Compilatie webinar “KRACHTIG en Kwetsbaar” online

Een op de vijf kinderen en jongeren groeit op met een langdurig ziek, verslaafd, lichamelijk of verstandelijk beperkt familielid, thuis of in de directe omgeving. Bijvoorbeeld een ouder, broer of zus, opa of oma.

Deze jonge mantelzorgers zijn een verborgen groep. Zij zien zichzelf niet als mantelzorger en maken daarom geen of weinig gebruik van ondersteuningsmogelijkheden. Het is belangrijk dat dit verandert. Tijdens de Week van de Jonge Mantelzorger vond op 3 juni 2021 het webinar KRACHTIG & kwetsbaar plaats. Een webinar voor en over jonge mantelzorgers.

Presentatrice Vivian Lataster ging in gesprek met jonge mantelzorgers. Hun ervaringen en wensen staan centraal in dit webinar. Vragen die aan bod komen zijn: Hoe herken je mij als jonge mantelzorger? Wat heb ik nodig? En wat kun jij voor mij betekenen?

Bekijken van het webinar is waardevol voor iedereen die in zijn of haar (vrijwilligers)werk of privé betrokken is bij een jonge mantelzorger. Voor het volledige webinar klik hier.

Van dit webinar is er ook een compilatie van gemaakt. Dus heb je wat minder tijd, of wil je een eerste indruk opdoen? De compilatie duurt iets meer dan 12 minuten en smaakt wellicht naar meer! Voor de compilatie klik hier.

Het webinar KRACHTIG & kwetsbaar is een samenwerking tussen het Knooppunt Informele Zorg, Steunpunt Mantelzorg Westelijke Mijnstreek, Steunpunt Mantelzorg Zuid, Steunpunt Parkstad, Platform Mantelzorg Limburg en Burgerkracht Limburg.