28
feb
Cursus "Houd uw brein fit"
Vaak lijkt het of, naarmate je ouder wordt, jouw geheugen je steeds meer in de steek laat. Veel ouderen gebruiken hun geheugencapaciteit niet optimaal. Je kunt hier zelf veel aan verbeteren. In de training zullen we gezamenlijk nagaan waarom we zoveel vergeten. De cursus is vooral gericht op het verkrijgen van inzicht in de werking van ons geheugen en hoe we hier gebruik van kunnen maken bij het onthouden. Onthouden gaat namelijk niet vanzelf. Om te onthouden moet je actief bezig zijn met hetgeen je wilt onthouden. Het geheugen verbeteren betekent vaak het veranderen van de gewoontes. Je moet hiervoor openstaan en om op een andere manier naar jouw omgeving te kijken. Bijvoorbeeld:    Welke 2 figuren zie je in deze tekening?   De cursus bestaat uit 10 wekelijkse bijeenkomsten van 2 uur. Elke bijeenkomst is opgebouwd uit een theoretisch deel en oefeningen om de theorie in praktijk te brengen.  De training is bedoeld voor mannen en vrouwen vanaf 55 jaar.                                                                                  (De training is niet geschikt voor mensen met (beginnende) dementie.)  Deze gratis cursus wordt gegeven op dinsdag  28 februari,  7 maart, 14 maart,  21 maart, 28 maart, 4 april, 11 april, 18 april,  25 april,  2 mei a.s.   Het is één programma bestaande uit 10 bijeenkomsten. De bijeenkomsten zijn van 10.00 - 12.00 uur op onderstaande locatie. Aanmelden is verplicht en kan t/m  20 februari a.s. vol=vol.   Bij voldoende deelnemers gaat de cursus door en ontvangt u uiterlijk in week 8 een bevestiging. Mochten er meer aanmeldingen zijn, dan wordt u op een wachtlijst geplaatst en proberen wij zo spoedig mogelijk weer een nieuwe cursus van start te laten gaan. U krijgt hierover dan uiteraard bericht. Zijn er nog vragen, dan kunt u contact opnemen met Marjon Hermans 06-57 55 63 83/ Marjon.schmeetz@knoopppuntinformelezorg.nl of met Marla Geurts  06-17 99 17 78  
aanmelden
03
apr
BordjeVol Compact Geleen. Zorg je voor een ander zorg dan ook voor jezelf
Mantelzorgers hebben vaak veel op hun bordje. Soms ligt overbelasting op de loer. BordjeVol Mantelzorg geeft breed inzicht in de zorg gerelateerde taken én alle andere dingen die deel uitmaken van iemands leven. Het is een methode die gemaakt is door WeHelpen en die jou als mantelzorger helpt om keuzes te maken en bijvoorbeeld hulp van anderen in te schakelen. We gaan er gezamenlijk mee aan de slag, waarbij je spelenderwijs inzicht krijgt in je energievreters en energiegevers, welke veranderingen wenselijk zijn en wie daarbij kan helpen. Zijn er nog  vragen, bel of mail dan met Betsie Horrichs 06-36 56 86 56 of betsie.horrichs@piw.nl of Gitte Sieben 046 - 457 57 00/ gitte.sieben@piw.nl. Aanmelden is verplicht en kan t/m 30 maart a.s. Vol=Vol.   Ontvangst vanaf: 09.45 uur.
aanmelden

Vrijwilligerswerkin046.nl: Ontzorgen in de vorm van buurt- en burenhulp

Heeft u als mantelzorger behoefte aan ondersteuning in de zorgtaken voor uw naaste? Structureel of af en toe, om bijvoorbeeld boodschappen te doen. U kunt op Vrijwilligerswerkin046.nl een oproep plaatsen voor buurt- en burenhulp

 

Vrijwilligerswerkin046.nl is sinds drie maanden online. Op de website staan al diverse vacatures voor vrijwilligerswerk en vraag naar buurt- en burenhulp in de Westelijke Mijnstreek. Een helpende hand bieden blijft belangrijk. Steeds meer mensen, vooral ook jongeren en studenten, willen iets doen voor een ander. Niet alleen als vrijwilliger, maar ook als goede buur of buurtgenoot. Op structurele basis of af en toe een steentje bijdragen is van grote waarde voor een ander.

 

Heeft u als mantelzorger behoefte aan ondersteuning in de zorgtaken voor uw naaste? Structureel of af en toe, om bijvoorbeeld boodschappen te doen. U kunt op Vrijwilligerswerkin046.nl een oproep plaatsen voor buurt- en burenhulp. Via een eenvoudig formulier vult u gegevens in en stelt u de hulpvraag. Knooppunt Informele Zorg, initiatiefnemer van de website Vrijwilligerswerkin046.nl, neemt contact met u op en plaatst dan de hulpvraag. Reageert iemand? Dan zorgt Knooppunt Informele Zorg ervoor dat u met de buur of buurtgenoot in contact komt. Vandaaruit kunt u samen de mogelijkheden bespreken en de ondersteuning afstemmen naar wens.

U wordt als mantelzorger ontzorgd en heeft ook tijd voor bijvoorbeeld werk, studie, gezin, familie, vrienden en ontspanning. En uw naaste heeft een leuke tijd. Een win-win situatie dus.

 

Wij staan voor u klaar

Heeft u vragen over Vrijwilligerswerkin046.nl of specifiek over buurt- en burenhulp?

Neem contact op met Knooppunt Informele Zorg via: 

T 046-7508410 of E vrijwilligerswerk@knooppuntinformelezorg.nl. Wij staan ook voor u klaar als u gewoon een praatje wilt maken of vragen heeft over (ondersteuning in) uw mantelzorgtaken.