12
aug
Beweegsessie TAI CHI voor mantelzorgers samen met hun naaste met (beginnende) dementie.
Op maandag 12 augustus as. organiseren wij samen met onze collega's van Ecsplore een beweegsessie die in het teken staat van Tai Chi. Tai Chi is een term voor de Chinese filosofie van Yin en Yang. Ze zijn onafscheidelijk en complementair, ze vullen elkaar aan en symboliseren een natuurlijk evenwicht. Taijiquan is de Chinese bewegingsleer die is gebaseerd op deze Yin-Yang filosofie. Het is een bewegingsmethode, waarin vloeiende ronde bewegingen samengaan met de ontwikkeling van ademenergie. Tai Chi is ontstaan als een vorm van zelfverdediging, maar is ontwikkeld tot een totale oefening voor de gezondheid. De Tai Chi-vorm is een innerlijk gerichte oefenmethode met de bedoeling om te ontspannen door beweging en het lichaam en de geest met elkaar in balans te brengen. Daarbij zijn belangrijk de lichamelijke ontspanning, concentratie en eenheid, het waarnemen van Yin en Yang in je lichaam en in de vloeiende vormbewegingen. Zo werk je aan balans, houding, souplesse en lenigheid. Tai Chi is mindfull bewegen met de aandacht gericht naar jezelf. Wij nodigen u uit samen met uw naaste met dementie om deze beweegmiddag te gaan ervaren! Dus meld u samen aan! Wanneer: 12 augustus 2024 Waar: Wijksteunpunt De Linde , Hyacintenlaan 33,  6136 BH Geleen. Tijd:  14.00 - 15.30 uur Voor vragen of info neem contact op met Marjon Hermans,  06-57556383 of mail marjon.schmeetz@knooppuntinformelezorg.nl Hopelijk bent u erbij! Met vriendelijke groet,Steunpunt Mantelzorg Westelijke Mijnstreek046 - 457 57 00www.steunpuntmantelzorg-wm.nl bijlage toevoegen
aanmelden
12
aug
Bewegen, ontmoeten en cultuur voor mensen met beginnende dementieā€
Stichting Ecsplore en Knooppunt Informele Zorg (onderdeel van de MIK & PIW Groep) slaan de handen ineen. Vanaf deze zomer organiseren zij 10 maandagen die in het teken staan om mensen met beginnende dementie en mantelzorgers samen te brengen in de gemeente Sittard-Geleen. De aftrap is op maandag 15 juli geweest met stoelyoga in de Mijnlampzaal van Wijksteunpunt De Linde. Tijdens het programma is er ook een samenwerking met Festival de Nederlandse Dansdagen, waarbij de organisaties mensen met beginnende dementie samenbrengen middels een participatievoorstelling waar samen wordt gedanst. Ook Beppie Kraft brengt in aanloop naar de 11e van de 11e de deelnemers in beweging tijdens een muzikaal intermezzo. Tenslotte is musicalster Suzan Seegers gecontracteerd om extra glans aan dit prachtige programma te geven. De maandagen vinden afwisselend plaats in De Hanenhof en Wijksteunpunt de Linde in Geleen alsmede het Toon Hermans Theater in Sittard.    Data:  12 augustus,  26 augustus,  9 september,  7 oktober,   21 oktober,             4 november,  18 november, 2 december en 16 december Tijd:  14.00- 16.00 uur Aanmelden kan via de volgende link:  https://www.ecsplore.nl/kwetsbare-groepen/beginnende-dementie/activiteiten/bewegen-ontmoeten-en-cultuur-voor-mensen-met-beginnende-dementie.      
aanmelden

Geheugentraining "Houd uw brein fit" AANMELDINGEN NA 11 augustus KOMEN OP DE RESERVELIJST
dinsdag 19 september 2023

 

Beste mantelzorger,

 

Vaak lijkt het of, naarmate je ouder wordt, jouw geheugen je steeds meer in de steek laat.  

Veel ouderen gebruiken hun geheugencapaciteit niet optimaal. Je kunt hier zelf veel aan verbeteren. 

In deze training zullen we gezamenlijk nagaan waarom we zoveel vergeten. De cursus is vooral gericht op het verkrijgen van inzicht in de werking van ons geheugen en hoe we hier gebruik van kunnen maken bij het onthouden. Onthouden gaat namelijk niet vanzelf. Om te onthouden moet je actief bezig zijn met hetgeen u wilt onthouden. 

Het geheugen verbeteren betekent vaak het veranderen van je gewoontes. Je moet hiervoor openstaan en om op een andere manier naar uw omgeving te kijken. 

Bijvoorbeeld: 

 Een kandelaar of 2 gezichten? 

Welke 2 figuren zie je in deze tekening? 

 

De cursus vindt plaats in Limbricht bij het Wijksteunpunt Hof van Eijnatten. 

Het zijn 10 wekelijkse bijeenkomsten van 10.00-12.00 uur. 

Elke bijeenkomst is opgebouwd uit een theoretisch deel en oefeningen om de theorie in praktijk te brengen.  

Data:   19 sept    26 sept   3 okt   10 okt    17 okt    24 okt

             7 nov     14 nov    21 nov      5 dec

Elke bijeenkomst is opgebouwd uit een theoretisch deel en oefeningen om de theorie in praktijk te brengen.  Dit alles onder professionele begeleiding van  Marla Geurts en Marjon Hermans. 

De cursusgroep bestaat uit maximaal 12 personen. 

De training is bedoeld voor mannen en vrouwen vanaf 55 jaar.  

(Hij is niet geschikt voor mensen met beginnende dementie.) 

 

Graag zien wij jouw aanmelding tegemoet. 

Voor meer informatie kun je bellen met het algemene nummer  046-4575700

of Marjon Hermans via 06-57 55 63 83 of mail mantelzorg@piw.nl

 

Tijdstip: dinsdag 19 september 2023 10:00 - dinsdag 5 december 2023 12:00 uur
Locatie: Wijksteunpunt Hof van Eijnatten, Hof van Eijnatten 1, 6141 CG Limbricht