20
mei
Diverse keren dit jaar: Steunpunt Mantelzorg presenteert de documentaire WEI, omgaan met dementie
Het Steunpunt Mantelzorg gaat diverse keren dit jaar in het kader van het thema "Omgaan met dementie" de documentaire WEI vertonen, waarin naast het draaien van de film ook gelegenheid is om in gesprek te gaan met deskundigen op het gebied van dementie.  We zijn voornemens dit ongeveer elke 2 maanden te doen in de periode februari t/m november. Zodra de RIVM richtlijnen het toelaten plannen wij een dergelijke bijeenkomst voortaan kort tevoren, zodat de kans op doorgang het grootst is. Dus houd uw mailbox in de gaten, wij versturen tijdig een uitnodiging! Heeft u tussentijds al vragen? Neem dan contact op met Betsie Horrichs via 06 - 36 56 86 56/ betsie.horrichs@piw.nl of met Renata Jednoróg 06 - 40 91 92 55/ renata.jednorog@piw.nl.  
aanmelden
28
jun
Mantelzorgers ontmoeten elkaar in Beek
Als mantelzorger sta je klaar voor een naaste, je doet allerlei zorg- en regeltaken en hebt een luisterend oor. Wil je dit graag  blijven doen, dan is het nodig ook af en toe tijd voor jezelf te nemen en stil te staan bij wat jou bezighoudt.  Daarom organiseert Steunpunt Mantelzorg bijeenkomsten voor mantelzorgers, om onder het genot van een kop koffie, een goed gesprek te hebben of gewoon even op andere gedachten te komen.  Heb jij behoefte om met andere mantelzorgers te praten over je ervaringen, zorgen en gevoelens of heb je gewoon een luisterend oor nodig of heb je vragen? Dan ben je van harte welkom.   Wens je meer informatie over deze bijeenkomst of heb je andere vragen neem dan contact op met  Astrid Vermeulen, telefoon 06 -  40 07 90 96/ astrid.vermeulen@piw.nl of Betsie Horrichs, 06 – 36 56 86 56/ betsie.horrichs@piw.nl  Aanmelden is verplicht. Vol = Vol . Aanmelden kan t/m 27 juni 2022.    
aanmelden

Tips van en voor partners van mensen met geheugenklachten

Ben je mantelzorger / partner van iemand met geheugenklachten? Deze tips kunnen behulpzaam zijn.

Steeds vaker krijgen we vragen over hoe om te gaan met je partner wanneer deze last heeft van geheugenklachten. 

Graag attenderen we je op 10 tips die wellicht van steun kunnen zijn in het omgaan met het gedrag van je naaste tengevolge van geheugenproblemen.

  1. probeer het te accepteren
  2. pas de communicatie aan
  3. vermijd discussies
  4. probeer geduld op te brengen
  5. focus op wat nog wel kan
  6. stilzwijgend controleren en corrigeren
  7. blijf samen activiteiten ondernemen
  8. neem tijd voor jezelf
  9. zorg voor structuur, rust en regelmaat
  10. durf hulp en steun te vragen van omgeving

De tips staan verder uitgewerkt in: 

Partner in Balans - Waaier - Dementie.pdf 

Voor meer informatie kan contact worden opgenomen met:

website www.alzheimercentrumlimburg.nl / e-mail info@alzheimercentrumlimburg.nl / tel +31 (0)43 387 41 75

 

Uiteraard kun je ook contact opnemen met de mantelzorgconsulente van ons Steunpunt Mantelzorg WM bij jouw in de buurt via 046 - 457 57 00. We denken graag met je mee.

 

Bron: www.partnerinbalans.nl Alzheimercentrum Limburg