden geplaatst? Zie hieronder.   Mantelzorgers hebben vaak veel op hun bordje. Soms ligt overbelasting op de loer. BordjeVol Mantelzorg geeft breed inzicht in de zorg gerelateerde taken én alle andere dingen die deel uitmaken van iemands leven. Het is een methode die gemaakt is door WeHelpen en die jou als mantelzorger helpt om keuzes te maken en bijvoorbeeld hulp van anderen in te schakelen. We gaan er gezamenlijk mee aan de slag, waarbij je spelenderwijs inzicht krijgt in je energievreters en energiegevers, welke veranderingen wenselijk zijn en wie daarbij kan helpen. Zijn er nog  vragen, bel of mail dan met Betsie Horrichs 06-36 56 86 56 of betsie.horrichs@piw.nl of Renata Jednoróg 06-40 91 92 55, renata.jednorog@piw.nl. Wil je deelnemen? In verband met de RIVM richtlijnen is aanmelden verplicht. Vol = Vol . Deze bijeenkomst is onder voorbehoud van de actuele situatie omtrent Corona. Aanmelden kan t/m 2 maart a.s. Deze bijeenkomst is vol, maar als je op de wachtlijst wilt staan, stuur dan een mail naar mantelzorg@piw.nl met als onderwerp: wachtlijst bordje vol en vermeld naam, woonplaats, telefoonnummer en e-mail. We nemen dan contact met je op, wanneer de eerstvolgende bijeenkomst bekend is. Mocht de bijeenkomst in verband met RIVM richtlijnen niet kunnen doorgaan, dan worden degenen zich voor deze bijeenkomst hebben aangemeld geïnformeerd en tevens wordt aangegeven of we een alternatief kunnen aanbieden, bijvoorbeeld in de vorm van een digitale bijeenkomst of een persoonlijk gesprek.    
aanmelden
06
apr
Mantelzorgers ontmoeten elkaar in Born en kleine kernen --- Thema: in gesprek over mantelzorg in tijden van Corona
Als mantelzorger sta je klaar voor een naaste, je doet allerlei zorg- en regeltaken en hebt een luisterend oor. Wil je dit graag  blijven doen, dan is het nodig ook af en toe tijd voor jezelf te nemen en stil te staan bij wat jou bezighoudt. Zeker nu, in tijden door Corona, kan het ventileren van gevoelens, angsten en  zorgen, maar ook het delen van lichtpuntjes en mooie er, waardevol zijn.  Daarom organiseert Steunpunt Mantelzorg  bijeenkomsten voor mantelzorgers, om onder het genot van een kop koffie, een goed gesprek te hebben of gewoon even op andere gedachten te komen.   Heb jij behoefte om met andere mantelzorgers te praten over je ervaringen, zorgen en gevoelens of heb je gewoon een luisterend oor nodig of heb je vragen? Dan ben je van harte welkom.   Wens je meer informatie over deze bijeenkomst of heb je andere vragen dan neem gerust contact op met Mathilde Reijnders 06 – 36 53 47 64/ mathilde.reijnders@piw.nl  of Betsie Horrichs, 06 – 36 56 86 56/ betsie.horrichs@piw.nl  In verband met de RIVM richtlijnen is aanmelden verplicht. Vol = Vol . Deze bijeenkomst is onder voorbehoud van de actuele situatie omtrent Corona. Aanmelden kan t/m 30 maart 2021. Mocht de bijeenkomst in verband met RIVM richtlijnen niet kunnen doorgaan, dan worden degenen zich voor deze bijeenkomst hebben aangemeld geïnformeerd en tevens wordt aangegeven of we een alternatief kunnen aanbieden, bijvoorbeeld in de vorm van een digitale bijeenkomst of een persoonlijk gesprek.
aanmelden

Steunpunt Mantelzorg WM biedt mantelzorgers een luisterend oor, in samenwerking met studenten van Zuyd Hogeschool

Tijdens de tweede golf willen we weer een luisterend oor bieden aan onze mantelzorgers en daarbij hebben we praktische hulp gekregen!

 

Het coronavirus heeft een grote impact op mantelzorgers. Op hen komt in deze tijd veel druk te staan. De dagbestedingen zijn bijvoorbeeld gesloten, de thuiszorg komt niet of minder, de individuele ondersteuning en begeleiding thuis is vaak gestopt en de inzet van vrijwilligers is verminderd. Sociale contacten worden beperkter of zijn er helemaal niet meer, er is minder structuur en dagritme, minder toezicht, meer isolement en eenzaamheid. Mantelzorgers kunnen daardoor  meer druk voelen om er te zijn voor hun naaste die hulp nodig heeft. Zij maken zich zorgen dat hun zieke naaste nog zieker wordt en/of dat ze zelf ziek worden. Daar staat tegenover dat mantelzorgers niet snel hulp voor zichzelf vragen.

Tijdens de eerste coronagolf hebben we vanuit het Steunpunt Mantelzorg-wm alle geregistreerde mantelzorgers (ongeveer 3000) in Sittard-Geleen en Beek telefonisch benaderd met de vraag hoe het met de mantelzorger zelf ging en wat de impact van corona en de maatregelen voor hen als mantelzorger was. Het bieden van een luisterend oor stond hierbij voorop met daarnaast de ruimte voor het oppakken van eventuele vragen. Mantelzorgers hebben dit enorm gewaardeerd en reageerden zelfs ontroerd door het feit dat er specifiek naar hen zelf gevraagd werd. Mantelzorgers voelden zich gesteund en gehoord.

Tijdens de tweede golf willen we weer een luisterend oor bieden aan onze mantelzorgers en daarbij hebben we praktische hulp gekregen! Door een samenwerking met het Knooppunt Informele Zorg en Zuyd Hogeschool worden ingeschreven mantelzorgers al vanaf december gebeld. Gezamenlijk met studenten Ergotherapie benaderen we onze mantelzorgers om te vragen hoe het met hen gaat.

 

U kunt ook zelf contact met ons opnemen via telefoonnummer 046 – 457 57 00 of mailen naar mantelzorg@piw.nl. We staan graag voor u klaar, juist nu!